Váha příkrmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Váha příkrmu
Ahoj maminky,
moc vás prosím o radu. Mám šestiměsíční holčičku a začínáme s příkrmy. Postupně zvyšujeme dávku zeleniny, kterou jsme začali před týdnem. Dnes malá zbaštila cca 50ml pyré. Vařím mrkev, cuketu a brambor v kojenecké vodě a pak to vše rozmixuji. Pak ještě přidám trochu převařené kojenecké vody, aby to mělo tekutější konzistenci (malé se to lépe baští) a kapičku oleje. Vím, že plná dávka, kterou by mělo mimi sníst je 150g - 200g. Nevím ale zda se počítá váha pouze zeleniny v syrovém stavu, nebo už hotového pyré, které nabude tou kojeneckou vodou.
Jak množství příkrmu řešíte vy?
Vaříte každý den, nebo si navaříte větší množství dopředu? Pokud vaříte větší množství, kolik a jak ho skladujete?
Díky za všechny rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počítala jsem vždycky tu váhu, co mimi do sebe vpravilo (tzn. uvařené a s vodou). Vařím si vždy na 2 dny. Na další den si dávám porci do Via pohárku od Aventu a do ledničky.
- Citovat
- Upravit
@Billi Taky tak. Za pár dní jsem to pak dokázala odhadnout a jen jsem dala do misky plus mínus…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NIKDY jsem nevážila, nepočítala… byla jsem ze začátku ráda za každou lžičku a někdy i teď. Vařím odhadem, jak to vidím časem a vařím na dva dny (nekdy mám ještě 3. porci, tu zamrazím).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@caspar1 dnes jsem zrovna navařila plnou mísu mrkve, dám si na dva dny do ledničky, zbytek zavařím. Počítám to, co sní, dneska měl kupovanou 125ml skleničku a bylo to málo, ještě chtěl, takže si navážím cca těch 150g a po nich mu to budu dávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvařím větší hrnec zeleniny a rozmixuju. Jednu porci dám hned, druhou do ledničky na další den a co zbyde do Avent kelímků do mrazáku. Někdy jsou porce 3, někdy 5.
Taky počítám to co přímo sní, tzn. rozmixované s vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky pocitam, co sni az ve finalni uprave, hlavne ani kdyz to varim, tak nemam poneti o gramazi, proste to hodim do hrnce tak nejak od oka a pak si to rozdelim na porce do sklenicek, neco dam rovnou, neco do lednice a zbytek zamrazit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příkrmy jsem nikdy nevážila ani nijak nepočítala. Je to podle mne naprosto zbytečné. Dítě sní podle jeho chuti stejně množství, které ono samo bude chtít. A taky např. maso 20g máš dvě polévkové lžíce není třeba vážit. Akorát to maso, tak dělám at mám 20-30 g v jednom příkrmu a zbytek neřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky vařím většinou na dva dny. Mám dítě nejedlíka, takže sní k obědu cca 100ml finálního jídla. Zeleninu na druhý den taky dávám do VIA pohárků, bezvadně těsní, do ledničky. Pak jen přidám třeba maso a ohřeju. Ale nemrazím, prý se to nemá, tak to zatim nedělám. Když bych nestíhala, tak bych asi otevřela radši skleničku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit