Vánoce a nemít dárky...

Anonymní
30.11.21 11:39

Vánoce a nemít dárky...

Zdravím,
Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na vánoce bez dárků? Je důležité mít ty dárky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9047
30.11.21 11:41

Pro děti třeba jo. U nich je ta potřeba přijetí ze strany vrstevníků hodně silná. A o po Vánocích se snad ve škole o ničem jiném než o dárcích nemluví. Já třeba dárky nepotřebuji a některé Vánoce jsem je ani neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
30.11.21 11:43

Dárky prostě k Vánocům patří, neumím si je bez nich představit, zvlášť u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590

Záleží jestli jsou v domácnosti děti.
Vánoce sice nejsou o darkách, ale malé děti se těší na Ježíška a ví od ostatních dětí, že jim přinese dárečky a baví se mezi sebou co si přejí. Takže když jsou děti, tak bych dárečky aspoň maličkosti dala. Ty jejich očíčka jak jim svítí radosti jsou k nezaplacení. Jestli jste rodina bez dětí, tak bych dárky klidně vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015

Pokud to oběma stranám vyhovuje, tak proč ne… Ale oběma, sakra by mě mrzelo, kdyby mi manžel sdělikl, že odteď jsou pro něj dárky nedůležité a nic nedostanu :mrgreen: A děti bych do toho netahala vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
30.11.21 11:45

Pro nekoho to dulezite je, pro nekoho neni. Dulezite je, se domluvit v rodine bez citoveho vydirani typu „ty hnusny materialisto“ nebo „chces detem znicit Vanoce“ :lol:

treba pro me darky dulezite jsou, mam rada jejich baleni, pripravu, vybirani, a cela rodina je nastavena podobne.

nekdo jiny to vidi jako materialsimus, ztratu casu a penez, v rodine darky beztak neoceni - na co se s tim tedy pak stresovat :nevim:

jen pridam anekdotu, jak by to fungovat nemelo: mam kamaradku a jsou tri sestry, dve s detmi a kamaradka bezdetna.
Cely rok jejich detem kupuje veci, hlida je, pomaha sestram i mamce v domacnosti, zkratka je kazdemu k „ruce“. Jeji narozeniny se slavi dohromady s detmi (takze defacto zadne nema).
Ted jedna z detnych sester prisla s tim, aby se darky na Vanoce davaly jen detem. Tim padem moje kamaradka ma zas jen utracet penize a byt vsem k ruce u priprav, a nedostane fakt ani jednou v roce tu blbou svicku nebo knizku jako podekovani za to, ze se cely rok muze strhat pro rodinu (a fakt nema kvuli hlidani neteri a dalsi pomoci rodine skoro volny vikend).
Ta druha detna sestra to nastesti zavrhla, ale takhle by to podle me presne fungovat nemelo - takze neda se rict objektivne darky ano/ne, zalezi i na okolnostech a na tom, aby to nikoho nemrzelo.

Příspěvek upraven 30.11.21 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.11.21 11:46

Proč by ne. U nás je rodina kde děti nedostávají dárky vůbec. Protože se rodičům nelíbí ten nátlak v reklamách. Děti pak chtějí milion bl. bosti, takže prostě nedostanou nic. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12605
30.11.21 11:46

Já jsem materialistka a dárky ráda nejen dostávám, ale i dávám. Ano, je to asi konzumní smýšlení, ale opravdu mám na Vánocích ráda dárky :D Neumím si představit to slavit bez dárků i kdybych byla bezdětná. Jasně, že nejdůležitější je ta rodina pospolu atd., ale dárky jsou příjemný bonus, který si vzít nenechám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
30.11.21 11:47

Nejsou nutnost, ale k Vánocům patři. Mam moc rada nakupování dárků, rada obdarovávám a upřímně, i když jsem máma a měla bych říct, ze to není to na co se těším, no, dneska už to není jediné, ale těším se i na svoje dárky, a nestydím se za to. I na maličkosti, nepotřebuji mega dary. Ale proste rada obdarovávám a jsem obdarována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
30.11.21 11:48

