Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak tam nejezděte a udělejte si Vánoce sami spolu. Ne - nemusíš tam jet. Evidetnntě ti to nepomáhá, nedělá ti to dobře, nedostáváš žádnou medaili. Nikdo, doslova nidko tě za to neocení. Jen se udržuješ v pozici malý poslušný holky.
Když si to ustojíš, dost tím povyrosteš - což je to co chceš naučit svoje děti - aby si nenechali dobrovolně ubližovat.
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo už teď má paniku z návštěv o Vánočních svátcích? Když víte, že v rodině jsou neřešené problémy, křivdy atd… A teď tam jedete s těma dětma a naoko je vlastně všechno super.. Když jsou ty Vánoce že jo.. Sedíte u toho kafe a je vám z ty pretvarky zle… Tak nechcete to kazit a vyvolávat konflikty, tak držíte ústa… Odjizdite totálně vyřízený a s medaili na krku, že jste dokázali držet hu*bu a pretrpelu jste to…🍷 🍷 🍷
Je povinnost jezdit někam, kde mi není dobře? Ne, není. Proto se uvidím jen s těmi, se kterými chci a zbytek Vánoc strávím na chalupě mimo civilizaci.
Presne tyto pocity jsem zazivala kazde Vanoce sveho detstvi. Rodice na nic, tata nas bil a ponizoval, mama nas nebranila, nikdy nas nepohladila. Ale na Vanoce jsme byli jedna velka stastna rodina
Tu pretvarku jsem zacala vnimat hodne brzo. V dospelosti jsem rodice odrizla ze sveho zivota a je mi dobre.
Proste tam nejezdi.
Zrovna dneska jsem četla vánoční pravidla:
1. Nezadluzujte se, abyste druhým ukázali, jak je máte rádi.
2. Pokud setkání s vašimi příbuznými neprospívá vašemu zdraví, tak se s nimi neschazejte.
3. Pokud si vas někdo dobira kvůli vaší váze, tak ho snezte..
Takže tak, přeji hezké Vánoce..
Mívala jsem. Pak jsem si řekla, že chci strávit svátky pěkné, klidné a radostné. A podle toho jsem se pak i začala chovat. Pro nechápající - nejezdím tam, kde mě to netěší či dokonce stresuje. ![]()
Hojnost ani štědrost nepotřebuji. Chci hlavně klid, klidné svátky. Tak že chodím a vítám JEN ty se kterými je nám dobře. ![]()
Kvůli dceři jezdím k naší matce, ale jen na hoďku až dvě. Kdy přijedu, určují já. První blbá narážka, napomenutí. Druhá narážka, odjíždím. Nemám problém ji usměrnit i o Vánocích. Moc dobře to ví a snaží se. Od té doby, co jsem na ni hnusná se s ní dá občas i vyjít. Dcera ji miluje(zatím), tak proto udržují kontakt. Bohužel na hrubý pytel, hrubá záplata. Mě to postekani dela vyloženě dobře. Konečně v sobě nacházím odvahu se jí postavit a hezky ze sebe dostat ven, co je špatně, to je na medaili, ne sedět v koutě a tiše trpět. Ono teda pro ty děti není moc dobrý sledovat, jak maminka mlčí a nechá na sobě dříví štípat. Brzy tebou začnou opovrhovat i ty děti. Na to bacha.
@Anonymní píše:
Presne tyto pocity jsem zazivala kazde Vanoce sveho detstvi. Rodice na nic, tata nas bil a ponizoval, mama nas nebranila, nikdy nas nepohladila. Ale na Vanoce jsme byli jedna velka stastna rodinaTu pretvarku jsem zacala vnimat hodne brzo. V dospelosti jsem rodice odrizla ze sveho zivota a je mi dobre.Proste tam nejezdi.
Doufám, že ne doslova. ![]()
@Dexempofederex píše:
Doufám, že ne doslova.
Doslova odrizla?
Ne. Ale nekontaktuju je a je mi lepe ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo už teď má paniku z návštěv o Vánočních svátcích? Když víte, že v rodině jsou neřešené problémy, křivdy atd… A teď tam jedete s těma dětma a naoko je vlastně všechno super.. Když jsou ty Vánoce že jo.. Sedíte u toho kafe a je vám z ty pretvarky zle… Tak nechcete to kazit a vyvolávat konflikty, tak držíte ústa… Odjizdite totálně vyřízený a s medaili na krku, že jste dokázali držet hu*bu a pretrpelu jste to…🍷 🍷 🍷
Ano taky to tak mám, navíc letos jsou Vánoce krátké a nebudu mít moc času na regeneraci mezi návštěvami.
Snažila jsem se to nějak zredukovat, ale rodina manžela na něj hned rozjede citové vydírání a na to jsem krátká. ![]()
Vůbec nechápu, proč mám jezdit někam, kde mi někdo něco přikazuje, shazuje mě před mými dětmi nebo mě pomlouvá, ale manžel to prostě bere jako vděčnost za svůj život, dětství a výchovu a hlavně slušnost ( k lidem, co se chovají i k němu takhle) ![]()
@sarusa4 a proč se nechas shazovat před dětmi, jsi normální? Manžela možná trochu chápu, ale pro tebe jsou cizí, tak si je srovnej. Chudáci děti. To je pro ně teda pěkný příklad.
@Tonka83 píše:2
@sarusa4 a proč se nechas shazovat před dětmi, jsi normální? Manžela možná trochu chápu, ale pro tebe jsou cizí, tak si je srovnej. Chudáci děti. To je pro ně teda pěkný příklad.
Celkově je to strašný příklad a vůbec hrozná podívaná pro ně.
Normální jsem asi až moc. Minule na oslavě narozenin jsem se sebrala a s celou rodinou jsme odjeli ještě před dortem. Byla z toho ostuda, ale už se to nedalo vydržet. Myslela jsem, že je to trochu poučí, ale vůbec. Dělají jako že nic. Ale co s takovými lidmi, na které nic neplatí.
@Tonka83 píše:
Kvůli dceři jezdím k naší matce, ale jen na hoďku až dvě. Kdy přijedu, určují já. První blbá narážka, napomenutí. Druhá narážka, odjíždím. Nemám problém ji usměrnit i o Vánocích. Moc dobře to ví a snaží se. Od té doby, co jsem na ni hnusná se s ní dá občas i vyjít. Dcera ji miluje(zatím), tak proto udržují kontakt. Bohužel na hrubý pytel, hrubá záplata. Mě to postekani dela vyloženě dobře. Konečně v sobě nacházím odvahu se jí postavit a hezky ze sebe dostat ven, co je špatně, to je na medaili, ne sedět v koutě a tiše trpět. Ono teda pro ty děti není moc dobrý sledovat, jak maminka mlčí a nechá na sobě dříví štípat. Brzy tebou začnou opovrhovat i ty děti. Na to bacha.
Gratuluji ![]()
A kdyby jenom deti…obcas se k bezduvodnemu poklovavani pridaji i jine slepici mozky (kolegyne me matky). ![]()