Vady z chodítka

17368
14.2.11 17:41

Vady z chodítka

Je tu prosím někdo, kdo ví, že mu chodítko způsobilo na dětech nemilé následky? CHodítka se nedoporučují, tak by mě zajímalo, kolika lidem způsobilo potíže. Já osobně nejsem jejich zastáncem, ale přesto by mě to zajímalo. Protože jsem ho po dlouhém váhání a bádání pořídila. Ovšem jen na pár minutek denně na zabavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
14.2.11 17:52

když byly holky malé měly to do kterého dítě posadíš.. a ono se postaví a chodí.. to si myslím, že škodit může… ale na dětech - dvou dcerách následky nevidím..
a syn měl interaktivní chodítko.. tam si musí sám stoupnout a jen se drží… ulehčí to první krůčky.. že se má čeho držet… a myslím, že je lepší…
ale jak píšu dcery následky nemají či je nepozoruju, ale používala jsem ho jen občas! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.2.11 17:54

Už je to tady zas :mrgreen:
Pokud myslíš hnusné chodítko a víš že je nezdravé tak proč hledat ty na kterých se to podepsalo a proč to radši nevypustit?
Težko se ti někdo ozve.Chodítko napáchá škody na páteři a to se objeví až tak za 20-30let ,tak je možné že má skolioza pochází s chodítka,ale to ti na 100% taky nikdo neřekne.Vim o 2 hplčičkách tady co měli špatné poastavení nohou s chodítka,ale taky to mohlo být i bez toho :nevim:
Pády a urazy si najdeš spíš na internetu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.2.11 17:55

Píše se o nich tady :wink: Je to stanovisko České pediatrické společnosti.
 http://www.cpsjep.cz/…_09_2004.rtf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.2.11 18:01

kamaratka ma to, do ktoreho dieta posadis. maly sa nevie naucit teraz spravne chodit a stale sa snazi chodit po spickach, kedze mu to bez choditka nejde, tak to vacsinou vzda a kolenackuje.

mne to pride ako umele tlacenie dietata do niecoho na co nie je pripravene :nevim: ale ak je to len na par chvil, tak to asi nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.2.11 18:12

Moje kamarádka, v současné době 30let, chodítko měla, ačkoliv sportovkyně, tak má skoliozu :-? Do chodítka ji maminka vrzla někdy snad v půl roce. Její mladší ségra už v chodítku nebyla, stejně sportovně založená, se zády zatím problém nemá.

Podle mě se dá jen těžko určit, které vady držení těla jsou pak způsobené chodítkem, chodítko třeba páteř jen neznatelně načne a jak člověk roste, těžkne, tak je páteř zatěžovaná víc, vada se zvýrazňuje. pak si maminky stěžují, jaké mají děti ve škole těžké tašky, ale to, že děti nesedící posazovali, dávali do chodítek a nevhodně nosili, to už jim z hlavy jaksi vypadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.2.11 18:17

No, když to vezmu kolem a kolem, skoliozu mám taky a chodítko jsem neměla :think:

Já si myslím, že je to tak se vším - prostě někdo bude mít možná nějaké následky, někdo ne :nevim:

Sama za sebe - chodítko nemám a pořizovat nehodlám :wink: I když občas bych to uvítala :-? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.2.11 18:18

Už se pobili, už se pobili? :nevim:
Pokud ne, tak to brzy nastane. Myslím, že diskusí na toto téma je tu dost.
Navíc, tvému dítku není ještě ani půl roku, takže dobré není ani jedno chodítko.
Asi, tak zkus postativ na nohy plyšáka. Nemá svaly a zbortí se ti, stát nebude. V chodítku si dřepne a budou mu viset nohy ale záda se mu zbortí.
To samé je s tělíčkem dítěte. Když ho ted postavíš, neudrží se a spadne, v chodítku si dřepne, bude to zkoušet na nožky, ale záááááááda, ojeeeeeee ty budou trpět a nohy budou pěkně křivé.

• Citovat
  • Upravit
17368
14.2.11 18:28

Ano, myslím klasické chodítko, do kterého se dítko dá a snaží se chodit.
Mě to jen zajímalo, jestli to opravdu někdo na vlastní kůži zažil, že mu to způsobilo neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
14.2.11 18:30

Caty - bohužel dceruška od Farllin už stojí sama v postýlce pár týdnu :) - krásně se drží šprušliček a stojí a stojí … proto pro ní Farllin chce chodítko, ve kterém by nepadala a nenabila si kokos :)

Farllin - můj názor znáš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31594
14.2.11 18:36

Farlin, vzhledem k tomu, že vady držení těla, pokud nejsou opravdu hodně výrazné, tak se začínají zkoumat kolem 10let věku.
Takže označit přesně viníka nejde, ale u té mé kamarádky je to podle mě dost jednoznačné, holka která sotva pobrala rozum, tak sporotvala a sportovala, tak ten důvod musí být někde v počátku.

Podle mě poměrně dost vypovídající je, že v některých zemích je chodítko zakázané prodávat. Naše pediatrická společnost ho nedoporučuje, ortopedi ho nedoporučují, myslíš, že je to nějaké spiknutí proti výrobcům chodítek? Nebo pro to zkrátka mají důvod a to vážný :think: To jen tak k zamyšlení.
Stejně si to uděláš jak chceš, většinou to u maminek, které chodítko už koupí, tak je, pár doktůrků a jejich zákazů je nezastaví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.2.11 18:37

peti: teda to je rychlík
ferlin: Já osobně chodítko nemám a nekoupím ho, ale ikdyž ti malá už stojí, myslím, že potřebuje se plazit a lézt, aby si spevnila zádíčka a když jí dáš do chodítka, bude vyžadovat to a na lezení se podle mě vyprdne, proč by lezla, když má z chodítka lepší výhled
Jinak, můj názor je, že pokud dítko, leze a plazí se, stoupá si sam, tak 10 minut denně ho nezabije ani neublíží, ale orzhodně ne víc a ne dřív než bude lézt, plazit se a samo stát

• Citovat
  • Upravit
29730
14.2.11 18:38
petka.konecna píše:
Caty - bohužel dceruška od Farllin už stojí sama v postýlce pár týdnu :) - krásně se drží šprušliček a stojí a stojí … proto pro ní Farllin chce chodítko, ve kterém by nepadala a nenabila si kokos :)Farllin - můj názor znáš :kytka:

Jenze kdyz stoji sama, sama taky pozna, ze uz ma dost. Taky se nauci padat. Ten dopis z odkazu to celkem dobre shrnuje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
14.2.11 18:38

Na par minut denne se mu sotva neco stane - vzdyt jen spocitat kolik minut denne je dite nevhodne drzeno v naruci
scolioza je tak caste onemocneni, zue se jiste najde mraky pripadu „z choditka“, mraky „bez choditka a presto ma“, mraky „mel choditko a je zdrav“..etc

zdrave to neni, na odebrani ditete to taky neni - zvlaste kdyz v tom nebude sedet hodinu, zatimco ty si uklidis celej byt

ale bacha aby to nevyzadoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
14.2.11 18:41

Jako je fakt, ze moje dite, ktere se tez postavilo drive, nez dostalo trochu rozumu, melo v te dobe cca 5 dost velkejch padu denne - tim myslim naznak z cele sve vysky. od te doby se smeju, kdyz nekdo resi „jet k doktorovi“, kdyz se dite skuli z gauce.

Ono to neni nic prijemneho furt to dite pozorovat, jestli uz ma krvaceni do mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí