Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,já si vás taky tady čtu abych věděla jak ti vaši dvouletáci , jak a s čím si hrají.Tý naší baví vše jen chvíli,a samozřejmě jenom s náma,sama si moc hrát nechce
Já jsem právě objevila toto malovaní a celkem se my to líbí,co vy na to?zrovna tady o něčem podobném píšete
VODNÍ MALOVÁNÍ… VELKÝ KOBEREČEK + PUZZLE ZDARMA
snad to těd vložím správně ![]()
VODNÍ MALOVÁNÍ… VELKÝ KOBEREČEK + PUZZLE ZDARMA
tak nevím proč my to nejde,najdete to na aukru i MMB,stojí to 310kč
hoky je tu spousta dobrých rad co s dětma dělat,já mám holčičku menši,chtěla jsem si nějak tuto diskuz uložit ale nevím jak,jde to vůbec?
nahoře nad diskusí je „Přidat téma k oblíbeným“
pak to najdeš tak, že si dáš v menu Diskuse - záložka Moje oblíbené diskuse
cancerka píše:
nahoře nad diskusí je „Přidat téma k oblíbeným“
pak to najdeš tak, že si dáš v menu Diskuse - záložka Moje oblíbené diskuse
Wiolla píše:
No a o webových stránkách www.hraveuceni.cz ani nemluvím. Ty sjíží celé, včetně poznávání barev a písmen. Hrozně ho to baví. Barvy už umí, písmena začíná některá také zvádat. Jestli bude pokračovat tímto tempem, tak bude umět ve 3 letech číst…Já ho nenutím, jen mu nebráním.
jo hravé učení u nás - s přestávkama - už frčí asi rok, už si to obsluhuje sama a zná téměř vše … jen kdyby tam ty děti neměly logopedické vady ![]()
jinak taky knížky, Duplo, puzzle - a pak po druhém roce postupně si začne hrát „na něco“ i sama - vaření, panenky -
u nás se zatím hodně vyplácí investice do dupla - jsou tam autíčka, zvířátka, panáčci, dají se s tím vymýšlet neuvěřitelné věci (a my senasmějeme, co všechno s těma panáčkama dělá
)
Jj, musím říci, že u nás se investice do Dupla také vyplatila, ač jsem váhala, jestli to bude malou bavit, za začátku teda nic moc radost, ale teď po nějakých 3 měsících si s tím i sama! vyhraje…a nebo ještě radši s tatínkem ![]()
Jinak ten vodní kobereček nevypadá také vůbec špatně ![]()
Tak jsem hned ráno letěla do knihy koupit maluj vodou nějak ho to nenadchlo, no budem zkoušet. My teď měli všichni chřipku-teploty takže nechodíme ven. Už se z toho dostáváme ale starší má ještě teploty a malej v postely ani s teplotama nevydržel, tak jsem právě koumala, co vymyslet aby jme alespoň v klidu seděli a hráli si. Jenže marný boj, je to divoch…pořát lítá, blázní ale nakonec je na tom po zdravotní stránce z nás nejlíp i když pořát pobíhal a lezl po zemi tak zakašle jen občas
a my ostatní tři máme záchvaty kašle
. To nevím jak to dělá
Všem děkuju za tipy na hraní, klidně pište dál
myslím, že je nás spousta které tak zkusí něco nového
![]()
Tak my jsme Duplo nekupovali a skočili jsme rovnou do Lega klasického a malá si s tím postupně hraje víc a víc, Seva i Seko se jí taky libí, ale to až teď ve třech letech.
duplo u nás taky frčí. A kupovala jsem i modelínu play doh a ta se jí taky líbí, sice tolik sama nemodeluje ale minule nám to vydrželo hodinu. Mě už to nebavilo a ona by ráda ještě
Kupovala jsem ve slevě tuhle sadu a je tam fakt mraky příslušenství - http://hrackyfalko.cz/…2440---.html
Modelína u nás taky frčí, dostala jí k vánocům, také s hromadou příslušenství, mě to teda moc nebaví, ale ona se tím minimálně na 20 min zabaví ![]()
Malýmu jsou dva roky teprve dva týdny a stále ochutnává. Včera se napil z kelímku, ve kterým jsme máčeli štěteček u malováni
. Takže tu modelínu asi ryskovat zatím nemám co.? Kdy vám přestali strkat vše do pusinky? Stoličky ještě nemá a zatím se ani nechystají vyklubat. Pořát i dost sliní.
vervyky píše:
Malýmu jsou dva roky teprve dva týdny a stále ochutnává. Včera se napil z kelímku, ve kterým jsme máčeli štěteček u malováni. Takže tu modelínu asi ryskovat zatím nemám co.? Kdy vám přestali strkat vše do pusinky? Stoličky ještě nemá a zatím se ani nechystají vyklubat. Pořát i dost sliní.
Náš do pusinky nestrká (má 2 roky a 2 měsíce). Marně přemýšlím, jestli vůbec to „strkací“ období měl..
Snad jen jako úplně malej (4-6m?).
Plastelínu jsme zkoušeli, ale on to matle všude a na to já nemám nervy. Než ho stále peskovat, tak mu plastelínu nedávám - skládá kostky, puzzle, vydrží si sám hrát s vláčkem, autíčky, kreslit (rozuměj rejt tuškou na papír a dělat kola a čmárance)…
Tak jsem holky koupila kouzelné malování a Verunka už druhý den nedělá nic jiného než maluje a maluje a dává to na topení, aby to zas bylo bílé a mohla zas a zas malovat
![]()
jo ale ta tuzka u toho vubec nefunguje coz je blby, jsem myslela, ze si s tim bude moct hrat i na ceste apod. ![]()
cancerka píše:
Tak jsem holky koupila kouzelné malování a Verunka už druhý den nedělá nic jiného než maluje a maluje a dává to na topení, aby to zas bylo bílé a mohla zas a zas malovat![]()
![]()
jo ale ta tuzka u toho vubec nefunguje coz je blby, jsem myslela, ze si s tim bude moct hrat i na ceste apod.
oNA v tom ta voda vydrží jen chvíli, na ten jeden obrázek to stačí ale pak do toho musíš zas nalejt vodu