Vánoční brigáda a úřad práce

39
22.11.16 20:33

Vánoční brigáda a úřad práce

Dobrý večer, v neděli bych měla nastoupit na vánoční brigádu.
Jde o to, že v bytě žiji společně s babičkou. Já nemám vůbec žádné své peníze, babička pobírá důchod, podporu v nezaměstnanosti, podporu v hmotné nouzi a příspěvek na bydlení.
Trochu mě děsí to, že bych na měsíc nastoupila na brigádu a vše (samozřejmě kromě důchodu) by ihned zastavili.
Je mi jasné, že podporu v hmotné nouzi zastaví, s tím počítám. Ale jak je to s podporou v nezaměstnanosti (pobírá ji babička, NE já) a s příspěvkem na bydlení?
Výdělek bych měla buď 12.000,– nebo 24.000,– podle toho, jaké si vezmu směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.11.16 20:39

No, tak dle toho co vyděláš… třeba těch 24 tě vyřadí z úřadu práce, protože si vyděláš více jak 4 tisíce, navíc se pozastaví hmotná nouze a pak se bude posuzovat z tvého výdělku, kolik jsi dostala a co se ještě vše oseká z dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
22.11.16 20:44

@hudečice Pokud je to jen brigáda, z úřadu práce mě vyřadit nemohou, musel by to být HPP.
No ano přesně to píšu, mě ale zajímá, zda mohou zastavit babiččinu podporu v nezaměstnanosti a příspěvek na bydlení, případně zda to po ukončení brigády zase spustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.16 20:51

@rowynka Brigáda nebrigáda, pokud si vyděláš nad 4 tisíce, jsi vyřazena z úřadu práce a platíš si sama zdravotní pojištění. Babička o své peníze (podpora v nezaměstnanosti) nepříjde, ale posekají se vám dávky na bydlení i hmotná nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
22.11.16 20:56

@hudečice podporu ale pobírá babička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.16 21:00
@ka2ka píše:
@hudečice podporu ale pobírá babička

Takže babička má podporu v nezaměstnanosti a důchod (což mi nejde dohromady) hmotnou nouzi k tomu a příspěvek na bydlení 8o
To je nějaká blbost. Ale i tak, pokud si vydělá slečna víc jak 4 tisíce, okamžitě jí vyřadí z úřadu. A je jedno jestli má smlouvu na HPP nebo DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
22.11.16 21:02

@hudečice ale ona nikde nepíše že ona pobírá podporu, pochopila jsem, že pobírá všechno babička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.16 21:05
@ka2ka píše:
@hudečice ale ona nikde nepíše že ona pobírá podporu, pochopila jsem, že pobírá všechno babička

Však jo, proto mi to vůbec nejde dohromady, aby jeden člověk bral důchod a hmotnou nouzi zároveň a plno dalších dávek k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
22.11.16 21:07

@hudečice a nemyslí tím ID :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
22.11.16 21:10

@rowynka Na babičinu podporu v nezaměstnanosti nemá tvůj příjem vliv, na příspěvek na bydlení logicky ano, primárně byste si bydlení měly platit sami a ne aby vám ho platil stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
22.11.16 21:12

@hudečice Nikoliv víc jak 4000,– ale víc jak 4950,– což je celkem rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
22.11.16 21:14

Jak může babička pobírat důchod spolu s podporou v nezaměstnanosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
22.11.16 21:21
@xstrasilka píše:
Jak může babička pobírat důchod spolu s podporou v nezaměstnanosti?

Pokud se jedná o důchod invalidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.16 21:25
@j.a.n.i1 píše:
@hudečice Nikoliv víc jak 4000,– ale víc jak 4950,– což je celkem rozdíl.

Jo, dík, já věděla, že ta částka tak nějak je, jenom jsem nevěděla přesně její výši :kytka:
Dle toho co jsme tu napsaly mám pocit, že se žádná vánoční brigáda konat nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.16 21:30
@j.a.n.i1 píše:
@rowynka Na babičinu podporu v nezaměstnanosti nemá tvůj příjem vliv, na příspěvek na bydlení logicky ano, primárně byste si bydlení měly platit sami a ne aby vám ho platil stát.

Tak záleží taky, kde má @rowynka trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat