Vánoce v křeči

Anonymní
27.11.22 23:01

Vánoce v křeči

Ahoj, je tu někdo, kdo už teď má paniku z návštěv o Vánočních svátcích? Když víte, že v rodině jsou neřešené problémy, křivdy atd… A teď tam jedete s těma dětma a naoko je vlastně všechno super.. Když jsou ty Vánoce že jo.. Sedíte u toho kafe a je vám z ty pretvarky zle… Tak nechcete to kazit a vyvolávat konflikty, tak držíte ústa… Odjizdite totálně vyřízený a s medaili na krku, že jste dokázali držet hu*bu a pretrpelu jste to…🍷 🍷 🍷

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
27.11.22 23:07

No tak tam nejezděte a udělejte si Vánoce sami spolu. Ne - nemusíš tam jet. Evidetnntě ti to nepomáhá, nedělá ti to dobře, nedostáváš žádnou medaili. Nikdo, doslova nidko tě za to neocení. Jen se udržuješ v pozici malý poslušný holky.

Když si to ustojíš, dost tím povyrosteš - což je to co chceš naučit svoje děti - aby si nenechali dobrovolně ubližovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.11.22 23:15
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo už teď má paniku z návštěv o Vánočních svátcích? Když víte, že v rodině jsou neřešené problémy, křivdy atd… A teď tam jedete s těma dětma a naoko je vlastně všechno super.. Když jsou ty Vánoce že jo.. Sedíte u toho kafe a je vám z ty pretvarky zle… Tak nechcete to kazit a vyvolávat konflikty, tak držíte ústa… Odjizdite totálně vyřízený a s medaili na krku, že jste dokázali držet hu*bu a pretrpelu jste to…🍷 🍷 🍷

Je povinnost jezdit někam, kde mi není dobře? Ne, není. Proto se uvidím jen s těmi, se kterými chci a zbytek Vánoc strávím na chalupě mimo civilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 23:30

Presne tyto pocity jsem zazivala kazde Vanoce sveho detstvi. Rodice na nic, tata nas bil a ponizoval, mama nas nebranila, nikdy nas nepohladila. Ale na Vanoce jsme byli jedna velka stastna rodina :poblion: Tu pretvarku jsem zacala vnimat hodne brzo. V dospelosti jsem rodice odrizla ze sveho zivota a je mi dobre.

Proste tam nejezdi.

• Citovat
  • Upravit
3745
28.11.22 01:06

Zrovna dneska jsem četla vánoční pravidla:
1. Nezadluzujte se, abyste druhým ukázali, jak je máte rádi.
2. Pokud setkání s vašimi příbuznými neprospívá vašemu zdraví, tak se s nimi neschazejte.
3. Pokud si vas někdo dobira kvůli vaší váze, tak ho snezte..

Takže tak, přeji hezké Vánoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.22 01:14

Mívala jsem. Pak jsem si řekla, že chci strávit svátky pěkné, klidné a radostné. A podle toho jsem se pak i začala chovat. Pro nechápající - nejezdím tam, kde mě to netěší či dokonce stresuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1792
28.11.22 09:02

Hojnost ani štědrost nepotřebuji. Chci hlavně klid, klidné svátky. Tak že chodím a vítám JEN ty se kterými je nám dobře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
28.11.22 09:20

Kvůli dceři jezdím k naší matce, ale jen na hoďku až dvě. Kdy přijedu, určují já. První blbá narážka, napomenutí. Druhá narážka, odjíždím. Nemám problém ji usměrnit i o Vánocích. Moc dobře to ví a snaží se. Od té doby, co jsem na ni hnusná se s ní dá občas i vyjít. Dcera ji miluje(zatím), tak proto udržují kontakt. Bohužel na hrubý pytel, hrubá záplata. Mě to postekani dela vyloženě dobře. Konečně v sobě nacházím odvahu se jí postavit a hezky ze sebe dostat ven, co je špatně, to je na medaili, ne sedět v koutě a tiše trpět. Ono teda pro ty děti není moc dobrý sledovat, jak maminka mlčí a nechá na sobě dříví štípat. Brzy tebou začnou opovrhovat i ty děti. Na to bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
28.11.22 09:24
@Anonymní píše:
Presne tyto pocity jsem zazivala kazde Vanoce sveho detstvi. Rodice na nic, tata nas bil a ponizoval, mama nas nebranila, nikdy nas nepohladila. Ale na Vanoce jsme byli jedna velka stastna rodina :poblion: Tu pretvarku jsem zacala vnimat hodne brzo. V dospelosti jsem rodice odrizla ze sveho zivota a je mi dobre.Proste tam nejezdi.

Doufám, že ne doslova. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
28.11.22 11:24

Neznám, tam, kde je všem nepříjemně, bych nejela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 14:09
@Dexempofederex píše:
Doufám, že ne doslova. :mrgreen:

Doslova odrizla? :mrgreen: Ne. Ale nekontaktuju je a je mi lepe :)

• Citovat
  • Upravit
1062
29.11.22 09:32
@Anonymní píše:

Ano taky to tak mám, navíc letos jsou Vánoce krátké a nebudu mít moc času na regeneraci mezi návštěvami.

Snažila jsem se to nějak zredukovat, ale rodina manžela na něj hned rozjede citové vydírání a na to jsem krátká. :?
Vůbec nechápu, proč mám jezdit někam, kde mi někdo něco přikazuje, shazuje mě před mými dětmi nebo mě pomlouvá, ale manžel to prostě bere jako vděčnost za svůj život, dětství a výchovu a hlavně slušnost ( k lidem, co se chovají i k němu takhle) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
29.11.22 13:28

@sarusa4 a proč se nechas shazovat před dětmi, jsi normální? Manžela možná trochu chápu, ale pro tebe jsou cizí, tak si je srovnej. Chudáci děti. To je pro ně teda pěkný příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
29.11.22 17:01
@Tonka83 píše:
@sarusa4 a proč se nechas shazovat před dětmi, jsi normální? Manžela možná trochu chápu, ale pro tebe jsou cizí, tak si je srovnej. Chudáci děti. To je pro ně teda pěkný příklad.
2

Celkově je to strašný příklad a vůbec hrozná podívaná pro ně. :? Normální jsem asi až moc. Minule na oslavě narozenin jsem se sebrala a s celou rodinou jsme odjeli ještě před dortem. Byla z toho ostuda, ale už se to nedalo vydržet. Myslela jsem, že je to trochu poučí, ale vůbec. Dělají jako že nic. Ale co s takovými lidmi, na které nic neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21366
29.11.22 21:47
@Tonka83 píše:
Kvůli dceři jezdím k naší matce, ale jen na hoďku až dvě. Kdy přijedu, určují já. První blbá narážka, napomenutí. Druhá narážka, odjíždím. Nemám problém ji usměrnit i o Vánocích. Moc dobře to ví a snaží se. Od té doby, co jsem na ni hnusná se s ní dá občas i vyjít. Dcera ji miluje(zatím), tak proto udržují kontakt. Bohužel na hrubý pytel, hrubá záplata. Mě to postekani dela vyloženě dobře. Konečně v sobě nacházím odvahu se jí postavit a hezky ze sebe dostat ven, co je špatně, to je na medaili, ne sedět v koutě a tiše trpět. Ono teda pro ty děti není moc dobrý sledovat, jak maminka mlčí a nechá na sobě dříví štípat. Brzy tebou začnou opovrhovat i ty děti. Na to bacha.

Gratuluji :potlesk:
A kdyby jenom deti…obcas se k bezduvodnemu poklovavani pridaji i jine slepici mozky (kolegyne me matky). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová