Hry pro dvouleté

115
12.2.11 18:23

Hry pro dvouleté

Chtěla bych poprosit maminky dvouleťáčků, jestli by sem nepřidali své zkušenosti se vzděláváním svých dětiček. Jak je rozvíjet. My koupili pod stromeček Chytré pero junior 1, pro 2-4roky. Nicméně je to pro malého složité, zatím nechápe význam obrázků, na které má ťuknout perem a obrázky mačká, tak nevím, jestli jsme opoždění nebo to je pro malé „anštajny“ :nevim: ale myslím, že malej je jinak chytrej akorát nevím co vymýšlet třeba za hry, při kterých by se mohl něco přiučit. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
12.2.11 18:51

Vzdělávací hračky - je toho spoustu, vybírám podle zájmů dítěte. Např. Albi Ferda Mravenec - přiřazování kartiček, kde zvířátka bydlí. Dají se později dokopit sady - počítání, hodiny, atd.
Nebo puzzle - dřevěné. Pro dvouleťáka i malé pexeso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.2.11 18:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.2.11 18:59

Dejte mu pokoj s učením, ve škole se toho naučí až až :mrgreen:
Já nevím, ale „vzdělávat“ dvouleté dítě?

Plno, strašně moc informací dostane v průběhu běžného dne…, kdy mu komentujete činnosti, předměty, co a koho potkáte na procházce, jakou barvu má auto, tam štěká pejsek, pejsek bydlí v boudě… Večer přečíst pohádku.

Ve dvou letech to na rozvíjení myslím bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.2.11 19:18
To je sice pravda, ale doma si s něčím hrát musí :-D Doporučuju ještě hru: roztřiď na hromádky - zvířátka - kostky, kolíčky na prádlo… cokoliv.
Nebo hra na paměť: na stůl polož noviny a ve vedlejší místnosti se zeptej: Kde jsou noviny ? Dítě se zamyslí a po chvíli přinese. Následuje velká pochvala :-D
Pipet píše:

Plno, strašně moc informací dostane v průběhu běžného dne…, kdy mu komentujete činnosti, předměty, co a koho potkáte na procházce, jakou barvu má auto, tam štěká pejsek, pejsek bydlí v boudě… Večer přečíst pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.2.11 19:24
lumáťa píše:
To je sice pravda, ale doma si s něčím hrát musí :-D Doporučuju ještě hru: roztřiď na hromádky - zvířátka - kostky, kolíčky na prádlo… cokoliv.
Nebo hra na paměť: na stůl polož noviny a ve vedlejší místnosti se zeptej: Kde jsou noviny ? Dítě se zamyslí a po chvíli přinese. Následuje velká pochvala :-D
Pipet píše:

ať si hraje, ale ne „vzdělává“, mi to prostě přijde hrozné :lol: asi jen slovíčkaření, stydím se.
Majda hrozně miluje plastelínu, ale nevím, jestli ji to dost rozvíjí, rozvíjí to zejména mou trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
12.2.11 19:42

Taky souhlasím, nepřehánět to s nějakým učením…V tomlhe věku se má dítě max. naučit samo jíst a chodit na nočník. Ale jak píše Pipet, ať si hraje, přes den má informací až až na jeho věk :-) Povídat si na procházce, při každé činnosti popisovat co děláte, co tam vidíte, jak dělají zvířátka a tak různě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Kaczenka
12.2.11 20:10

Plastelína samozřejmě rozvíjí prostorovou představivost a fantazii :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
914
12.2.11 20:28

Tak ja nevim, ale podle me setoho da delat hafo. Nam je teda tepv rok a pul, ale prijde mi, ze ty cinnosti co bych s nim delat chci ani delat nestiham. Ten den tak rychle utece.
Tak treba jednoduchy pexeso. Ukazu mu obrazek a on hleda stejny(ne klasicky jak se pexeso hraje, jen tak). Pak mame hraci kostku a tam je vkladacka, pocitadlo, provlekacka. Tim vsim se uci. A ja mu k tomu povidam treba jakou co ma bravu a tvar. I stim Duplem se da vyhrat a pri tom rozvijet. Treba jak delaji zviratka, kde bydleji, co papaji. Ted nam prisla super knizka od Librexu: Velka kniha pro male deti. Je senzacni, jetam vsecko od rikanek, pohadek, do jednoduchych uloh, hadanek, vysvetlivek. Nebo se obcas mrkame na hraveuceni.cz a tam mu taky ukazuji ruzne veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.2.11 20:32

Tak dcera 2 roky 3 měsíce miluje dřevěné puzzle,nejlépe s předtištěným obrázkem na dně, složí i 20 kousků a i puzzle, které má poprvé - máme jich několik. Potom dřevěné pexeso - máme s motivem počasí a dopravní značky, Domino - máme zvířátka, zatím nehrajeme klasicky, ale jak ona chce. Přiřazuje obrázky k sobě, povídáme si, co tam je. Potom velké navlékací dřevěné korálky. Dále má ráda stavebnice pro děti - Duplo,Wader,Lori.

Máme toho hodně. Jinak taky souhlasím s tím, že se dítě nejvíc „učí“ při běžné činnosti, komunikaci, nevynucené hře.
Malá si hodně vyhraje s dětskou kuchyňkou a nádobíčkem a doktorskou sadou - ošetřuje panenky.

Podobné „inteligentní hračky“, jak popisuje zakladatelka, považuji za masáž peněženek ambiciozních rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.2.11 20:51

Já jsem teď koupila tohle puzzle , je to 2+, ale moc to zatím nepobírá (taky mu ještě nejsou dva :lol: ) - teda podle mě chápe, že by to měl dát dohromady, ale z nějakého důvodu se jakoby bojí, tak stejně skládá „mamima“ :lol: :lol: :lol: Ale je moc pěkné, mají i zvířátka a tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.2.11 21:26

Malej má teď puzzle pro 3+ 25kousků, tento typ:
http://www.puzzle-obchod.cz/…ove-opojeni/ - koupila mu to tchyňka a já nechtěla věřit, že to zvládne. Asi cca 2-3× jsem to skládala s ním, teď už to poskládá úplně sám. 8-o

Miluje také tyto dřevěné kostky s obrázky:
http://www.hrackyamina.cz/…TEK/download - položí si dolů obrázek, kostky otáčí v ruce a hledá ty správné kousky a skládá (a poskládá!). To mu zase koupila moje máma, já bych si myslela, že je to na něj ještě brzo. A ono není… :wink:

No a o webových stránkách www.hraveuceni.cz ani nemluvím. Ty sjíží celé, včetně poznávání barev a písmen. Hrozně ho to baví. Barvy už umí, písmena začíná některá také zvádat. Jestli bude pokračovat tímto tempem, tak bude umět ve 3 letech číst… 8-o Já ho nenutím, jen mu nebráním. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Alichi
12.2.11 22:26

Holky, asi neumím hledat, ale neporadíte mi, kde koupit puzzle s předtištěným obrázkem na dně?
Zakladatelce se omlouvám, že jsem se tu vetřela s dotazem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
44199
13.2.11 07:02
nepř. Alichi píše:
Holky, asi neumím hledat, ale neporadíte mi, kde koupit puzzle s předtištěným obrázkem na dně?
Zakladatelce se omlouvám, že jsem se tu vetřela s dotazem. :kytka:

Občas mívájí v Tescu, jinak kupuju v hračkářstvích, kde nemusím hledat, ale prodavačky mi ochotně poradí a zboží ukáží. Mají je v různých velikostech, od 9 dílků a po 20, to je nejvíc, co jsem sehnala.V Tescu myslím jen 9 nebo 12 dílů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.2.11 13:28
Pipet píše:

Já to také nemyslela, tak, že bych ho posadila ke stolu a biflovala se s ním a vtloukala mu něco do hlavinky. Ale právě ty didaktické hračky. Malej má mraky autíček a kdž mu povím aby mi přinesl bílého trabanta, žlutého hummera, bílý citroen nebo jakékoli jiné, tak to udělá a nijak jsme mu to do hlavy netloukli, jen jsem mu vždycky řekla když mu tatínek koupil autíčko, co to je za značku a hned si to pamatoval :nevim: jenže celé dny jen jezdí s autíčkama, číst odemně nechce tak jsem chtěla poradit nějakou společnou hru pro chvíle, kdy mám čas a nemusím vařit nebo uklízet, prát atd…Mám nevlastního syna a když k nám ve třech letech přišel a nevěděl ani jak dělá kravička nebo pes bylo to docela smutné a problémy velké má do teď. Například dva roky ho učím barvy a umí nejistě s váháním tři a malej ukazuje bez problémů. Takže si myslím, že právě to učení hrou teď dokud ho nezajímá televize a jiné není na škodu. Díky moc všem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí