Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, nevěděla jsem kam téma zařadit ![]()
Dostala jsem nápad, že bysme s přítelem mohli své vánoce strávit v zahraničí. Napadl mě Řím, přítel Řím miluje, nikdy jsme tam nebyli. Budou to naše 3. Vánoce spolu a v listopadu mame druhý rok výročí vztahu. Tak bych to spojila jako výročí+Vánoce slavit tam. Řekli jsme si, že darky si davat nebudeme, ale dali bysme penize radeji do takoveho výletu, který může být originální a nezapomenutelny. Co si o tom myslíte? Měl někdo taky takove netradiční vánoce? Nebo byste raději byli doma? S výzdobou jsme nenarocni, světylka, cukrovi jen malo, ubrusy a mame vyzdobeno, jsme na byte tak to zdobeni moc neprožíváme, tim by se ušetřilo taky neco, i za stromek
jestli me nekdo chape.
Já bych teda svůj domov na Vánoce - myšleno minimálně 24.12. a 25.12. - neopustila a bez stromku bych taky být nechtěla. Ale na Silvestra bych se úplně klidně zdejchla.
A vzhledem k tomu, že nesnáším horka, tak když do Říma, tak radši v zimě. ![]()
P. S. Od 26.12. většinou podnikneme stejně nějakou delší rodinnou návštěvu, Silvestr většinou trávíme s pár kamarády u nás doma.
Příspěvek upraven 19.09.19 v 14:48
Je vazne tak dulezite, co si o tom ostatni mysli? Neni dulezite, co si o tom myslite hlavne vy dva?
Za me, proc ne, kazdeho vec.
@TRG
chapu, tak nemame deti tak mi to prijde super napad, na novy rok bude moc prace tak si to chceme uzit jinde ty vanoce a spojit to jako i dovolenou a na vyroci jsme stejne chteli jet nekam
az budou deti tak vanoce myslim budou narocnejsi
@Jana525 samozrejme ze je
jen me zajima jestli to tak mel i nekdo jiny? Jaky to byl treba prozitek o Vánocích v zahraničí ![]()
@Kk123 To vis.
Jako jestli mate kolem Silvestra praci, tak to chapu. Ja bych teda ty dva dny vanocni pohody proste nevymenila za nic. Mne je na tom symapticky, ze to mate i jako oslavu vyroci a ze si nedelate hlavu z darku a radsi to date za neco spolecneho.
@TRG presne tak. No my si na vanoce ponakupujěe vesmes blbiny aby jsme si dopřáli kdyz to tak reknu no a stejne ty veci nepotrebujeme tak to bude alespon lepsi investice. Pritel rad kupuje darky ale opravdu to jsou veci co nejsou nutne. Pak jsme zacli spolu bydlet a byl to treba kavovar to uz je lepsi
ale nic nepotrebujeme nutne takze nejake davani darku tento rok neni potreba. Jen s rodinou jako vzdy nejakou drobnost protoze mame oba velkou rodinu a je to dostacujici, vsichni jsou spokojeni ![]()
@Jana525 píše:
Je vazne tak dulezite, co si o tom ostatni mysli? Neni dulezite, co si o tom myslite hlavne vy dva?
Za me, proc ne, kazdeho vec.
Tak kdyby jim nekdo napsal, ze byl v Rime pres Vanoce a bylo to hrozny - dest, opili turisti, rozjivene deti, obchody a pamatky zavreny a cojavimco… tak by romantickou oslavu vyroci asi smerovali jinam… treba.
Proste to zvazuji, no. Nezadaji schvaleni. Jsi moc silna a nezavisla zena!
(mysleno v dobrem)
Mně to bez dětí přijde jako dobrý nápad. Zpáteční letenky (z Bratislavy) teď stojí u Rayanairu 37 EUR což je za hubičku 24.12. tam 31.12. zpátky. Nějaké ubytování na bookingu a bylo by to asi nezapomenutelné.
Já byla týden před Vánocemi v Římě loni a bylo to skvělé. Krásný počasí, u památek nepříliš lidu a úžasný advent - bohoslužby, nazdobeno, Vánočně laděné Svatopetrské náměstí i kostely - betlémy, svíčky, menší Vánoční trhy na Piazza Navona. Mělo to sílu ![]()
Bylo to krásný a jela bych klidně zas ![]()
Udělejte si to, jak to vyhovuje vám. Jediný z čeho bych měla strach, že některá místa budou třeba zavřená.
My třeba strávili Štědrý den (i s dítětem) u moře, měli pak v hotelu slavnostní večeři. Byl to velmi pěkný zážitek.
@Kk123 píše:
Ahojte, nevěděla jsem kam téma zařadit
Dostala jsem nápad, že bysme s přítelem mohli své vánoce strávit v zahraničí. Napadl mě Řím, přítel Řím miluje, nikdy jsme tam nebyli. Budou to naše 3. Vánoce spolu a v listopadu mame druhý rok výročí vztahu. Tak bych to spojila jako výročí+Vánoce slavit tam. Řekli jsme si, že darky si davat nebudeme, ale dali bysme penize radeji do takoveho výletu, který může být originální a nezapomenutelny. Co si o tom myslíte? Měl někdo taky takove netradiční vánoce? Nebo byste raději byli doma? S výzdobou jsme nenarocni, světylka, cukrovi jen malo, ubrusy a mame vyzdobeno, jsme na byte tak to zdobeni moc neprožíváme, tim by se ušetřilo taky neco, i za stromekjestli me nekdo chape.
Moji rodice jezdi do Portugalska kazdy rok. Pry tam je jarni pocasi, mezi 15-19 stupni, hodne slunicka. Ja bych byla asi spis pro to Portugalsko, obzvlaste pokud Rim uz znate.
@TRG píše:
Tak kdyby jim nekdo napsal, ze byl v Rime pres Vanoce a bylo to hrozny - dest, opili turisti, rozjivene deti, obchody a pamatky zavreny a cojavimco… tak by romantickou oslavu vyroci asi smerovali jinam… treba.Proste to zvazuji, no. Nezadaji schvaleni. Jsi moc silna a nezavisla zena!
(mysleno v dobrem)
Ja se nezlobim, ano mas pravdu