Váha potravin

12154
2.12.12 19:38

Váha potravin

Dobrý večer,
dneska jsem si odpoledne dělala těsta na cukroví. Nic zvláštního :lol:. Obvykle to tak dělám - těsta dopředu, peču pak. Jde to rychleji.
O to nic. Ale ani nevím, jak mě to napadlo, postavila jsem celou Heru na váhu a „mrkala na drát“ 8o. Ona vážila 210g a má přitom vážit 250g. Zkusila jsem dát tuk na jinou váhu - malou, která váží jen do 250g a váha byla stejná… :think: :lol:. Měla jsem v ledničce ještě další 3 tuky stejné značky a váha? I s obalem všechny vážily 210g. Nikde na obale jsme s manželem nenašli žádný limit, kdy se výrobce kryje a píše /+-…g/.
Ze srandy jsem hodila na váhu i lískové ořechy a místo 100g vážil sáček 90g… :think:.
Tak já nevím, jestli je to i v jiných domácnostech nebo se takto výrobky ztrácejí na váze jen v naší lednici… :?: :nevim: :think:.

Kdo máte doma Heru a podobné potraviny, zkusíte si doma zvážit jen tak pro zajímavost? A kdyby jste se jo hodně nudily mezi vánočním úklidem a pečením, napíšete sem, kolik v které domácnosti váží? Jen tak, z nudy třeba?

:mavam: :mavam: :mavam: :kytka: :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
2.12.12 19:40

Moje Hera i s obalem 262g :dance: Nemáš nějakou 200g speciální edici :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.12.12 19:41

Tak jsem zvážila Heru - je teda zmražená :oops: I s obalem tam skákalo 252/253 g :nevim: Tak nevím, není chyba ve vaší váze? Než začneš obviňovat výrobce :lol:

Příspěvek upraven 02.12.12 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.12.12 19:41

To mě ještě nenapadlo, ale zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.12.12 19:42

Pokud ti to váží jinou gramáž u hery i oříšků, tak bych podezírala spíš váhu. ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.12.12 19:46

Teď jsem si představila, jak spousta emimiňaček převažuje doma tuk na pečení :mrgreen:
Hera i Stella s obalem 253-256g 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.12.12 19:48
@radúna píše:
Dobrý večer,
dneska jsem si odpoledne dělala těsta na cukroví. Nic zvláštního :lol:. Obvykle to tak dělám - těsta dopředu, peču pak. Jde to rychleji.
O to nic. Ale ani nevím, jak mě to napadlo, postavila jsem celou Heru na váhu a „mrkala na drát“ 8o. Ona vážila 210g a má přitom vážit 250g. Zkusila jsem dát tuk na jinou váhu - malou, která váží jen do 250g a váha byla stejná… :think: :lol:. Měla jsem v ledničce ještě další 3 tuky stejné značky a váha? I s obalem všechny vážily 210g. Nikde na obale jsme s manželem nenašli žádný limit, kdy se výrobce kryje a píše /+-…g/.
Ze srandy jsem hodila na váhu i lískové ořechy a místo 100g vážil sáček 90g… :think:.
Tak já nevím, jestli je to i v jiných domácnostech nebo se takto výrobky ztrácejí na váze jen v naší lednici… :?: :nevim: :think:.

Kdo máte doma Heru a podobné potraviny, zkusíte si doma zvážit jen tak pro zajímavost? A kdyby jste se jo hodně nudily mezi vánočním úklidem a pečením, napíšete sem, kolik v které domácnosti váží? Jen tak, z nudy třeba?

:mavam: :mavam: :mavam: :kytka: :kytka: :kytka:

Tak Heru jsem nevážila (můžu zkusit), ale nedávno jsem jen tak ze srandy zvážila dvousetgramový kojenecký příkrm a vážil 150g…

Jdu na tu Heru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.12.12 19:49
@Nelisa píše:
Pokud ti to váží jinou gramáž u hery i oříšků, tak bych podezírala spíš váhu. ;) :lol:

Váhy dvě. Ale je to možné, že obě váží špatně, kilo mouky váží na obou vahách kilo… :think: :lol: :lol: :lol:.
@Pipet, nn, není to spec. edice, na obalu je uvedeno 250g.

No, asi máme špatné váhy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.12.12 19:50

Takže „moje“ Hera váží 210g a máslo Dr. Halíř taktéž. Třeba mám pitomou váhu - Ikea s rafičkou za 99,– :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
@fragola píše:
Teď jsem si představila, jak spousta emimiňaček převažuje doma tuk na pečení :mrgreen:
Hera i Stella s obalem 253-256g 8)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zajímavá představa, jak spousta žen z celé republiky právě stojí v kuchyni a váží… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959

Mě se stalo něco podobného… do jednoho těsta bylo potřeba 90g tuku. Odvážila jsem a zbytek schovala na další. Do druhého těsta se mělo dát 130g. Hodím zbytek tuku na váhu a bylo to přesně.. takže dohromady celá kostka 210g :roll: Asi by bylo zajímavé kontaktovat výrobce. Nebo že by rovnou nějaký pořad v tv? :think: Někde dávaj za podobný špeky i peníze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.12.12 19:51
@radúna píše:
Váhy dvě. Ale je to možné, že obě váží špatně, kilo mouky váží na obou vahách kilo… :think: :lol: :lol: :lol:.
@Pipet, nn, není to spec. edice, na obalu je uvedeno 250g.No, asi máme špatné váhy…

Počkej, vždyť jsi psala, že ta druhá malá váha váží jen do 250g. :mrgreen:
Zazvoň u sousedů a půjč si několik vah. :pankac:
Ale podezření chápu, pořád se zmenšuje obsah a zvětšuje obal potravin. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.12.12 19:52
@radúna píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zajímavá představa, jak spousta žen z celé republiky právě stojí v kuchyni a váží… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Ještě že nemám doma Heru. :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.12.12 19:54

Ještě můžem tu Heru změřit, jesli je menší, nebo něčím ošizená a má jen menší hustotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
2.12.12 19:55

Tak jsem dnaska páchala taky těsta :lol: a všechny hery mělí víc jak 250 :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí