2 roky a vztekání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ditrych
13.2.11 22:26

Mně to dělal skoro do čtyř let, pak jsem si o tom promluvila s psycholožkou,řekla mi to, co vím, a to je důslednost a ignorování. Jenže to taky nezachránilo vždy. Občas mi pomohlo i plácnutí přes zadek.psycholožka mi řekla, že přiměřený fyzický trest opravdu není na škodu, ozvlášt, když pomůže.Když dělal scény opravdu hrozný, tak jsem ho plácla přes zadek, mám větu, ktreou používám, když to lumpík zkouší- SE VZTEK8N9M NA MĚ NECHOD, a jdu od něj pryč.Ted to funguje tak, že se zklidní a běží za mnou a jsm ezase kamarádi

• Citovat
  • Upravit
ditrych
13.2.11 22:33

JInak samozřejmě zlobí, taky je hlučnější, ale tak pokud to není nějak přes čáru, tak to neřeším.Pozdraví, poděkuje.........Ale to vztekání to nesnáším. Nejhorší je, že člověk přesně ví, co má dělat, obzvlášt, když to vidí u cizích dětí, ale je těžký mít náhled občas na svoje jednání.Já jsem z toho byla někdy dost vyřízená, že jsme k ničemu, když s emi takhle vzteká, že dělám někde chybu.Večer jsme si pak rozebírala situace a řešila jsem, co jsem udělala špatně.Většinou na to člověk přijde.Někdy jsem i zvažovala, jestli třeba jít na návštěvu, nebo zůstat doma, když měl svůj den.Jenže jsem si uvědomila, že se nemůže rodina řídit podle jednoho vzteklouna

• Citovat
  • Upravit
teresa20
14.2.11 11:05

Nečetla jsem celou diskusi, ale také mám doma malého vzteklounka. Někdy je to zlaté dítě a někdy ho chytne hysterák, že si myslím, že to taky není normální.

Když se vzteká doma, tak si ho nevšímám. Snažím se zachovat ledový klid, i když je to někdy těžké :mrgreen: , odcházím do jiné místnosti, nevšímám si ho. Většinou sám od sebe přijde se přitulit a přestane.

Venku je to horší, chodíme bez kočáru a když se mi vztekne, je schopen se vyválet v louži. Jedna mamina tady odtud mi poradila super chvat, vezmu ho jako na letadýlko, jednou rukou mezi nožičkama a druhou na hrudi, takže může kopat, vztekat se atd., mě to nevadí a nesu ho domů :mrgreen: :lol: Sice 13 kg se už pronese, ale většinou toho za chvíli nechá. Nebo se snažím odvést pozornost na kočku, psa, vlak, cokoliv. Doma to nefunguje, venku občas ano.

Pevné nervy :kytka: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5331
14.2.11 14:39

Ditrich - děkuju.Ono je často fain právě někam vyrazit když je protivnej.Nebo když přijete rodina tak má pozornost a přejde ho to.Horší je když jsme samy a já musím uvařit. :twisted: Doma ho právě ignorovat nemůžu.On kope do dveří a hází věcma nebo zlobí malého.jak odejdu tak se přiřítí ihned za mnou.

My máme asi 17 + oblečení takže nést bych ho nemohla.13 má ten roční. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.2.11 15:36

Ahojky maminky tak mě tahle diskuze velice zajujala.Máme skoro 16 měsičního syna, který je od narození nerváček, ale fakt někdy strašnej.Malý se taky vzteká hlavně když mu člověk něco zakazuje, že to nesmí.Ale nám většinou dělá to,že mu v klidu opravdu s klidem řeknu : Tadíku neber to, opatrně, spadne to na tebe a on dostane záchvat breku a to řeknu v klidu.On stále jen brečí pořád a dokola - večer každý večer mě třeští hlava a jsem na prášky.On je v celku i hodný, ale jak zakážete řve a můžete mu to říct v kidu, hlasitějc všelijak a on řve a řve a řve.Takže máme taky doma veselo kolikrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.2.11 01:17

tak u nás je to vztekání cca od 15. měsíce - kousnutí toho, kdo něco zakázal, zahození všeho, co má v tu chvíli v ruce či „prásknutí sebou“ na zem, „vzpříčení se“, když ho chci obléct nebo ho dávám do kočáru a on chce zrovna ťapat. Občas pomáhá odvedení pozornosti jinam, obejmutí(když je to v začátku, později riskuju kousnutí či bouchnutí), ignorace(když nemá „publikum“, tak ho to přestane bavit a za chvilku dělá, že je nejhodnější chlapeček na světě) a když už není jiná cesta, tak plesknutí po zadku, to je pár vteřin „zkoprnělý“, co sem si to dovolila, ale během chvilky se zklidní a je to OK! a to mě obejme a řekne „mami moja“ :lol: Tu sprchu bych jako řešení vůbec nebrala, spíš naopak - ještě z toho bude mít šok a bude se bát sprchování. Jsem ráda, že v tom nejsem sama a nám všem PEVNÉ NERVY! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
16.2.11 02:41

Ahoj, je to uplne normalni! Anglictina na to ma krasny vyraz „terible two“ hrozny dva (roky). Je to zpusobeno tim, ze dite neco chce a jeste neni schopne to uplne vyjadrit slovy a citi se nepochopeno, tak z toho ma frustraci a ta se projevi tim revem a valenim se po zemi. Dcera tohle obdobi prozivala velice intenzivne i diky mnoha zmenam, ktere ji tehdy prisly do zivota, kdyz nebylo zbyti a nemohla jsem ji utisit, tak jsem ji omyla oblicej studenou vodou, coz ji vytrhlo z toho revu a pak se dala trochu uklidnit. Poridila jsem si na ni bajecnou knihu „Nejstastnejsi batole v okoli“ - pokracovani Nejstastnejsiho miminka v okoli, ze ktere jsem si vzala nektere typy a ackoliv jsem si pripadala v komunikaci s ni jako cvok, na mnoho „revu“ to zabiralo. Nektere veci, co tam Karp pise jsou zname, jine prekvapujici, napr. vubec nedoporucuje ignorovat. V urcitych aspektech je to pro me trosku plne americkeho pristupu, ale jinak to ma celkem logiku. Zkus tu knizku najit, jestli vysla v cestine a precist si ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
14.9.12 11:17

Dceri jsou 2 roky, bud pomuze ze ji za ruku dovedu k ni do pokoje a to nesnasi takze je v zapeti zpatky a uz klidna prijde si pro pusu a obejme me a kdyz uz je to joooo extrem tak ji oplachuju oblicej studenou vodou a to zabere vzdycky nemam totiz srdce strcit ji do sprchy celou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
14.9.12 14:15

Ahoj, mám syna 2roky a 4měsíce a máme takové záchvaty vzteku a hysterie, že nám v afektu přestává dýchat, byly jsme u neurologa a teď se chystáme k psychologovi, jelikož už si s ním opravdu nevím rady a já sama sem z něj na prášky, takže někdy je lepší se poradit podle mého s odborníkem. Sprchu jsme taky zkoušeli, ale na nás to neplatí, řve ještě víc. Ale i doktorka nám řekla, že je to období vzdoru, kterým si projde skoro každé ditě. Prej to může trvat do předškolního věku, do tý doby mě asi odvezou na psychárnu jestli ho to nepřejde :? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
12.12.12 13:49