Dárky k Vánocům patří, hlavně u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
30.11.21 11:48
@Liberalissima píše:
Pro nekoho to dulezite je, pro nekoho neni. Dulezite je, se domluvit v rodine bez citoveho vydirani typu „ty hnusny materialisto“ nebo „chces detem znicit Vanoce“ :lol:

treba pro me darky dulezite jsou, mam rada jejich baleni, pripravu, vybirani, a cela rodina je nastavena podobne.

nekdo jiny to vidi jako materialsimus, ztratu casu a penez, v rodine darky beztak neoceni - na co se s tim tedy pak stresovat :nevim:

jen pridam anekdotu, jak by to fungovat nemelo: mam kamaradku a jsou tri sestry, dve s detmi a kamaradka bezdetna.
Cely rok jejich detem kupuje veci, hlida je, pomaha sestram i mamce v domacnosti, zkratka je kazdemu k „ruce“. Jeji narozeniny se slavi dohromady s detmi (takze defacto zadne nema).
Ted jedna z detnych sester prisla s tim, aby se darky na Vanoce davaly jen detem. Tim padem moje kamaradka ma zas jen utracet penize a byt vsem k ruce u priprav, a nedostane fakt ani jednou v roce tu blbou svicku nebo knizku jako podekovani za to, ze se cely rok muze strhat pro rodinu (a fakt nema kvuli hlidani neteri a dalsi pomoci rodine skoro volny vikend).
Ta druha detna sestra to nastesti zavrhla, ale takhle by to podle me presne fungovat nemelo - takze neda se rict objektivne darky ano/ne, zalezi i na okolnostech a na tom, aby to nikoho nemrzelo.

Příspěvek upraven 30.11.21 v 11:46

Tak to je ale blbost té kamarádky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
30.11.21 11:50
@bjetuschka píše:
Já jsem materialistka a dárky ráda nejen dostávám, ale i dávám. Ano, je to asi konzumní smýšlení, ale opravdu mám na Vánocích ráda dárky :D Neumím si představit to slavit bez dárků i kdybych byla bezdětná. Jasně, že nejdůležitější je ta rodina pospolu atd., ale dárky jsou příjemný bonus, který si vzít nenechám :mrgreen:

pro me je hlavne darek o tom, ze na toho druheho clovek mysli, dava si zalezet s vyberem, schovavanim a balenim, aby to bylo prekvapeni. U nas si cely rok zapisujeme co kdo nekde placne, ze se mu to libi, aby to pak treba nasel pod stromkem o pul roku pozdeji, kdyz uz na to sam zapomnel, ale vidis, jak to potesi!

Muj chlap se dokonce kvuli Vanocum naucit balit darky podle videi, ma je zabalene uplne profesionalne - je to proste i o te lasce a peci kterou do te fyzicke veci clovek da kvuli druhemu.
Samozrejme chapu, ze nekomu treba toto vubec nic nerika. Ale ja to miluju a mam strasne stesti na rodinu, ktera to ma stejne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
30.11.21 11:50

Ale tak něco jo, akorát u nás to nikdy nebyly haldy. Dvě nejstarší děti letos dostanou doma každé jeden + něco od babičky. Popravdě už ani nevím, co jim vymýšlet. Nicméně pokud někdo považuje slavení bez dárků za pro něj přínosnější, příjemnější, je to jen jeho věc.

• Citovat
  • Upravit
12884
30.11.21 11:54
@Leviatan píše:
Tak to je ale blbost té kamarádky

jak to myslis blbost, ze ma rada svoji rodinu, je nesobecka, a pomaha jim? jako ona neni takova ze by vyzadovala darek jako „odmenu“, ale tento navrh uz ji zamrzel. Nerekla ale nic, ona nepomaha ostatnim pro darky. To neznamena, ze ji takova „thoughtlessness“ nemuze i tak zamrzet :nevim:

Osobne, me by hanba fackovala na miste te sestry, co to navrhla. Naopak ja bych se jeste snazila domluvit s rodinou, jak te jedne sestre, ktera vsem pomaha doprat neco specialniho, napr spa, abychom ocenili, co pro nas dela. Ale tak kazdy ma hodnoty poskladane jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
30.11.21 11:54

Zajímavé téma a mě by spíš zajímalo a nechci zakládat novou diskuzi, kolik dáváte dárků vaším dětem?
Já mám teda jen jedno před pubertou a budu dávat přibližně do 8 ks.
Ne nijak drahé. Dvě co si přeje plus maličkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová