Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vervyky, to je jak u nás
Auta jsou hit
Tak jsem právě vzala to puzzle, že bude mít něco jiného, ale stejně to stavím já. Totéž s Duplem…
Takže myslím, že ať nakoupíš, co chceš báječného, tak se ti na to stejně může vyprdnout a máš po „vzdělávání“
![]()
Náš malý teď hrozně rád vaří - vezme si misku, vařechu, do toho nějaké kostky nebo tak a míchá ![]()
Jo jo, zkoušela jsem teď pexeso, chvilku mi podával stejné obrázky ale pak to stejně začal rozhazovat a už je u autíček. Jen bych chtěla hrát si víc s ním
ale to asi teprve přijde. Vaření ho také nedávno bralo. Nějak u ničeho nevydrží, jen u autíček ![]()
vervyky píše:
Jo jo, zkoušela jsem teď pexeso, chvilku mi podával stejné obrázky ale pak to stejně začal rozhazovat a už je u autíček. Jen bych chtěla hrát si víc s nímale to asi teprve přijde. Vaření ho také nedávno bralo. Nějak u ničeho nevydrží, jen u autíček
Jo, omalovánky u nás jedou ty, co se vymalovávají vodou - vždycky mu dám vodu do mističky, štětec, on si důležitě namáčí, patlá ten papír a říká, že „majuje“
A ono jak to uschne, tak to vypadá i docela pěkně ![]()
nepř. Alichi píše:
Holky, asi neumím hledat, ale neporadíte mi, kde koupit puzzle s předtištěným obrázkem na dně?
Zakladatelce se omlouvám, že jsem se tu vetřela s dotazem.
Radila už Jana. Já jen dodám, že to puzzle, na které jsem dávala odkaz já (výrobce DINO), sice nemá předtištěné obrázky ale má tam obrysy tvarů těch dílků a každý dílek má tvar jiný. Takže i to je veliká pomoc… (v podtatě se to nedá splést
).
U nás od dvou let taky frčí puzzle, Verunka je fakt dobrá a já mám pocit, že kam se v bytě podívám, tam nějaké puzzle leží ![]()
Nu hlavně že jí to baví ![]()
U nás jsme se taky barvičky učili ve hře, takže doporučuju
, jinak ji barvy nebavily, ale tohle se jí líbilo. Jednu dobu vyžadovala, aby jsme si hru záhráli každý den. Teď si na ni už tak často nevzpomene, ale když ji uvidí, tak ji hned chce hrát.
Tak u nás právě teď nejvíc frčí modelování a čtení z knížek
a celý den si povídáme o běžných věcech, co děláme… Ale jsem ráda za toto téma a i za dobré tipy na nákup, třeba o puzzle jsem už také přemýšlela, ale říkala jsem si, že je na to Terezka ještě malá, ale jak čtu, tak zkusit to můžu, nebo i to pexeso.
Wiolla píše:nepř. Alichi píše:Radila už Jana. Já jen dodám, že to puzzle, na které jsem dávala odkaz já (výrobce DINO), sice nemá předtištěné obrázky ale má tam obrysy tvarů těch dílků a každý dílek má tvar jiný. Takže i to je veliká pomoc… (v podtatě se to nedá splést
Holky, asi neumím hledat, ale neporadíte mi, kde koupit puzzle s předtištěným obrázkem na dně?
Zakladatelce se omlouvám, že jsem se tu vetřela s dotazem.).
Fakt? Obrysy? My máme Puzzle od Dina, podobný tip, jako ve Tvém odkazu. Máme Maxipsa Fíka a Krtečka a žádné obrysy tam nejsou. A nejhorší je, že když se zeptám prodavaček, tak ony neví,je to zatavené ve folii. Teda pokud se nejedná vyloženě o nějaké malé hračkářství, kde tím prodavačky žijí aby si udržely klienty
S obrysy budu shánět, to by se mi líbilo. Naši malou puzzle moc baví, poskládá už 24 dílků krtečka normálně z krabice, ale to puzzle zná. „Cizí“ puzzle tohoto typu bez žádné pomoci neposkládá.
