Hry pro dvouleté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8086
17.2.15 14:16

@BabyBella jo tak to určitě něco z toho se mu bude líbit ;) já už mám starší kluky 3 a 4 roky ale i tak se rádi vracejí k těmto věcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
17.2.15 14:20

@oblacek no nemám takovou fantazii. nevím ani co nasypat do lahví s vodou :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
17.2.15 14:54

@oblacek To je hezky, akorat syn 1,5 roku by to rozsrouboval a vylil. Co prosim bavilo tve kluky v tomto veku? Prijde mi ze u nas jede nejvic kramareni vseho druhu a lego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
18.2.15 11:41

@tina1979 do tech lahvi do víčka se kápne sekunďák, jednak aby to nikdo neotevřel a druhak je to proto aby se voda uvnitř neskazila…
rok a půl už je supr věk na všechny možné hry. popíšu ti pár věcí co jsme dělali my.
Zalaminované kartičky zvířat k tomu košík se zvířátky (různé jak jsou třeba slaich) a přiřazovali stejné a nebo mláďátko k dospělému. Nebo maminku a tatínka a mládě.
v té době je strašně bavilo přelévání do kelímku. házení těstovin do pet lahve. do plastelíny tiskat zvířata a nebo vykrajovat (to je baví stále) kluci do dnes nejsou nijak kreativní a mlovací, ale v roce a půl jsem jim ukázala prstové barvy a nebo malování do mouky prstíkem na pekáči. Učila jsem je poznávat barvy. nabarvila jsem temperama kelímky od jogurtu červená, modrá, žlutá, zelená. a říkala jsem jim přineste něco červeného do červeného kelímku… přinesli třeba kostku lega, nebo malé autíčko. bavilo je hmatem poznávat věci schované pod utěrkou.
Sami si vystačili s krabicema a hráli si že mají lodě. každý měl vařechu a pádlovali třeba. nebo si naskládali polštáře a pouštěli autíčka :-) pak samozřejmě máme i normální hračky jako puzzle. hromadu vkládaček… jo a nejvíc si vyhráli s dřevěnýma mašinkama a kolejema. Starší syn dostal přesně v roce a půl a od té doby je to stále hit jen dokupujeme. dnes už si stavějí sami velké tratě s mostama… mladší syn si hrál s vláčkodráhou už asi tak v roce, když to viděl u staršího.
Hodně jsme v té době tiskali tiskátkama.
zpětně mě mrzí, že jsem je v tom věku kolem 18m nebrala k vaření, míchání ale jak jsou dva, tak to bylo prostě náročné udělat to tak aby se nepohádali :lol: vždycky chtěl každý přesně to co měl ten druhý…
dnes jsem staršímu dala ( je nemocný) plastovou misku metličku a vodu s troškou jaru a asi 20 minut míchal a dělal bubliny a ty nabíral do jiné misky… tohle mají malé děti velmi rádi. klidně se ptej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.2.15 21:55

@oblacek dekuji moc za inspiraci, vyzkousim, co se mu bude libit. Barvy a plastelina me nenapadly, na vsech je od tri let, ale kdyz u toho budu, tak ji jist snad nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.15 14:19

Holky, jestli budete mít chuť, přidejte se k nám do skupinky a podělte se o to, jak si doma hrajete se svými prcky, co tvoříte, nebo se nechejte inspirovat. Nápadů není nikdy dost:)
 https://www.facebook.com/…91351065599/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 12:50

Až přijde chvíle, kdy budou všechny knížky okoukané, venku plískanice a dítě bude zoufale vyžadovat pozornost, pomožte si Hravým učením . Web je přizpůsoben dětem ve věku 0-4 roky. Dítě si může opakovat první slova, prohlížet si zvířátka nebo se může učit barvy. Aktivit pro děti ve věku 0-5 let najdete na webu nespočet.

Čas u počítače je s 2-letým dítětem potřeba trávit společně, neustále sledovat, zda dítě reaguje a je si vědomo toho, co se na obrazovce odehrává. Pomožte si kontrolními dotazy. Jakmile dítě přestane dávat pozor, je čas práci s počítačem zastavit. Dítěti rozhodně neublíží doba kolem 10 minut.

Naopak odložení dítěte před televizní obrazovku může dlouhodobě zásadně ovlivnit jeho vnímání. Představte si vnímání dítěte jako příběh na filmovém pásu. Dítě stihne ve věku 1-2 let vnímat první, páté a desáté políčko filmu, příběh nedává smysl, mozek se velmi rychle unaví. Aby si odpočinul, začne se vypínat a relaxovat. To později přináší problémy ve škole, kde dítě při únavě prostě přestane vnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
15.4.15 13:28

@Hravé učení Prosím o odkaz na zdroj této teorie, že právě tímto způsobem sledování televize způsobuje poruchy soustředění (nebo čím to vlastně vyhrožujete).

Jinak teda Hravé učení fajn, ale IMHO existuje mnoho lepších vzdělávacích her - jak stolních, tak i pro tablet (počítač pro dvouleťáka není už proto, že ne každý zvládá ovládání myší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 14:20

Konzultaci na téma dětského vnímání poskytla při vývoji aplikace Hravé učení Dr. Lidmila Pekařová, video s přednáškou na téma Výchova dětí do 7 let, Jak vychovat slušného člověka 6-15 let, Co nepokazit do 7 let, Partnerství a další, si můžete stáhnout na adrese: http://www.4kompetence.cz/kurzy/vztahy v rodině-vychova -děti/ v rodině-vychova -děti/ Případně doporučuji její knihu Jak žít a nezbláznit se.

A díky za příznivé hodnocení Hravého učení. Dvouleťák myš zvládne velmi rychle, nemusíte se bát. Nicméně aplikace jsou k dispozici. Na rozdíl od webové verze, která je zdarma, jsou ale placené. U Androidu je navíc potřeba mít větší paměť, protože aplikace má 40MB dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
10.11.15 12:03

Tak to je uplně přesně jako u nás. Barvu zná jen bílou ale jakmile řeknu jako barnu má audi nebo lambo, tak to sype z rukávu jedna dvě:o))Nám se hodně osvědčilo hrát na schovku, schováváme se na střídačku a nebo plyšovou veverku. Dobré je taky vyexpedovat dítko za dveře a po jedné místnosti polepit 20-30 takový tech mini lepítek (stick it) a malý je pak hledá a je z toho vždycky uplně vedle..fakt doporučuju. Pak je už v tomhle věku (2-2,5let) baví stavět bunkry - vyzkoušejte, budete ihned vtaženi do dětské hry a pobavíte se :o)
tak good luck!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect