Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Od vcera si zavadim tablety entizol a muj dotaz zni muze se nato alkohol? V letacku je napsane ze ne, ale kruci vsak to davam spodem ne
dneska mame zcuka s holkama tak jestli si trosku vina muzu dat.
Tak i kdyz se podava „jen“ spodem, tak v tele nejak pusobi a dle SPC:
Metronidazol může potencovat účinky alkoholu. Požívání alkoholu během léčby
metronidazolem může vyvolat nežádoucí účinky, jako jsou návaly, pocení, bolesti hlavy
nauzea, zvracení a bolesti břicha.
Samozrejme je alkohol zcela na tvem rozhodnuti. ![]()
I kdyby nekdo nejakou svou konkretni zkusenost napsal, je ti to k nicemu, kazde telo muze reagovat jinak. Na nekoho to nezapusobi a tebe to zrovna muze polozit.
@ZukaP píše:
Od vcera si zavadim tablety entizol a muj dotaz zni muze se nato alkohol? V letacku je napsane ze ne, ale kruci vsak to davam spodem nedneska mame zcuka s holkama tak jestli si trosku vina muzu dat.
Alkohol s tímto ATB rozhodně ne. Může vyvolat antabusový efekt, který může být v určitých případech i životu nebezpečný ![]()
Taky beru a upozornovali me ze zadny alkohol ze by me bylo zle, nejak jsem to neresila nepiju moc a vubec kdyz mi neni dobre.
Ja taky nepiju, ale obcas sklenicku vina si dam. A me je takto prave dobre, nevim, ze ani nejaky problem mam. ![]()
Ahoj holky!
Ja jsem brala ted entizol na zanet (kvasinku).
Bral ho i pritel, protoze ho na me porad prenasel… a ted jak jsem ho dobrala tak mi na leve strane natekla uzlina v trislech a nemuzu se toho ani dotknout a jeste nejake pupinky, ktere hrozne boli, ze nemuzu ani sedet natoz normalne chodit. Myslite, ze mi to mohl vyvolat entizol? S partnerem jsme spolu nespali, lecbu jsem dodrzela jak mela byt… Zitra jdu na gyndu, tak jsem na to zvedava… diky za pripadnou zkusenost 🙋♀️