Salko karamel na slepení cukroví?

2243
1.12.12 23:31

Salko karamel na slepení cukroví?

Ahoj mamky pekařky, chtěla bych se zeptat, zda salko karamel vydrží v chladu na slepeném cukroví až do vánoc, nebo se má dávat jen do věcí, které se hned sní? Na obale právě píšou, že po otevření se má urychleně spotřebovat a já s ním teď už začala lepit pár kousků :oops:
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
1.12.12 23:45

J8 teda s tímhle konkrétní zkušenost nemám…ale na tatarce ve skleničce je taky napsáno po otevření inned spotřebovat, a my ji máme doma i pár měsíců, a je ok. :jazyk: takže bych to nehrotila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
1.12.12 23:53

Nevydrzi, vzdyt je to karamelizovane MLEKO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
1.12.12 23:53

Ahoj v lednici vydrží, trochu se vsákne jestli ho máš jen tak. Já ho přidávám do krému. A paráda a vydrží i na stole trochu povolí, ale dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
2.12.12 00:09

Týjo no doufám, že když to dolepím, tak se potom z toho nepos**** nebo :poblion: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.12.12 00:09

No ja nevim, ale podle me tedy skoro mesic do Vanoc opravdu nevydrzi.

A par mesicu starou tatarku bych fakt zazit nechtela :poblion:

• Citovat
  • Upravit
becky87
2.12.12 00:10
@rawanelli píše:
Ahoj v lednici vydrží, trochu se vsákne jestli ho máš jen tak. Já ho přidávám do krému. A paráda a vydrží i na stole trochu povolí, ale dobrý.

ale ten krem nemas snad mesic ne? :lol: naplne do cukrovi se davaji maxtyden dopredu, devcata ;)

• Citovat
  • Upravit
2243
2.12.12 00:31

Tak jsem ho šupla do ledničky nakonec a od pekařky-cukrářky mám zaručené že v lednici vydrží, ale lepit to ním budu až dva týdny před vánocema nejdřív a udělám krém s máslem s tím :) nebo třeba do té doby to slepím marmoškou a ten karamel použiju na medovník :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.12.12 00:44
@blorchi píše:
No ja nevim, ale podle me tedy skoro mesic do Vanoc opravdu nevydrzi.A par mesicu starou tatarku bych fakt zazit nechtela :poblion:

tak k té tatarce, měsíc-dva ji běžně máme načatou, a když je ve sklenici s víčkem, v dostatečném chladu, a expirace jí končí za dlouho, tak v pohodě vydrží. Nikdy se nám takto nezkazila. A myslím že hromada rodin má tatarku načatou déle, když ji používá jen občas třeba ke smažáku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.12.12 00:48

@slavuska1 je pravda, ze u nas se tatarka nedsezere, takze nemam zkusenost :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50166
2.12.12 00:51
@slavuska1 píše:
tak k té tatarce, měsíc-dva ji běžně máme načatou, a když je ve sklenici s víčkem, v dostatečném chladu, a expirace jí končí za dlouho, tak v pohodě vydrží. Nikdy se nám takto nezkazila. A myslím že hromada rodin má tatarku načatou déle, když ji používá jen občas třeba ke smažáku :nevim:

Ta Hellmans majonéza vydrží aspon 14 dní, je to napsané na sklenici. Víc jak po měsíci bych to nejedla, bála bych se salmonely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.12.12 02:40
@MUFICE píše:
Ta Hellmans majonéza vydrží aspon 14 dní, je to napsané na sklenici. Víc jak po měsíci bych to nejedla, bála bych se salmonely.

tak my zrovna máme od agricolu načatou, a tam je urychleně spotřebovat po otevření. Přes měsíc už otevřená je, a jak je dobrá :) :nevim: ale je fakt, že končí až někdy na jaře, kdyby měla mít míň jak měsíc do expirace, tak bych to taky do týdne zdělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
2.12.12 06:08

Tak já plním až tak 5 dnů před vánoceme, takhle je to fakt brzo… Jinak tatarku kterou nespotřebujeme, ale kupuju jen hooodně výjmečně vyhodím. Br, po měsíci a více bych to nedala ani praseti, natož manželovi a dítěti. Takže salkem ještě neplnit :lol: :lol: :lol: nebo to hoď do mražáku, tam máš jistotu, že se to nezkazí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.12.12 06:13
@slavuska1 píše:
tak my zrovna máme od agricolu načatou, a tam je urychleně spotřebovat po otevření. Přes měsíc už otevřená je, a jak je dobrá :) :nevim: ale je fakt, že končí až někdy na jaře, kdyby měla mít míň jak měsíc do expirace, tak bych to taky do týdne zdělala :think:

Já vím, že to není k tématu, se salkem zkušenost nemám…
Datum spotřeby na tatarce je směrodatné v případě, pokud je v chladu originál uzavřená. Když se načne, začnou se množit mikroorganismy, a to i ty škodlivé, takže to, že se má ihned spotřebovat, tam není jen tak. Máš to jako s příkrmy, na těch je napsáno, že po otevření se mají spotřebovat do 48 hodin. A i když by se viditelně nezkazily ani za dva týdny, určitě bys to dítěti už nedala :nevim:

My kupujeme majonézu a tatarku v pytlíkách podle toho, kolik jí potřebujeme a hned spotřebujeme. Sklenku bychom měli v lednici půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.12.12 08:24

Taky kupujeme maličká balení tatarky v pytlíkách.
I tu nejmenší skleničku bychom měli v lednici dlouho. Nejde jen o množení mikrobů, ale taky o to, že tatarka je vlastně olej a tuky žluknou.
Ale věřím tomu, že mnoho rodin ve snaze ušetřit koupí rodinné balení, které má potom měsíce v ledničce..Fuj :evil:

Datum spotřeby platí pro originál zavřenou tatarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí