V noci nechce spát

3496
3.4.07 21:25

V noci nechce spát

Ahoj,
mám celkem velký problém s dcerkou. V noci se neustále budí, klidně i po hodině, max. po dvou. Jsou noci, kdy se vzbudí jen 2×, a pak noci, kdy 8×. Např. včera. Hlad nemá, jen chce být u prsa. Většinou, když si ji nechám u sebe v posteli, tak spí dobře, ale jak je v postýlce, tak se pořád budí. Už jsme ji zkusili i přestěhovat do druhého pokoje, ale moc to nepomohlo, i když první noci, tam spala pěkně.

Nemáte s tím někdo zkušennosti, co zabírá? Vyřvací metodu jsme zkoušeli, minulý pátek řvala od jedné do půl páté.

Už jsme zoufalí, nevyspaní. Přes den to nedospím, protože spí jen v kočárku a za jízdy. Za půl roku spala doma jen jeden den.

Nevím, čím to je, že některý den spí pěkně a zbytek hrozně.

Díky za rady.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
3.4.07 22:29

Nas Matej taky nespinka. V noci je se mnou v posteli (asi to neni uplne spravne, ale nam je tak dobre) a tak kazde 2 hodky si pricucne nebo jen prituli. Pres den mi spi jen v kocarku. Kdyz jsme doma, tak by zase jen vsude lezl a vse zkoumal. Nevydrzi v klidu. A protoze mam jeste 3-letou dcerku, jsem nekdy uz hodne unavena. Nevim, jak poradit. Snad Vas jen utesim, ze v tom nejste sama. Starsi dcerka mi jako miminko spala skoro porad. To byl casy :-) - tenkrat to byla fakt rodicovska dovolena.
At Vam prcek krasne prospiva.
Kristyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
3.4.07 22:39

Ahoj zari… nas kubko bol nieco podbne, ja uz som potom rezignovala a nechala ho spat vedla seba, lebo inac by som sa nevyspala vobec. Zlomilo sa to niekedy okolo 9 mesiaca, ze polovicu noci prespal vo svojej postielke a dospal pri mne (tiez som kojila) teraz je uz „velky“, nekojim, ale aj tak ked sa v noci zobudi tak sa prestahuje ku mne :))) myslim, ze su to take typy deti,ze potrebuju byt blizko matky… ja som teda vyrevanie nikdy neskusala.
tak sa drz a ver ze bude lepsie :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.4.07 00:55

Ahoj, přesunula jsem diskusi do Když děti nespí…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
4.4.07 06:34

zari neboj vytrvej, ono se to nejak zlomi, vis jaky byl Standa nespavec a ted uz asi tri tydny spi z niceho nic celou noc (budil se kazde dve hodiny a najednou z niceho nic zacal spat celou noc - a to jsme nic nezmenili)… proste vydrzet ono se to nejak zlomi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
4.4.07 07:14

ahoj

u nás se to zlomilo , když jsem přestala kojit… odstavil se sám v 10 měsících (vidět prso nebo mít prso v puse znamenalo hysterický záchvat a flusání prsa…) a během týdne začal spávat celou noc… do 4 měsíců se budil 1× za noc a v těch 10 měsících už 5× za noc.. prsní závislák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.4.07 08:02

Mám druhé dítě a řekla bych jedno lepší než druhé. Právě sedím u kafe a vzpamatovávám se z dnešní noci. Ze zkušenosti s prvním vím, že to třešlo až po ukončení kojení, ale je fakt, že Maty chodí ke mě někdy i teď . Jsem obložená jak sardinka. Mě nejvíc pomáhá, že si řeknu, že už jiné mít nebudu a tak to ještě chvíli vydržím??? Ale někdy je toho až nad hlavu. Tak do půl roku jsme spali taky jen venku, ale pak byla 3. týdny nemocná a naučila se spát doma- tak 1 a kousek hodiny. A odpoledne taky venku. JInak je fakt, že to je dřina. Drž se Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
4.4.07 09:01

Ahoj,

náš malý taky v postýlce nespal. Prostě jako by mu tam něco vadilo. Když byl úplně malinký tak spal jen u prsa. Přestala jsem to řešit a prostě malý spí s námi v posteli. Vím, není to podle „předpisů“, ale jsou horší věci a vlastně nic strašného to není :wink: Věřím, že v 18 s námi v posteli spát nebude :D Teď mu budeme kupovat postel.

Vyspím se tak s malým rozhodně lépe než kdybychom byli každou noc desetkrát vzhůru nehledě na to, že on by znovu stejně usnul tak za dvě hodiny.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
4.4.07 10:38

Ahojky, tak zatím rady žádné, ale aspoň v tom nejsem sama. Jen už jsme z toho hodně unavení.

Ale nějak zjišťuji, že dobře spí, když manžel nespí v ložnici. Dnes spal v pokojíku a malá spala pěkně, jen 2 probuzení. Včera spal s nama a pořád se budila. Tak nevím,asi manžela vystěhuji z ložnice.

Zajimavé je, že do 3měsíců spala nádherně, budila se jen 2× za noc a od 3m, řádí, jak černá ruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.07 11:13

jak na nespave dite

Ahoj, nam nespala dcera 10 mesicu, celou dobu se budila po hodine, max po 1,5h,pres den spala 3× pul hodiny od tri mesicu do 10 mesicu, nakonec jsem volala na 1. LF na Centrum poruch spanku a bdeni, tam mi poradili, ze zaklad je v tom, ze dite se chce v noci probudit, tam kde usnulo, takze kdyz ji uspavas treba v naruci, tak to zase vyzaduje, byt v naruci. Jo a taky, ze deti se v noci melou, treba i par minut, ale vlastne porad spi a tim, ze ji zkousis dat dudlik, nebo ji prikryvat nebo nani sahas, tak ji vlastne budis.Nevim, jak mas stary mimi, ale zkus to.Ahoj Marketa

• Citovat
  • Upravit
3496
4.4.07 11:57

Anonymní: malá má skoro 7měsíců. Sama neusne, buď u prsa /čili u nás v posteli/ nebo občas vezme na milost dudlík a s ním v postýlce usne. Já na ni nešahám, ani jí dudlíka nedávám, dokud opravdu neplače. Protože už několikrát se stalo, že chvilku plakala a pak usnula, tak ji vždy něchám chvilku.
Ale zkusím vypozorovat, jestli se častěji budí když ji přenáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.07 12:22

Tak ji zkus pred spanim ponosit v naruci, a ospalou, ale trochu bdelou ji do ty postylky dat, aby te citila, ale vedela zaroven, ze ji davas do postylky. Pak se k ni naklon a treba ji hlad po zadickach, nebo na ni zkraje vubec nesahej, uvidis, co se ti osvedci, v noci pak bude treba stacit ji pohladit - stejna situaci jako kdyz usina a pak to cely prejde, ze se zavrti a sama usne.Nam takhle Klarika zacala krasne usinat sama. Trvalo to asi tyden, ale uz ji v noci nemusime nosit

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.4.07 12:30

Posilam cislo na asistentku Příhodovou z Centra pro poruchy spanku a bdeni na 1. LF, kdyby sis nevedela rady,kazdy dite je jiny a co zabere u jednoho, nemusi u druheho. je moc mila tel.:224965532. Ahoj a drz se, Marketa

• Citovat
  • Upravit
3496
4.4.07 20:16

Anonymní: děkuji za kontakt. poradí i po telefnu? Do Prahy to máme totiž hodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí