Vánoce a nemít dárky...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12932
30.11.21 11:55

Ano, pro mě jsou dárky důležité a příjemné, nejen na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
30.11.21 11:56

Vánoce nejsou o dárcích, ale prostě to k nim nějak patří. I kdyby to byla nějaká maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
30.11.21 12:00
@Tinunka píše:
Zajímavé téma a mě by spíš zajímalo a nechci zakládat novou diskuzi, kolik dáváte dárků vaším dětem?
Já mám teda jen jedno před pubertou a budu dávat přibližně do 8 ks.
Ne nijak drahé. Dvě co si přeje plus maličkosti.

Mám to přibližně podobne. Ale ty babicky :roll: :roll: A hlavně mi nikdo nepište:”Tak babičkám řekni….” po pár letech byste to taky vzdaly :lol:. Ony to pak berou jako příkoří a vlídně, jako by člověk nic neřekl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
30.11.21 12:02
@Anonymní píše:
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na vánoce bez dárků? Je důležité mít ty dárky?

Pro mne určitě ano. Prostě to k Vánocům patří ;) Manžel včera přiznal že letos to trošku víc přehnal tak sem o to víc zvědavá co dostanu :lol: Já už mám pro manžela skoro vše, poslední dárek už jde na zásilkovnu a pro děti je také většina doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
30.11.21 12:02

@Liberalissima A o tom to je. Když neumí říct NE, dělá věci na úkor svého volného času, tak je to její volba. Pokud to její sestry neocení nebo jim to není blbé, tak o to asi až tak moc nestojí.
Pokud by nešla za své hranice tak nevěřím tomu že by vůbec zmiňovala něco takového jako že se budou dávat dárky dětem, že jim furt něco kupuje, že očekává vděk, „alespoň svíčku za…“.
Oni jsou lidi kteří dělají věci kvůli tomu, že mají nějaký vnitřní problém s tím že si musí lásku zasloužit. Kdyby se takhle nepřetrhla tak to přece vůbec neznamená že je nemá ráda.
Sestry by ji koupili nějaký welness určitě v případě, že o její o pomoc skutečně stojí, prosí se o ni, nebo si ji cení, ale to si musí prvně vážit a cenit sama sebe kamarádka.

Příspěvek upraven 30.11.21 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
30.11.21 12:05
@Liberalissima píše:
pro me je hlavne darek o tom, ze na toho druheho clovek mysli, dava si zalezet s vyberem, schovavanim a balenim, aby to bylo prekvapeni. U nas si cely rok zapisujeme co kdo nekde placne, ze se mu to libi, aby to pak treba nasel pod stromkem o pul roku pozdeji, kdyz uz na to sam zapomnel, ale vidis, jak to potesi!Muj chlap se dokonce kvuli Vanocum naucit balit darky podle videi, ma je zabalene uplne profesionalne - je to proste i o te lasce a peci kterou do te fyzicke veci clovek da kvuli druhemu.
Samozrejme chapu, ze nekomu treba toto vubec nic nerika. Ale ja to miluju a mam strasne stesti na rodinu, ktera to ma stejne :dance:

Hezky napsáno a souhlasím. Je to přesně i o tom, přemýšlet o tom druhém člověku, co má rád a být k němu vnímavý. :) Mám tuhle dobu ráda a už se těším. Tak hezký advent. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
30.11.21 12:07

Jinak já dárky hlavně ráda dávám. Ale myslím si že nutné nejsou, přeci jenom každý člověk má jiné hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
@mackA159 píše:
Proč by ne. U nás je rodina kde děti nedostávají dárky vůbec. Protože se rodičům nelíbí ten nátlak v reklamách. Děti pak chtějí milion bl. bosti, takže prostě nedostanou nic. :nevim:

Takže hračky dostávají jen tak? nebo hračky nemají vůbec?

• Citovat
  • Upravit
590

Jinak by mě moc mrzelo, kdybych nedostala vůbec nic.
Zažila moje babička kdysi.
Předvánoční úklid dělala, výzdobu, vše připravila hlavně pro děti.
Crcala se v kuchyní s rybí polévkou, rybou a salátem, chlebíčky, zdobení stromečku natajno před dětma. Nakoupila dárečky pro všechny a sama tam neměla vůbec nic :(
U stromečku se rozbrečela po tom, když ji řekly děti, že asi hodně zlobila, že nedostala jako jediná nic. Nakonec ji dala její malá dcera svůj dárek ať ji to není líto.
Strašná situace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
30.11.21 12:08

Já osobně dárky nepotřebuji. Nerada je dostávám. :think: To samé narozeniny své nijak neslavím. Ale jelikož máme děti, tak pro ně samozřejmě dárečky nakupujeme, to samé slavíme jejich narozeniny :) Nejmladší dítko bude mít letos na Vánoce necelé 2 měsíce, takže ta dostane jednu věc jen symbolicky, kvůli starším dětem. A ty na Ježíška věří, takže s nimi budeme slavit tak, jak se má. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
30.11.21 12:08

Jednou jsem od ex nedostala k vánocům vůbec nic. Bez nějaké předchozí domluvy. A jo, bylo mi to líto. Takže alespoň maličkost k vánocům patří, i kdyby to měl být balíček žvýkaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
30.11.21 12:17

Dárky k vánocům patří. Nedokážu si to představit bez nich. A nemusí to být dárky za tisíce, stačí jedna maličkost. Pro děti to beru jako samozřejmost, ve škole si o tom povídají, po vánocích můžou přinést ukázat co dostali. Ale chápu, že někdo to může mít jinak a nijak to neodsuzuju. Jen u těch dětí mi to přijde zvláštní, musí jim to být pak líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
30.11.21 12:17

Tak já bych Vánoce bez dárků nechtěla. Ale je mi úplně jedno jak to mají nastavené ostatní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
30.11.21 12:18

Dárek je symbol - na připomenutí toho, že Bůh obdaroval lidí, tak si lidi dávají dárek. Takže za mě symbolický dárek k Vánocům patří. Osobně nemám ráda velké dary nebo kvantum maličkostí. Někdo dělá tajného Ježíška, vylosují si v rámci rodiny jednoho člověka, kterého obdarují, to je určité řešení pro lidi, kteří nemají rádi přehršel věcí.

• Citovat
  • Upravit
35415
30.11.21 12:21

Pro mě dárky k Vánocům patří. Takže u nás dárky vždycky budou.
@Tinunka letos každé dítě tři dárky, z toho jedna hračka. Víc už kupovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová