Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně teda váha vůbec před porodem neklesla… Poslíčky jsem měla denně… Někdy i několikrát.
Já jsem poslíčky neměla a váha mi klesla až když mi praskla voda
to tak o 3.kila
nikdy sem neslyšela že by měla klesnout váha…spíš že klesne bricho..ale ani to mi teda nekleslo
Já je měla ze včerejška na dnešek jak sem psala mám je 2× týdně a tentokrát mě vzbudili v 10 večer a dostali mě bolestí do kolen do 2 ráno sem byla s bolestmi vzhůru
@Vladusxx ne každá to má, ale jinak v těhotenství před porodem může dojít k mírnému až viditelnému poklesu váhy.. já se to dozvěděla až minulý týden na kontrole
@kakadel Upřímně, už aby to bylo… Těhotenství jsem měla poměrně klidně ale tenhle konec těhotenství mi dává poměrně zabrat
Váhu nevím, mě ke konci spíš lezla nahoru. Poslíčky nemusíš mít vůbec a můžeš je mít dost často, já je měla spíš při námaze, buď sem to rozdychala nebo na ně pomůže teplá sprcha.
Ja si dala teplou vanu sice poměrně zabrala, ale teď se cítím, jako přejetá parním válcem…
Já třeba kolem termínu přibírala snad obden půl kila vody nebo kýho frasa. Poslíčky jsem měla víc než 20 dní před porodem ve dne v noci, často takové, že jsem se už pomalu chystala jet. Dělat moc nemůžeš-klasika teplá vana, přečkat je, a těšit se, až to přijde doopravdy ![]()
@Rodička95 aha no tak to jsem. nebedela…ja jsem žádný příznaky blížícího porodu neměla…jeden den sem.mela kontrakce…několik hodin celkem pravidelně co 20minut tak sme jeli protože malá byla zadkem a byl naplánován císař…v nemocnici to přešlo ale byla jsem teda otevřená na 1cm s tím že 2dny na kontrole u mého doktora jsem byla úplně zavřená..nechali si mě tam na pozorování jestli se to rozjede nebo ne a druhý den primář rozhodl že to byli poslíčci a ze mě pustí domu…tak mě pustili…no a den na to už sme tam zas přijeli..tentokrát ale s tím že mi praskla voda a ze teda už fakt rodím
takže podle.me to žádný poslíčci nebyli jen tím příjezdem do nemocnice se to zastavilo…
@Rodička95 to chápu, ja byla od 30tt věčně v nemocnici a stavěli mi předčasný porod. Tak vás chápu
Nakonec jsem rodila tři dny před termínem. A na to jaké jsem si vybral těhotenství, jsem měla porod rychlý a bez komplikací. Za 5h byl prcek venku
tak snad to budete mít taky rychle ![]()
@Vladusxx píše:
Já jsem poslíčky neměla a váha mi klesla až když mi praskla vodato tak o 3.kila
nikdy sem neslyšela že by měla klesnout váha…spíš že klesne bricho..ale ani to mi teda nekleslo
Bricho poklesne jen tem, ktere nemaji prilis pevne brisni svaly-info od me gynekolozky, kdyz jsem si „postezovala“ ze mi vsichni rikaji, ze budu prenaset, protoze mi neklesa bricho. Ta se jen usmala a sdelila mi, ze pri mych brisnich svalech mi ani nema co klesnout a asi 4 dny pote jsem porodila.
Ahoj holky… Jsem ve 39tt a na konci měsíce mám termín a chtěla bych se zeptat.. jak moc před porodem může zhruba klesnout váha a co dělat když se dostaví poslíčci.. mám je 2× do týdne a jsou čím dál tím víc bolestivější a váha mi kladla už o více jak kilo…