Ahoj maminky, mám dvouletou holčičku a před pár dny se začala hrozně vztekat. Ovšem problém je v tom, že dostává hysterické záchvaty jenom venku. Třeba dneska, byly jsme s kamarádkou a její holčičkou na krátké procházce a dcerka mi několikrát předvedla pěknou scénu. Nejdřív hned po odchodu z domu, chtěla abych jí nosila, chytla mě za nohy a začala se po mě sápat. Jindy chodí bez problému sama a kdybych jí nosila, chtěla by nosit i kamarádky malá a přeci jen chodíme ven hlavně proto, aby se holky vylítaly a vyřádily ve sněhu. Nejdřív jsem se jí to snažila vysvětlit, ukázala jsem jí že ani kamarádky holčička se nenosí. Pak jsem jí to řekla důrazněji a nakonec jsem se otočila o odešla od ní. Následoval vztek a řev. Několikrát jsem jí řekla, že když se bude vztekat, dostane na zadek. A nakonec, když jsem jí chtěla dát na zadek, švihla sebou na zem a začala se vztekat ještě víc… :zed: A tohle se pak opakovalo pokaždé, když jsem jí něco nedovolila nebo když nebylo po jejím. Hlavně už se naučila, že když má dostat na zadek, lehne si na zem, protože ví že už jí tak snadno přes ten zadek neplácnu… ale prostě hrůza, musela nás slyšet celá ulice :cert: Jenže nejhorší je, že jakmile dojdeme domů, je klid. Už jsem jí chtěla doma hodit pod ledovou sprchu (což jsem si přečetla, že je docela účinná metoda), ale copak jí to můžu udělat, když už je v klidu? Myslím, že tohle se dá praktikovat jenom když se to dítě v tu chvíli vzteká, jinak to nemá smysl, takže u nás to asi nepůjde… už jsem i četla, že pomáhá děti napodobovat, jenže nejsem tak odvážná, abych se v tomhle počasí válela vedle dcerky :lol: :think: Máte ještě nějaký tip, jak takovému vztekání předejít? Zkoušela jsem dcerku ignorovat, jenže to nezabírá, navíc třeba dneska se válela po zemi na kraji silnice, to jí zase nemůžu nechat a když jí zvednu a řeknu aby toho nechala, je schopná se mi nalepit na nohy tak, že se nehnu ani o krok a takhle můžeme zůstat třeba půl hodiny, protože jakmile se trošku uklidní a já udělám krok, začne to celé nanovo… :zed: A ani rozptýlit se nenechá, prostě se na něco upne, něco chce a bude se vztekat, dokud to nedostane a já jí zase nechci pořád ustupovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
12.12.12 14:06

@shaari Já bych doporučovala vydržet. Holka mi tohle taky dělala a kluk mi to dělá teď při každém zaslechnutí ne. Ono ji to přejde, stejně tak zjistí, že tudy cesta nevede. Teda aspoň u dcery. Doufám, že syn to taky brzy pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.12.12 14:11

Jedeme si ve vztekacím období už 8 měsíců :palec:
Nepomáhá nic…já ho tedy nechávám ležet na zemi, pokud se nejedná o silnici apod. (to ho chytnu kopajícího kousajícího do náruče a rychle přenesu na bezpečné místo, kde si opět lehne) a většinou to vyřeší nějaký kolemjdoucí, který ho okomentuje a syn se pak rychle klidní a klidí za mnou.

Teď mi nově začal odmlouvat, takže náš rozhovor je: Darku běž spát! NE! ALe ano, už je pozdě! NEEE! A takto se domlouváme cca hodinu, což ho unaví a jde spát :lol: A podobně no…nevím jestli je to nejlepší cesta, ale na víc nemám nervy - bo bych ho někdy už musela zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
12.12.12 14:19

Ahoj, je to na budku a chce to pevné nervy :mrgreen: Když se starší dcera začala vztekat, absolutně nevnímala, nemělo smysl s ní vyjednávat nebo odvádět pozornost. Buďto jsem ji nechala vyvztekat a počkala, až to přejde, nebo jsem ji dala do kočárku nebo vzala do náruče a odnesla domů. Člověk si časem zvykne i na ty pohledy přihlížejících 8)

Studená sprcha je také jen odvedení pozornosti, ale celkem brutální, měla bych strach, že z toho bude koktat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
12.12.12 14:20

@RyBANA krásná fotka, taková podnětná :palec:

@shaari u nás je také už delší dobu vztekací období a hlavně před odpoledním spaním, kdy už je třeba hotový a ví, že bude spát, ale tak dlouho se přemáhá, až je protivný a řve jako tur (musí slyšet celý barák) už jsem zkoušela pár přes zadek, dohadování a ignorování…musím říct, že mě vždy řádně vytočí a tak se přemáhám i já, abych mu „nezmalovala“ zadek :-) Tak jen tiše doufám, že to brzy přejde a nastane zase další vypečené období jeho života :-)

Být tebou tak ho dám mimo silnici nebo nějaké další nebezpečí a ignoruju…je to těžké, ale třeba jí začala zrovna bavit hra Kdo dýl vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
12.12.12 14:21

@maxak Přítel to taky jednou udělal, malá se zklidnila hned. Bylo mi jí strašně líto a na něho jsem byla naštvaná, ale zabralo to. Aspoň na ten den. Ale dělat to častěji to asi néé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí