2 roky a vztekání

59
13.2.11 18:29

2 roky a vztekání

Ahoj,
moje 2-letá dcera se v posledním měsíci začala strašně vztekat. Vlastně vzteklá byla vždy trochu, nyní ale protestuje válením se po zemi a totálním hysterickým pláčem. Dnes pomohlo až odložení totálně uřvané holky do postýlky.
Rodiče mi radí návštěvu lékaře (totální hysterie není prý normální) a nebo sprchování studenou vodou.
Je to období vzdoru ale jak tyto stavy zlepšit (a období vzdoru prežít)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
13.2.11 18:34

U nás pomůže buď odvést pozornost, dokud to jde… A pak už jen odnést do pokoje a počkat, až to přejde :roll: - vzteklý řev se změní na normální, pak tam dojdu, pomazlíme a dobrý.

Venku to naštěstí až tak nezkouší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nick2222
13.2.11 18:39

vztekání

Ahoj,nepropadej hysterii a hlavně s malou nikam nechoď,vztekají se skoro všechny, dcera byla velmi,velmi vzteklá,hysterická,dnes je jí pět a je to zlatá holčička, a taky jsem si vyslechla rady typu,že to není normální.........Synovi ještě dva nejsou a už leží všude po zemi,si užijeme:-)

• Citovat
  • Upravit
11502
13.2.11 18:50

No, tak malýmu je teprv 14 měsíců a taky to umí takhle pěkně a taky si řikam, že to nemůže být normální, bohužel ale je a nervy mi z toho tečou taky. Nejvíc se začne vztekat, když mu něco zakážu a nebo když jeden z nás odejde z místnosti, to se může pos…! Nedejbože když odejdeme oba a necháme ho samotnýho, no to je schopnej zbourat celou místnost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
13.2.11 19:16

počkej za rok. :twisted: já jsem nevěřila že něco takového může přijít. :lol: je to normální.kluci se třeba i rozčílí že přestanou dýchat nebo se válí v blátě a dělaj pohyby jako když jde do nich blesk.třeba jen proto že se mu nechce přijít nebo že nastoupím do výtahu dřív než on když on si usmyslel že půjde první..vadí mu že mladší žvatlá..prostě je to hrozné. ..ve 2 mi Honzík mlátil hlavou do stěny.chce to naučit se co nejdříve rozčílení zbavit a záchvat nenechat tolik rozjet.

Pokud ho dám do pokojíčku tak kope a řve že sousedi buší a to tam je třeba minutu a dveře jsou otevřené. :twisted: Sprcha je drastická nikdy jsem nepoužila.Z teska už nás i parkrát vyhodily. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
13.2.11 19:23

Děkuji za povzbuzení. Nejsem v tom sama.
V nejbližší době mě čeká IVF,tak vůbec nevím, jak to budu zvládat. Nezvedat dítě, nenosit a hlavně nebýt vytočená, aby ty útrapy přinesly ten vytoužený výsledek.
Asi ji budu muset zkusit dát do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
13.2.11 20:11

Leni já jsem taky těhu.Zvládnou se to dá.Rozčílení se nevyhneš.Říkám si že mimi v bříšku je chudák.Nezvedet to taky nejde.Ono je problém že pokud je víc temperamentnější tak se to spíše přihorší,ale zase ty se naučíš se hodně tomu vyhnout.Třeba do teska jedeme v košíku, tahnu kočár, košík a křupky..nakoupím rychle a vyhnu se tomu že mi uteče a začne stráhávat všechno zboží a pak dostane záchval protože mu v tom zabráním. :twisted: Vcelku to přežijeme v pohodě.Nejhorší je být nervozní, spěchat, když je unavený…No taky se neštvu kvůli kravinám.Pokud se vzteká venku nechám ho vyválet aby s etrošku zklidnil a když už to není v tom nejhorším přitulím si ho a pomazlím.Pak ho šupnu na skate a jedeme.Kolikrát lidi koukájí z balkonu a napomínají ho…protože vidí celou scénku. :lol: Venku mě to vadí asi nejméně.Horší je to doma.Buší na nás sousedi a asi říkají co se chudáčkovi děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10186
13.2.11 21:03

u nás je to taky často,malé je 21měsíců a taky pořád vzteky lehá,jak něco chce a já řeknu ne,tak už začne řvát a pak si lehne a kope,nechávám jí být,odejdu třeba z pokoje a ona se zachvíli zklidní a venku jí většinou vezmu do náruče a pak už se zabaví něčím co vidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
13.2.11 21:25

Pokusila bych se odvést pozornost, příp. ignorovat. Pak bych přistoupila i k té sprše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
13.2.11 21:28

Já jsem měla se synem to samé, nejvíc mi pomohlo, když jsem mu neustoupila a fakt byla důsledná, on si takhle chtěla vyscénovat vše když nebylo po jeho. Časem to přešlo. Ale sprchu bych nedoporučila.Ani venku jsme mu neustoupila, co si mysleli lidi mi fakt bylo jedno.Teda jak jsme četla že vás vyhodili z tesca tak to je trochu moc ne?

• Citovat
  • Upravit
ditrych
13.2.11 21:36
kralicinka1 píše:
Leni já jsem taky těhu.Zvládnou se to dá.Rozčílení se nevyhneš.Říkám si že mimi v bříšku je chudák.Nezvedet to taky nejde.Ono je problém že pokud je víc temperamentnější tak se to spíše přihorší,ale zase ty se naučíš se hodně tomu vyhnout.Třeba do teska jedeme v košíku, tahnu kočár, košík a křupky..nakoupím rychle a vyhnu se tomu že mi uteče a začne stráhávat všechno zboží a pak dostane záchval protože mu v tom zabráním. :twisted: Vcelku to přežijeme v pohodě.Nejhorší je být nervozní, spěchat, když je unavený…No taky se neštvu kvůli kravinám.Pokud se vzteká venku nechám ho vyválet aby s etrošku zklidnil a když už to není v tom nejhorším přitulím si ho a pomazlím.Pak ho šupnu na skate a jedeme.Kolikrát lidi koukájí z balkonu a napomínají ho…protože vidí celou scénku. :lol: Venku mě to vadí asi nejméně.Horší je to doma.Buší na nás sousedi a asi říkají co se chudáčkovi děje.

Teda vy máte taky veselo, můj kluk byl taky takový, hodně se to zlepšilo,ale taky koukali lidi z balkonu a vkládali se do toho:-), fakt šou

• Citovat
  • Upravit
5331
13.2.11 22:03

Jo.Ne že by mě vyvedli?Ale kluci ječeli a jedné u kasy to pocucholo nervy - chápu jí :-D A začla na mě křičet at si je seberu a okamžitě odejdu..No já zrovna platila u jiné kasy tak jsem nemohla. :twisted: :twisted:Třeba venku mě to fakt nevadí že se vzteká.Pokud mi nezačne bračet i malej že už ho nebaví čekat a je mi v kočárku nuda,kdfyž čekáme na vhodnou chvíli než se starší upokojí natolik aby se dal uklidnit.Říkám si že si tím musí projít když dobrou náladu a pohodu to člověku nepřidá když má svůj den. :lol:
Jinak velmi souhlasím s tou důsledností, přiměřenou přísnoustí.čím dřív se něco nějak naučí tím lépe.Musím přiznat že ta důslednost mi trochu trvá.Ale učím se a pracuju na tom,protože je to moc dobrá věc a ušetří to trápení oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
13.2.11 22:11

No já jsme se dokonce radila s dětskou psycholožkou, a ta mi právě poradila ignorovat, a ignorovat i venku, pokud to vydržím, a nepovolit, tak se snažím.U nás to období trvalo skoro dva roky, a ted je to skoro bez vztekání, ikdyž občas to taky zkouší.

• Citovat
  • Upravit
ditrych
13.2.11 22:16

No a v tom Tescu, to musela být situace :mrgreen: . Ale co, to se stane každému. Mě zase syn dělal scény, když jsme odvedli dceru na gymnastiku a tam jsme na recepci čekali.Dvakrát týdně horor, řval, válel se po zemi, ani jsem nevěděla proč. Nakonec to všechno přešlo, když si na to vzpomneu, tak jsem ráda, že to máme za sebou.První dcera byla strašně hodná, skoro to nedělala.No a jsme zvědavá na třetí, malé je šest měsíců a je to malá vyděračka :-) .No zatím je to roztomilý, ale zotročit se nedám :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5331
13.2.11 22:21

Právě že ani v tom tesku neměl záchvat vzteku.Jen se trochu projevoval zvukově. :twisted: Do toho ho Marta napodoboval.A byli hlučnější. :lol: Nejhorší je že ty záchvaty jsou fakt z 99% bezdůvodné. :twisted: Ditrich a do kolik ati to dělal?My budeme mít brzy 3 tak jak ješět dlouho:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí