Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky mám ráda horkou vodu. Děti mám tři z toho soudím, že nevadí.
Pochybuju. Ja vzdycky lezu z vany cervena jak rak. V dobe, kdy jsem otehotnela s prvnim miminkem, tak jsem stopro vanu horkou davala, nez jsem zjistila, ze jsem tehotna. Ano, pak jsem lezla jen do sprchy, obcas vanu, ale ne na dlouho. Naprosto bez problemu. Nedari se nam ted 2 roky a vanu fakt neresim. Proste dokud nevim, ze jsem tehotna, „chovam“ se tak, ze tehotna nejsem. Nepremyslim nad tim ![]()
V prvním těhotenství jsem si horkou vanu užívala. Pak druhé nedopadlo (ne kvůli vaně) a další nešlo. Na nevhodnost horké vany mě tenkrát upozornil přímo gynekolog. A to jak u mě, tak u manžela z důvodu nevhodné vysoké teploty pro akceschopnost spermií.
U mužů stoprocentně. U žen jsem o tom neslyšela. Spíš jen při potvrzeném těhotenství bych jí omezila.
A máte za sebou nějaká vyšetření, proč se nedaří? Spermiogram, aktivita vaječníků, hormonální profil vás obou, průchodnost vejcovodů…
Při prvním dítěti jsem to řešil, ale jako z mužské strany, taky mám rád horké vany, ale varlata jsem si do té vody z preventivních důvodů nepotápěl.
U žen o tomto problému jsem ještě neslyšel, takže pokud se tak koupe i tvůj, tak bych to při snažení vypustil.
@Birds píše:
@boricmytu To jsi se koupal na všech čtyřech?![]()
Ale dělal jsem to z toho důvodu, že každý chlap ví, co dělá sperma v horké vodě, tak jsem si říkal, pozor, pozor…
@boricmytu píše:napouštěl jsem si méně vody (tak do 1/2 vany) a pytel jsem si dal mezi a zároveň nad nohy, těžko se to pospisuje.Ale dělal jsem to z toho důvodu, že každý chlap ví, co dělá sperma v horké vodě, tak jsem si říkal, pozor, pozor…
Jasný, umím si to představit
…
No jo no. Kéž bychom my ženy kvůli otěhotnění řešily jen teplotu pytle… ![]()
@Birds píše:
Jasný, umím si to představit…
No jo no. Kéž bychom my ženy kvůli otěhotnění řešily jen teplotu pytle…
Právě to bylo to jediné, jak jsem mohl přispět, tak jsem to tak dělal a nakonec jsem si na to zvykl tak, že po úspěšném oplodnění jsem se musel přemlouvat, abych si je dal zpět do horké vody ![]()
Děkuji všem za odpovědi
. No tak snad to nebude kámen úrazu, proč nám to teď nejde. Byla jsem těhotná již 3× - 1× ZT v 9tt, potom biochemické/mimoděložní (nikdo mi doteď nebyl schopný říct, co to bylo) a ze 3 mám dcerku dvou letou. Všechny 3 těhotenství se povedly na první pokus, to jsem neměřila BT, nedělala OVU testy nic
a teď už půl roku nic a to se fakt snažíme. Dle dr. ovulace probíhá, dle ultrazvuku žádný problém není. Jen já mám prostě ten poslední půl rok zkrácený cykla na 26 dní místo 29, takže se asi vajíčko nemá jak chytit ![]()
@boricmytu píše:
Právě to bylo to jediné, jak jsem mohl přispět, tak jsem to tak dělal a nakonec jsem si na to zvykl tak, že po úspěšném oplodnění jsem se musel přemlouvat, abych si je dal zpět do horké vody
Hmmm když můj chlap je sám o sobě dost horký
je mu furt vedro, že i v zimě chodí v tričku s krátkým rukávem
Ale má to odjakživa, takže to by snad problém být neměl
@Anonymní píše:
Hmmm když můj chlap je sám o sobě dost horký![]()
je mu furt vedro, že i v zimě chodí v tričku s krátkým rukávem
Ale má to odjakživa, takže to by snad problém být neměl
No tady jde hlavně o to nepřehřívat pytel ![]()
Dobrý večer všem spolusnažitelkám
Omlouvám se za anonym, ale znáte to - to, že se pokoušíme mít dítě nemusí každý vědět 
K věci, asi je to absurdní dotaz, ale už se chytám každého stéble, proč se nedaří.
.
Vadí při snažení, když si každý den dám horkou 40-42 stupňů vanu na cca 10 minut? Vím, že se v těhotenství říká, že po horké vaně se potrácí, ale je to opravdu tak horké? Může to třeba nějak ovlivnit vajíčko, ovulaci etc.? Já prostě v tý 37 stuňový vodě doslova mrznu