Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no to by bylo v pořádku, ale ono to zůstává suché i když tam tu vodu dám, takže to prostě neprotíká a tím pádem to nemaluje ![]()
Tak naše Adla miluje samolepkové knížky-mají je kdekoliv v knihkupectví, cena od 39 do cca 100 kč, spousta druhů. Uprostřed arch samolepek, kterě se vlepují do kontextu… A samozřejmě modelína-kupuju v Globusu takové sady i s očičkama, ručičkama, či jínými plast.doplňky (nikdy to nezkoušela jíst…) a sama si tvoří pan´duláky, nebo „válí těsto“ a vykrajuje… ![]()
…tak nás teď velice, ale opravdu velice, nadchlo dvd cvičíme s Míšou, malá u tv tančí, první 4 písničky už si prozpěvuje, ale teda musím to korigovat, jinak bych mohla mít puštěné dvd skoro celý den ![]()
marty2010 píše: …tak nás teď velice, ale opravdu velice, nadchlo dvd cvičíme s Míšou, malá u tv tančí, první 4 písničky už si prozpěvuje, ale teda musím to korigovat, jinak bych mohla mít puštěné dvd skoro celý den
Jojo, cvičíme s Míšou to malej miluje už od roka a půl ![]()
Moje děti milují písničku Beruško dej mi tečku, tancují tady u toho a jsou nadšené musím to pustit po sobě aspoň 4× a pak už říkám, „zase příště holky“ ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat s čím si hrají skoro dvouleté děti u Vás? potřebuju nějaké tipy na nové hračky. vyřadila jsme zpoustu miminčích a nic moc nemáme.
hraje si s http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
duplo, všechny možné auta,
s vláčkama z dřevěné vláčkodráhy.
nějaké dalí tipy? ![]()
syn má 21 měsíců a vše ho baví jen chvilinku jen ty auta z těma vrčí klidně 40minut na zemi a nikdo o něm neví ![]()
Tak nas dvoletak taky nikde moc dlouho nevydrzi, ale krome auticek a vlacku ho bavi detske naradi. Dostal ted k narozeninam a porad chodi po byte a vsechno to tu opravuje.. ![]()
Drevene pexeso, drevene puzzle, auta, naradi, malovani, modelina, pocitadlo a knizky.
Kluk (20 měsíců) miluje dřevěný tahací vlak na který se skládají kostky, dřevěné pexeso, dřevěné puzzle - 3 díly - já skládám a on boří, to samé dřevěné kostky.
Kopíruji svůj příspěvek z dřívější diskuze, třeba se Vám něco zalíbí:
Krom zapojení do běžných denních činností doma a procházek se nabízí:
navlékání korálků, stavění kostek do vláčku, přesypávání drobných věcí z jedné nádobky do druhé (např. korálky, hrách), hry s míčem, pexeso (nezakrývat, hledat stejné obrázky), trénovat pojemenování barev (kostky, dá se i s pexesem –udělat doma vlastní), učit a trénovat písničky/básničky/říkadla (doplňovat slova, znakovat – dle komunikačních dovedností dítěte), dřevěné puzzle, stavebnice, vkládání tvarů, hra na honěnou, malování pastelkami/vodovkami (nejlépe na papír většího formátu, osvědčilo se mi odstřihnout širší pruh z role recykl. světlého balícího papíru, nalepit na zeď nebo jiné vhodné místo, dítě si krásně rozcvičí ramenní kloub), omalovánky, učit stříhat plastovými nůžkami, dávat nejrůznější úkoly (trénink porozumění – jdi někam a přines něco), odrážedlo, plavání.
Odkaz na diskuzi:
U nás je nejvíc v oblibě duplo a vláčkodráha. Potom dřevěné kostky. Zatím máme bednu barevných a dřevěných, k narozeninám dostane obrázkové.
Výtvarné - razítka, prstové barvy, teď pochopila vodovky, plastelína, snaží se stříhat, foukací fixy
knížky
kuchyňka, kočárek + panenka ( stím si u nás hrají i kluci, ale asi je blbé to klukovi pořizovat
)
Dřevěné zatloukací kolíky
Houpačka
Super diskuze!
My máme teď na týden antibiotika, tak hledám inspiraci!
U nás je ještě největší zábava pes! dcerka mu schovává hračky a má z toho hrorznou srandu jak pejsek hledá, ael jemu se to taky líbí, sám jí s tím otravuje ![]()
Vodní malování super, osvědčila se i podložka aqadoodle i malé obrázky. Plastelínu máme play doh s různými vykrajovátky. Malá miluje takové ty přiřazovací puzlíky Baby genius - jaké zvířátko co jí, a miminka zvířátek, to skládá téměř denně. Úžasné prví puzzle http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Moje první zvířata od 10 měsíců (my začali skládat až těsně před druhým rokem, a strašně jí to líbilo. Zabavilo ji to docela na dlouho, tak jsem sebou brávala třeba do restauračky, abychom v klidu pojedli:) Teď máme 2roky 3měsíce a taky frčí puzzle všeho druhu, všechno, co se dá někde složit, pokládání na stíny, nebo i větší puzzle. Jinak vřele doporučuji Puzzlino od Granny http://www.hrackyproradost.cz/…odi-hra/3118, moc pěkné obrázky a hodně se na tom naučila. Pak taky Loto dům od Granny, hrajeme to sice po svém, že se nejdříve učíme názvy předmětů, pak jsme je hledali v různých pokojích, no prostě moc fajn věc. Jinak hodně používáme i dřevěné kostky, stavíme domečky a ohrádky pro zvířátka. Jinak z fajn hraček doporučuji toto http://www.agatinsvet.cz/…ele-obliceje, nemůžu si to vynachválit. Malá je z toho nadšená a taky se naučila spoustu nových slov, a myslím, že to zaujme i dospěláka:)
Maminky, potřebuji poradit. Mám dvou letého kluka, a neumí barvičky, počítat, zvířátka. Ani pořádně nemluví, spíš ho baví si hrát s vláčky nebo něco demolovat.Na internetu jsou stránky hravé učení, ale u počítače mi moc dlouho nevydrží sedět. Je tam vše v čem by jsme potřebovali pomoc. Nevíte o něčem podobném knižní podobě?? U knihy mi vydrží sedět déle. Děkuji za rady ![]()
@Mrs. S ve dvou letech počítat?
stačí prohlížet normální knížky se zvířátky. Venku když jdeš, tak ukazovat třeba auta a říkat barvy, doma mu říct aŤ ti donese červený vláček, modrý most apod. Případně pořídit nějakou stolní hru na barvičky.