Jana206 píše:Wiolla píše:Fakt? Obrysy? My máme Puzzle od Dina, podobný tip, jako ve Tvém odkazu. Máme Maxipsa Fíka a Krtečka a žádné obrysy tam nejsou. A nejhorší je, že když se zeptám prodavaček, tak ony neví,je to zatavené ve folii. Teda pokud se nejedná vyloženě o nějaké malé hračkářství, kde tím prodavačky žijí aby si udržely klientynepř. Alichi píše:Radila už Jana. Já jen dodám, že to puzzle, na které jsem dávala odkaz já (výrobce DINO), sice nemá předtištěné obrázky ale má tam obrysy tvarů těch dílků a každý dílek má tvar jiný. Takže i to je veliká pomoc… (v podtatě se to nedá splést
Zakladatelce se omlouvám, že jsem se tu vetřela s dotazem.).
S obrysy budu shánět, to by se mi líbilo. Naši malou puzzle moc baví, poskládá už 24 dílků krtečka normálně z krabice, ale to puzzle zná. „Cizí“ puzzle tohoto typu bez žádné pomoci neposkládá.
Tak jsem to šla ještě jednou hledat na webu a přesně konkrétně máme toto:
http://www.centrshop.cz/…kupKat1r.php ..a tam jsou ty obrysy, takže dítko skládá ty dílky na ty obrysy.
(Je to pan opravář, co si veze nářadí - akorát náš malej to nechápe, že je to nářadí a třeba oranžovýmu šroubováku říká mrkvička. Stojí nad stolem a hledá dílek: „Kde je mrkvička? Kde je, kde je?“
)
Angua píše:
Jo, omalovánky u nás jedou ty, co se vymalovávají vodou - vždycky mu dám vodu do mističky, štětec, on si důležitě namáčí, patlá ten papír a říká, že „majuje“![]()
![]()
A ono jak to uschne, tak to vypadá i docela pěkně
To zní zajímavě. To by malýho určitě ukrutně bavilo… Oblíkáš Samíka do pláštěnky a na stůl dáváš igelit?
A nebo jak to děláš, aby voda nebyla všude?
u nás ještě od babičky oblíbené kouzelné malování - bílý obrázek, který když se potře vodou tak vyleze obrázek. Po uschnutí lze použít znovu. ![]()
my mame vyskousene pexeso ze dreva pojd si hrat je to stil clovece nezlob se ale misto pocitani jsou jak na kostce tak na hraci plose obrazky navic nasi malou bavi knizky s rikankami ![]()
Panuška píše:
u nás ještě od babičky oblíbené kouzelné malování - bílý obrázek, který když se potře vodou tak vyleze obrázek. Po uschnutí lze použít znovu.
jéé, to může bejt dobrý, o tom jsem neslyšela a ani to neviděla. Asi se budu muset pořádně projít po nějakým velkým hračkářství a prozkoumat, co vlastně všechno mají ![]()
marty2010 píše:Panuška píše:jéé, to může bejt dobrý, o tom jsem neslyšela a ani to neviděla. Asi se budu muset pořádně projít po nějakým velkým hračkářství a prozkoumat, co vlastně všechno mají
u nás ještě od babičky oblíbené kouzelné malování - bílý obrázek, který když se potře vodou tak vyleze obrázek. Po uschnutí lze použít znovu.
no u nás mají krámek s výtvarnými potřebami a mají to tam - je to tohle http://www.kouzelnyhrad.cz/…lne-malovani
ale na netu jsem teď našla i toto http://www.knihycz.cz/…vena--P16782 což je teda podstatně levnější. V tom našem balení je asi 8 ks obrázků ale velikosti pohlednice. K tomu tužka do které se dává voda, ale zatím používáme štětec,tužka je na ní ještě těžká.
holky tak to kouzelné malování mě nadchlo. Já znám jen takové ty omalovánky, že se to vodou vymaluje,ale už natrvalo, ale tohle je fakt super asi pořídím ![]()