Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alriga píše:
Děkuji. Já se od ní dost učím, já jsem ročník 1968 a tam je těch udernic taky pořád dost.
Poprvé mě moje dcera poučila, když jí bylo asi 7. Pozorovala jsem ji a povídám :„Ty jsi ale krásná!“ Ona se na mě usmála a rekla : „Já vím!“
Tak to jsme stejný ročník a naše dcery budou taky stejně staré. Učím se od ní pořád. Někdy mám pocit, že víc, než ona ode mně. Že ta dnešní generace je v tomto už někde úplně jinde, naštěstí
Nejvíc je to vidět, když je u toho ještě moje máma. To je samé musíš a nesmíš - mně to vytáčí a dcera už se tomu jen směje
A nejvíc se mi líbí, jak mají dnešní mladí úplně u zadele, kdo si o nich co myslí ![]()
@Alriga píše:
Tak to tedy ne! Já posílám Ježíškovi mail s tipy, protože, jak říká moje bystrá dcera: „Žena, která nic nestojí, za nic nestojí!“
Tak já levná zrovna nejsem ![]()
Ale nevidím důvod čekat až na Vánoce. Hlavně si ty věci musím vybírat sama. Takže jedině pod stromeček obálku s penězi. Ale to mi přijde divné
@Alriga píše:… z duše!
Tak to tedy ne! Já posílám Ježíškovi mail s tipy, protože, jak říká moje bystrá dcera: „Žena, která nic nestojí, za nic nestojí!“
@Alriga píše:
Jasně, že ženská musí chlapa něco stát. Ale i ten čas, co do toho investuje.
Moje kamoška si vždycky vybrala, objednala, zaplatila, zabalila a on jí to jen proplatil. Že s tím měl práce, chudák. ![]()
No už jsou rozvedení a nové partnerce dárky vybírá sám a s radostí to obíhá a objednává.
Takže za mě je nejdůležitější ten čas, co tomu ten chlap věnuje. Aspoň to, že do toho obchodu dojde, nebo si to na tom eshopu najde a objedná, když už to teda nevymyslí.
@Liberalissima myslím že ta bezdetna sestra je hloupá v tom že pořád hlídá děti a pomáhá rodině, že nemá skoro žádný volný víkend…To je přesně ta její blbost, už to vypadá že ji ostatní využívají, a ona se nechá. delat by to přece nemusela.
@Lutern píše:
@Liberalissima myslím že ta bezdetna sestra je hloupá v tom že pořád hlídá děti a pomáhá rodině, že nemá skoro žádný volný víkend…To je přesně ta její blbost, už to vypadá že ji ostatní využívají, a ona se nechá. delat by to přece nemusela.
Nemusela. Ona to ví, že je trochu moc bez sebevědomí a měkká. Na druhou stranu má rodinu fakt ráda a dělá to i ráda - jen jí někdy mrzí, že je to pro ostatní až taková samozřejmost. Což chápu. Není každý úplný světec, aby nečekal vůbec nic (ani ocenění) a není ani každý takový borec, aby prostě rodině řekl že dne na den „ne“ a ustál to (jakkoliv jí to pravidelně radím
)
Děkuji. Já se od ní dost učím, já jsem ročník 1968 a tam je těch udernic taky pořád dost.
Poprvé mě moje dcera poučila, když jí bylo asi 7. Pozorovala jsem ji a povídám :„Ty jsi ale krásná!“ Ona se na mě usmála a rekla : „Já vím!“