Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby babička nebyla na vánoce sama tak bych vyhověla dítěti ale zkuste vysvětlit nějak že na vánoce nemůže být nikdo sám ani babička a že jsi například uděláte druhý jakože vánoce druhý den třeba to pochopí ![]()
Něco je špatně, když si takhle 5r. dítě dupe. Jak to píše anonymní. Vysvětlit mu to.
@Anonymní píše:
Kdyby babička nebyla na vánoce sama tak bych vyhověla dítěti ale zkuste vysvětlit nějak že na vánoce nemůže být nikdo sám ani babička a že jsi například uděláte druhý jakože vánoce druhý den třeba to pochopí
@jayjess87 se jdi léčit, kluk není mimino, pošli raději odkaz na něco věkově přiměřeného nebo ještě lépe, vyjádři se k diskutovanému problému, voe jeden.
@Kelsey píše:
Něco je špatně, když si takhle 5r. dítě dupe. Jak to píše anonymní. Vysvětlit mu to.
On si nedupe.. jen to vyslovuje jako prani
@Anonymní píše:
Ahoj, každý rok jezdíme já a můj syn na Vánoce k moji mame (jsem s dítětem sama). No a letos mi syn řekl (5 let) ze chce být na Vánoce doma a jen se mnou. Ze za babičkou pojedeme druhy den po stedrem dni. Když jsem mu řekla ze tedy babička přijede k nám, řekl ze nechce a ze tu budeme jen my dva. Přitom babičku má rad, jezdí tam. Babička by byla v tom případě na stedry den sama. Co byste dělali na mem místě? Vyhověli dítěti?
Budeš plnit ( z mého pohledu sobecké) přání 5 letému dítěti a svoji mámu necháš na Štědrý den samotnou???
Jak se budeš cítit ty, až to samé udělá tvůj syn za pár let tobě?
Ne, nenechala bych svoji mámu na Štědrý den samotnou kvůli dětskému rozmaru. To jako vážně? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, každý rok jezdíme já a můj syn na Vánoce k moji mame (jsem s dítětem sama). No a letos mi syn řekl (5 let) ze chce být na Vánoce doma a jen se mnou. Ze za babičkou pojedeme druhy den po stedrem dni. Když jsem mu řekla ze tedy babička přijede k nám, řekl ze nechce a ze tu budeme jen my dva. Přitom babičku má rad, jezdí tam. Babička by byla v tom případě na stedry den sama. Co byste dělali na mem místě? Vyhověli dítěti?
Nevyhovela, vysvetlila bych mu, ze mame v rodine takovy zvyk, ze Stedry vecer nikdo netravi sam. Rodina drzi pospolu.
@Helen001 píše:
Zakladatelko a ptala ses ho proč nechce být s babi?
Ano a nechce říct. Prý chce být se mnou doma sám a kategoricky odmítá babičku. Nevim..
@Anonymní píše:
No tak mu ho nesplníte. Takhle to v životě chodí.
@jayjess87 píše:
Pěkné, ale pro mimča doporučuji https://www.mimulo.cz?…![]()
Ja ti doporucuji vypadnout.
@Anonymní píše:
Vy tam byvate i přes noc? My například taky jsme s rodinou na vánoce ale max 18h pak jedeme domů a tam si rozdavame naše dárky a uděláme si pohodu na gauči všichni.
@Vagnerkanik píše:
Vy tam byvate i přes noc? My například taky jsme s rodinou na vánoce ale max 18h pak jedeme domů a tam si rozdavame naše dárky a uděláme si pohodu na gauči všichni.
Máma bydlí velmi daleko takže ano, jsme tam několik dni
@Vagnerkanik píše:
No ale v té vaší rodině asi nikdo není úplně sám, ne? Mohli by se střídat. Jednou být u babičky a jednou pozvat babičku k nim.