Váha syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23964
14.6.19 15:49

@vonkova.v
Dle BMI už není v normě https://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/

A popravdě lepší bez snídaně než sladké lupínky. A proč další sladkost k svačině? A ty jogurty jí aspoň bílé?

Zapisuj si co skutečně sní.
Můžeš že začátku menší změny. Jogurt jen bílí, těstoviny a pečivo celozrnné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.19 16:00

@Netopirek Tak já si teda nemyslím, že je lepší žádná snídaně, než sladké lupínky. Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, nedovedu si představit, že by syn dokázal ve škole rozumně fungovat do velké svačinové přestávky, pokud by se nenasnídal. Navíc většina dětí sladké snídá, na tom bych neviděla nic tak hrozného, kdyby pak už hlavní jídla a svačiny byly „nesladké“. Sacharidy snědené dopoledne tělo většinou v pohodě spálí, horší je to s mlsáním odpoledne a večer.

Taky bych zaváděla jen drobné změny, aby neměl pocit, že je na nějaké dietě a musí se omezovat. Pokud má večer na něco chuť, nakrájej mu okurku nebo jablíčko. K té svačině mu krom pečiva nakrájej třeba papriku, dej cherry rajčátka nebo jahody. Ta sušenka je tam úplně zbytečná. Ale pro začátek možná bohatě stačí zrušit chipsy a mlsky večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
14.6.19 19:58

Dotaz pro ty, které dávají celozrnné/tmavé pečivo? Pečete si ho sami nebo kupujete? A pokud kupujete, tak jaké? Většina rádoby tmavého/celozrnného pečiva totiž vůbec celozrnná není. Jen barvená karamelem/opraženou moukou a celá zrníčka (slunečnice apod.) neznamená, že je pečivo celozrnné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
15.6.19 06:19

Doma ho nepecu, ale zasadne nekupuju pecivo v marketech. ( stejne jako maso a vejce a v lete zeleninu ). Kupuju bud kvasovy chleba v male rodinne pekarne a pro celozrnne a tmave pecivo, i ruzne sladke chodim do vegetarny, vim ze si ho sami pecou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.6.19 07:42

@Jahru celozrnné pečivo je celozrnné, tmavé je obarvené. Vícezrnné neznamená celozrnné.
Jinak z pečiva kupujeme v obchodě jen toustový chléb a tak jednou za 2 měsíce koblih. Doma si peču kváskový chléb, který je částečně z celozrnné mouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
15.6.19 08:16
@Tableta píše:
@Jahru celozrnné pečivo je celozrnné, tmavé je obarvené. Vícezrnné neznamená celozrnné.
Jinak z pečiva kupujeme v obchodě jen toustový chléb a tak jednou za 2 měsíce koblih. Doma si peču kváskový chléb, který je částečně z celozrnné mouky.

Vždyť to jsem psala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.6.19 08:20

@Jahru :lol: Ne, nepsala. Psalas, že většina rádoby tmavého/celozrnného celozrnná není. Pečivo, které je označeno jako celozrnné, taky celozrnné je. Barva na to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
15.6.19 08:30

@vonkova.v máme stejný problém. 9 leta prohlídka za námi. 141 cm a 45 kg, má za sebou odběry, máme žádanku na endokrinologii a půjdeme pak i na obezitologii. Nemám syna v péči, je 2-3 dny v týdnu i u otce, takže nemůžu korigovat jídelníček neustále. Od mala nepije mléko, nejí jogurty, sýry, šunku..co mu dávat na svačiny je oříšek. Snídaně bývají sladké. Oběd, polívky, to jí všechno. Pomazánku jen tuňákovou. Se sportem a pohybem je to též horší. Má adhd a dysfazii, úkoly do školy trvají delší dobu. Do atletiky kam chodí brácha chodit nechce. Moc mu není dobře v kolektivu. Rád jezdí na kole, koloběžce..to přes zimu nešlo. Rád plave. Má 2× týdně tělocvik ve škole a 1× s družinou míčové hry. Chodí na dopravní kroužek, ale ten není pohybový. Přes zimu to bylo fakt jen do školy a domů. Sami ven začali kluci chodit až teď. Jinak jen se mnou, babičkou, na hřiště, ideálně do písku stavět. I na kroužky se vodi a vyzvedávaji. Máme ještě malé mimco, tak ta logistika je náročná. Zkusím najít nějaký kroužek na příští rok, kam by už mohl chodit sám. Ale dost se bojím náročnosti třetí třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
15.6.19 08:38
@vonkova.v píše:
Můžu ti dát vědět, jak jsme dopadli u Dr. A napíšu kolik teď měří a váží. ;) Jak říkám, nikdy tlustej nebyl, ani jako miminko. Doufam, že je to věc růstu a vyvinu.

Můj taky ne. Jako miminko byl kojeny. Do 5 let vyloženě hubený. Do 7 úplně normální. A od 7 do 9 přibral tuším 13kg. Mladšímu bráchovi je teď 7, ten byl vždycky oplacanejsi, ale jí skoro všechno, má 2× týdně tréninky a někdy navíc i závody, tak nevěřím že za dva roky bude to samé. S klukama jsem byla na prohlídce zároveň ( 7 a 9 letá) a vypadalo to že minimálně jedno dítě jsem ukradla, jak jsou rozdílní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
15.6.19 10:32
@Tableta píše:
@Jahru :lol: Ne, nepsala. Psalas, že většina rádoby tmavého/celozrnného celozrnná není. Pečivo, které je označeno jako celozrnné, taky celozrnné je. Barva na to nemá vliv.

Když myslíš :mrgreen: A jen mimochodem, neptala jsem se na rozdíl mezi tmavým, celozrnným a vícezrnným pečivem, který znám, ale na to, kde přispěvatelky celozrnné pečivo kupují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.6.19 10:39
@Jahru píše:
Když myslíš :mrgreen: A jen mimochodem, neptala jsem se na rozdíl mezi tmavým, celozrnným a vícezrnným pečivem, který znám, ale na to, kde přispěvatelky celozrnné pečivo kupují.

Když myslíš :mrgreen: A jen mimochodem, na otázku, na kterou ses v původním příspěvku ptala, jsem ti odpověděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
15.6.19 18:02

@vonkova.v Zakladatelko, řeš to! Upínat se k tomu, že z toho tvé dítě vyroste, je jen ztráta drahocenného času. Sice se z toho některé děti na začátku puberty vytáhnou, ale pokud nezmění jídelníček, tak to nejpozději v 15 mají zpět i s bonusem a pak už s tím nenaděláš nic. Chtěj u doktorky žádanku na endokrinologii / obezitologii. Pokud tvůj syn nebyl nikdy tlustý a teď je, tak je to potřeba řešit o to víc. Nemá k tomu dispozice, je buď vyžraný, nebo nemocný. A oboje je potřeba řešit. Tvůj syn by při své výšce měl mít cca 33 kg. Má o 10 kg víc. To je dost. Je nad 90 percentilem v poměru hmotnost/výška. To znamená, že méně než 10% dětí je tlustších než on. Prosím, nezavírej před tím oči. Řeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.6.19 10:10
@Kakachna píše:
@vonkova.v Zakladatelko, řeš to! Upínat se k tomu, že z toho tvé dítě vyroste, je jen ztráta drahocenného času. Sice se z toho některé děti na začátku puberty vytáhnou, ale pokud nezmění jídelníček, tak to nejpozději v 15 mají zpět i s bonusem a pak už s tím nenaděláš nic. Chtěj u doktorky žádanku na endokrinologii / obezitologii. Pokud tvůj syn nebyl nikdy tlustý a teď je, tak je to potřeba řešit o to víc. Nemá k tomu dispozice, je buď vyžraný, nebo nemocný. A oboje je potřeba řešit. Tvůj syn by při své výšce měl mít cca 33 kg. Má o 10 kg víc. To je dost. Je nad 90 percentilem v poměru hmotnost/výška. To znamená, že méně než 10% dětí je tlustších než on. Prosím, nezavírej před tím oči. Řeš to.

Kdybych zavírala oči, nepíšu o zkušenosti ostatních. Zaujala mě ta endokrinologie, přítel má štítku vyndanou, v jeho rodině tam nějaký dispozice jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
16.6.19 10:25

@vonkova.v štítná by to být mohla. Ale jestli se nepletu je u ní nějaká dieta. Co na ní zkusit pomalu najet?

Jinak my kupujeme žitný chleba v Lidlu. Ale u nás se pečivo téměř nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.6.19 11:02
@Netopirek píše:
@vonkova.v
Dle BMI už není v normě https://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/

A popravdě lepší bez snídaně než sladké lupínky. A proč další sladkost k svačině? A ty jogurty jí aspoň bílé?

Zapisuj si co skutečně sní.
Můžeš že začátku menší změny. Jogurt jen bílí, těstoviny a pečivo celozrnné…

Takže je podle vás lepší nedat mu snídani a nechat ho až do velké přestávky ve škole hladového,tj.cca od 6-10? No tak to mi přijde jako pěkný nesmysl.Ja se ptala hlavně na to, zda tu přítomné maminky mají s tímhle rychlým nárůstem nějakou zkušenost. Kazda druhá má patent na zdravou stravu. Klidne mě ukamenujte, ale jsem zastáncem toho že jíst se má všechno, ale samozřejmě že v rozumné míře. Dulezita je podle mě snidane a obed.Ja si ohlidam co ji doma, bohužel jsou děti, co nosí jako svačinu do školy bramburky, křupky apod. myslite že se nepodeli? a nejen ve skole. Nastesti si nemá jak a kde kupovat rok cestě do školy nebo ze školy tyhle 'neresti".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí