Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Venesí píše:
Já zhubla nejdřív 3 kila. Začala jsem pribírat až v 24tt.
Aha, já mám právě stále stejnou váhu jako před těhotenstvím
tak to chce asi čas děkuju
Já do 20tt jenom hubla, pak sem začla nabírat a před porodem už mi bylo do pláče ![]()
Ja tou dobou mela neco malo navic, ale vic se to rozjelo az po 20tt myslim
Na začátku jsem cca 8 kg zhubla. Kolem 25. tt jsem byla na výchozí váze. Nabirala jsem do cca 32.tt, pak jsem buď hubla nebo stala. Podobně u obou.
Já jsem přibírat začala až ke konci těhotenství, ale ne nějak moc. Když jsem začala rodit a ohlašovala jsem to na vrátnici v porodnici, tak mi nechtěli věřit, protože jsem neměla žádné bříško
každopádně, nakonec jsem nabrala 9 kilo, které jsem zase nechala v porodnici.
Pohyby jsem cítila až po 20 tt.. U druhého už jsem nabírala od začátku.
V prvním těhu po porodu -13 kg, teď akutálně druhé těhotenství 21tt -4kg, ale je fakt, že já mám silnou nadváhu, ale ačkoliv jím normálně jako předtím, tak metabolismus je rychlejší, tak prostě hubnu… záleží jakou máš také výchozí váhu.
Jsem 25tt a zatím mám nahoře cca 3kila oproti váze při otěhotnění. Já jsem ale měla lehkou lehkou nadváhu, tak si prý malá brala z toho. Doktorka mi říkala, že má pár slečen, které šly rodit se stejnou váhou jako při otěhotnění. Pohyby cítím cca od 19tt nepravidelně, pravidelně až ten 22-23tt. Čím větší je malá, tím více cítím pohyby.
Taky jsem se na puvodni vahu dostala az nekdy ke konci a z porodnice jsem sla asi o 10 kg lehci, proste jsem nemela chut k jidlu. Za me je tehotenstvi nejlepsi dieta ![]()
@Aneta009 1. trimestr - -5 kilo
2. trimestr - +1 kilo
3. trimestr teprve začínám, všichni mi pořád slibují, jak to příjde, už snad od 20. týdne a nic, nevadí mi to, dítě dle ultrazvuku růstově odpovídá
Vážně záleží na výchozí váze, co ti těhotenství dovolí jíst a nejíst a samozřejmě taky na množství. Pokud je na kontrolách vše v pořádku, tak bych se nestresovala. Lepší než pak shazovat po porodu 20.
Prvorodička, placenta vzadu nahoře, první pohyby znatelně od 19. týdne. Pravidelně mezi osmou a desátou večer a ráno tak o měsíc později. Přes den většinou klid. Teď už je to nahodile podle chuti a pozice. Těch doporučených deset aktivit denně to bude určitě, ale upřímně, extra to nezkoumám.
Jsem 16tt a přibrala jsem 3 kg
možná už i 4, třeba každý měsíc jedno a moc se nepřežírám
naopak mé mimčo chce ovoce, které jsem dříve moc nejedla ![]()