Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,chci se zeptat,kdy byli vaše děti v noci bez plínek? Náš Vojtík /2,5 roku/ je přes den bez problémů bez plínek,ale v noci to nějak nejde. Nemáte nějakou radu,jak to dítko naučit? Nebo je ještě brzo? Díky za radu. Kamila
Ahoj,
tak naší Marušce budou v květnu tři roky a taky máme na noc stále plínky.
(Před spaním vypije 200ml sunaru a 200 čaje) Vzbudit ji v noci na čůrání jsem zkusila jen 2krát, a potom řevu co u toho byl, to zatím zkoušet nebudu. Tak snad už se to brzy naučí..
Ahoj, Michalce budou 3 roky v sobotu a taky se v noci ještě počůrá. Dávám jí ty plínky - kalhotky, večer v deset a kolem druhé jí po:,–(ím na nočník, téměř vždy se vyčůrá takže je ráno suchá. Ale sama se nevzbudí na čůrání, to to pustí. V pondělí jdeme na tříletou prohlídku tak jsem zvědavá co řekne doktorka.
Katka
My se taky hlásíme do klubu…náš malej měl 2,5 roku o vánocích a taky v noci bez plíny nevydrží…buzení na čůrání končí „dlouhou nocí“ pro všechny a ráno má plínu vždy úplně mokrou…zatím jsem to nechala, ale taky by mě zajímal nějakej fígl…
Aspoň vidím, že na to nejsme sami ![]()
Ahoj! ![]()
Naše malá se v noci počůrávala do 3 a 1/2 roku. Na tříleté prohlídce nám doktorka řekla, že je to normální, nic se nemá lámat přes koleno, jen na noc ( od 18 hod.) už nedávat pít, což jde dost těžko, nedat dítěti zapít večeři. Když jsem ji zkusila asi 2 krát v noci vzbudit na čůrání, tak šíleně řvala, takže to jsem nedělala. Prostě jsem tomu nechala volný průběh a najednou v tom 3a1/2 roce se ze dne na den přestávala počůrávat. Je to už 4 měsíce a za celou tu dobu se počůrala jen 2 krát. A to pije i večer i v noci. Takže si myslím, že všemu se musí nechat čas. Kolem mě se pohybují děti, kterým jsou i 4 roky a v noci se počůrávají. Když to ve spaní prostě nevydrží a ani je to nutkání nevzbudí, tak to se asi nedá naučit, k tomu musejí dospět samy.
Ahoj,můj první syn byl přes den bez plen od 22 měsíců a na noc od 2 let a 4 měsíců.Je jasné, že tak 2-3× do měsíce se počůral. Jinak občasné nehody se mu stávaly zhruba do 3 let.Ted jsou mu 3 a 3/4 roku a v noci si chodí na záchod sám.Ajka