Váha a výška dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
9.3.22 07:55
@jitka 11 píše:
Syn má nyní, ve 12 letech 165 cm a cca 40 kg.
Podle toho bych řekla, že je dcera tak akorát, syn je opravdu velký čahoun a ikdyž celý den luxuje ledničku, ať ráno nebo odpoledne, večer, tak nestloustne.
Ale teď už dávat pozor, aby se to nerozvinulo do obezity.
BMI jsi jí počítala?
To bych udělala co nejdříve.

takže kdyby tvůj syn měl o 3cm míň a o 23,5kg více byl by akurát?? Myslíš si to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
9.3.22 10:18

@jitka 11 bmi se počítá až od 18let. 12letá holka je pořád děcko a ta váha je fakt velká. Sama píšeš, že syn má 40 kg a je hubený, ale určitě bys nechtěla, aby nabral přes 20 kilo, to by váhu akorát jistě neměl. Navíc v tomto věku je vždy lepší být hubenější, protože přichází puberta a dospívání a v tomto věku (hlavně holky přibírají) mám dost případů v okolí kdy na základce to byly pěkné štíhlé holky a na střední najednou začaly přibírat a už je problém. Pokud už na základce má holka nadváhu, jak to asi bude vypadat za pár let, pokud s tím nezačne něco dělat, protože už moc neporoste když má ms.
Ale pokud mají děti a puberťáci nadváhu, je to chyba rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
9.3.22 10:26

Podle mě váží více než by měla. Upravila bych jídelníček, pokud jak píšete pohyb má.
Já mám 162cm a 57-58kg (po třech dětech) a není tu úplně co bych si představovala. Za poslední rok, jsem přibrala 2-3kg a nemůžu se jich zbavit. Nejlépe se cítím kolem 55kg.

Každopádně ve 13letech jsem vážila mnohem více než teď. Stejná životospráva, plus mínus stejný pohyb jako měla ségra o rok mladší, ale ta oproti mně byla vyžle. Až v 16ti letech jsem to vzala do svých rukou a zhubla 20kg. (ale strie už prostě zůstaly). Když na toto téma někdy mluvím s rodiči tak na to odpovídají pořád stejně. Ale když tobě chutnalo a měla jsi hlad. Upekla jsem buchty a se sestrou jste celý pekáč snědli, milovala jsi rohlíky… je pravda, že u nás se hodně pekly koláče, klasická česká strava… nemám jim to za zlé, ale měli v rukou to změnit.

Pokud jste na tom s dcerou podobně a obě chcete něco dát dolů není nic jednoduššího než společně změnit životosprávu, podporovat se motivovat. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí