Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahooj holky,
nemáte někdo vyzkoušený, dobrý recept na trubičky? Např. medové, plněné krémem se salka?
Chtěla bych na Vánoce upéct, bohužel jsem to zkoušela předloni a jednak těsto bylo neskutečně lepivé, nedalo se s ním skoro pracovat a hlavně ve finále tou trubičkou by člověk rozbil kachličku, kdyby spadla na zem
![]()
Receptů je spousta, ale já bych nerada zase experimentovala ![]()
Pokud dělá někdo i jiné trubičky, sem s receptem prosím
![]()
Ahoj recept nemám, ale počkám si na něj. Protože loni jsem je měla tak hnusný, že jsem je musela vyhodit.
Já je taky právě vyhazovala, byly šílený a hrozně tvrdý…
Vím že po naplnění krémem prý změknou, ale taky nevím jak dlouho dopředu se můžou plnit… ![]()
Vypáčím z tchýně, která dělá úúúúúúúúúúúúúúúúžasné medové, celý rok se na ně těším. ![]()
Ale jsou to 4 dávky tak si to dej na mín
680g hl. mouky 540g cukru moučky, 240g medu, 4 vejce, Lžička sody, Nápln zkaramelizované salko + 1 máslo.
Ahoj,
na www.recepty.cz je sekce vánoční cukroví a u toho hodnocení a počet hodnocení po rozkliknutí receptu a ke každému je diskuse, tak se tam můžeš inspirovat. Já tam včera vybrala nějaké arašídové cukroví.
Já recepty.cz i ostatní používám, ale právě bych chtěla vyzkoušený cukroví s radou tady o vás ![]()
Ahoj, zkus http://ekucharka.net/…ove-trubicky a když si dáš práci, tak tam najdeš i jiné trubičky ![]()
Dělám tyhle a jsou boží http://ekucharka.net/…e-trubicky-2
. Letos musím min. z dvojitý dávky
.
Moje ségra je dělá a má je od své tchýně a jsou naprosto dokonalé
Už jsem jí napsala, snad pošle recept dřív, než začne rodit ![]()
Tady recept od ségry:
340g hladké mouky, 270g moučkového cukru, 80g medu (asi 2 lžíce vrchem), 2 vejce, 1/2 lžičky jedlé sody.. šecko smíchat, nechat odpočinout aspoň dvě hoďky (je to trošku lepivý), pak se to vyválí asi na 3mm, vykrájí se kolečka (kolem 5-7cm) a peče se to na 150° asi deset minut nebo až to zhnědne
a pak se to musí tahat rovnou z trouby a hnedka namotat na vařečku (nebo jinou tyčku) a rovnou stáhnout a nechat vystydnout. a mně osobně se osvědčilo motat to jednak na prkýnku a jednak si dycky po pár trubičkách otřít vařečku studenou vodou, aby to tak nelepilo, obojím se trochu eliminujou spáleniny dlaní.
jo a krém je celé máslo (lepší opravdický, ze zlatý haný to teče, aspoň mně) a salko, který se nechá dvě hodiny zavřený vařit ve vodní lázni, nebo se už prodává rovnou zkaramelizovaný. to se zašlehá dohromady a nacpe se to do těch trubiček a konce se pečlivě zalepí čokoládou, aby to neteklo ven
Teda ty medovy vypadaji lakavě, asi je ještě udělam.
jinak dělam mandlovy trubičky, plněné kremem a okraje se namači do čokolady. dělam je už plno let a vanoce bez nich by nebyly. chcete recept i na ty??,když nejou medovy??
pisněte a dam vam ho sem ![]()