Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Halibar Řekla bych, že slaví zimní slunovrat, ne? My ho slavíme také
Vánoce nemáme jako křesťanské svátky. Nejsme věřící.
Tak já jsem věřící tak napůl. Křesťanskou podstatu nehrotíme, zatím není co vysvětlovat, dcerka je malá. Ale já Vánoce opravdu miluju, dům vyzdobím spoustou dekorací, svícnů se svíčkami (i když nezapalujem kvůli dcerce), na okna dělám z větví stromky. Peču cukroví, perníčky s dcerkou. Vyrábíme vánoční přání. Letos chci vyrobit i adventní kalendář, možná z ruliček od toaletního papíru nebo navěsím do pokojíčku na provázek sáčky, uvidíme. Do nich sem tam i nějaký pididárek, ne jen sladkosti. Na Ježíška půjdem čekat před dům s prskavkami a až se v pokoji rozsvítí stromek a s ním i celý dům… Poté přijde i celá moje rodina (rodiče na pro nás druhou večeři a potom i sestra s rodinou).Já se tak těším!
Sice mi opět bude chybět můj bratr se synem
, ale tak nemůže být všechno dokonalé, což?
Jo a svícny většinou vyrábím, je to parádní relax. Kvůli opadávání nemívám z jehličí, to jen ty stromky.
Od půlky listopadu mi tu frčí Ledeckého Sliby, Gottovo vánoční album a několik cd koled
.
@Genovesa
Krásné, miluji zjišťovat, že nejsem sama, kdo miluje vánoce a těší se na ně ![]()
Aź budeš tvořit letošní dekorace, obnov nějakou tvorbovánoční diskuzi a dej tam fotky pro inspiraci, bude to paráda, taky se letos pokusím o víc než pár věciček na stůl, loni to s roční dcerou a dvouletým synem fakt ale opravdu nešlo ![]()
@Sluka Děkuju, já mám letos tříletou a mimino, ale tak snad něco zvládnu, tak kdyžtak určitě oživím. Mívám i plno jiných svícnů a dekorací, střídám to, předělávám dle nálady. A asi zas letos upeču perníkový stromek, ten krásně provoní byt a ozdobený citronovou polevou a stříbrnými perličkami vypadá moc hezky.
@Genovesa píše:
@Eemii kalendář
Ten kalendář je perfektní, zkusím letos udělat taky, ruličky snad do té doby nasbírám
.
Loni jsme s dcerkou vyráběly přání. Na ruční papír namalovala prstovými barvami, co ji napadlo. Já z toho pak natrhala rybičky. Ty jsem nalepila na barevný karton, napsala přání a dcerka je pak ještě podepsala. Líbily se.
@Genovesa diky.
Ten stromecek jsem hodne podobny delala taky, je s ohnutou spickou, z MMB, urcite znas, jestli tam projizdis vanocni navody
, vypada to pekne, delala jsem ho jak z jehlicnanu, tak i z brezovych vetvi a taky vypadal super.
Noo holky, moc pekne se to cte
tak snad jeste nejake prispevky pribydou. Napad s prskavkama a krmenim zvirat v lese se mi moc libi
.
Verici nejsem, zkusim to vymyslet trochu jinak pohadkoveji, nez jak je popsan skutecny vyznam.
Už víte, co letos budete dětem kupovat? Loni jsem to nechávala na poslední chvíli, tak bych to chtěla letos napravit a mít nakoupeno s předstihem, ale absolutně nemám nápad ![]()