Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý večer,
dneska jsem si odpoledne dělala těsta na cukroví. Nic zvláštního
. Obvykle to tak dělám - těsta dopředu, peču pak. Jde to rychleji.
O to nic. Ale ani nevím, jak mě to napadlo, postavila jsem celou Heru na váhu a „mrkala na drát“
. Ona vážila 210g a má přitom vážit 250g. Zkusila jsem dát tuk na jinou váhu - malou, která váží jen do 250g a váha byla stejná…
. Měla jsem v ledničce ještě další 3 tuky stejné značky a váha? I s obalem všechny vážily 210g. Nikde na obale jsme s manželem nenašli žádný limit, kdy se výrobce kryje a píše /+-…g/.
Ze srandy jsem hodila na váhu i lískové ořechy a místo 100g vážil sáček 90g…
.
Tak já nevím, jestli je to i v jiných domácnostech nebo se takto výrobky ztrácejí na váze jen v naší lednici…
.
Kdo máte doma Heru a podobné potraviny, zkusíte si doma zvážit jen tak pro zajímavost? A kdyby jste se jo hodně nudily mezi vánočním úklidem a pečením, napíšete sem, kolik v které domácnosti váží? Jen tak, z nudy třeba?
Moje Hera i s obalem 262g
Nemáš nějakou 200g speciální edici
?
Tak jsem zvážila Heru - je teda zmražená
I s obalem tam skákalo 252/253 g
Tak nevím, není chyba ve vaší váze? Než začneš obviňovat výrobce ![]()
Příspěvek upraven 02.12.12 v 19:42
Pokud ti to váží jinou gramáž u hery i oříšků, tak bych podezírala spíš váhu.
![]()
Teď jsem si představila, jak spousta emimiňaček převažuje doma tuk na pečení ![]()
Hera i Stella s obalem 253-256g ![]()
@radúna píše:
Dobrý večer,
dneska jsem si odpoledne dělala těsta na cukroví. Nic zvláštního. Obvykle to tak dělám - těsta dopředu, peču pak. Jde to rychleji.
O to nic. Ale ani nevím, jak mě to napadlo, postavila jsem celou Heru na váhu a „mrkala na drát“. Ona vážila 210g a má přitom vážit 250g. Zkusila jsem dát tuk na jinou váhu - malou, která váží jen do 250g a váha byla stejná…
![]()
. Měla jsem v ledničce ještě další 3 tuky stejné značky a váha? I s obalem všechny vážily 210g. Nikde na obale jsme s manželem nenašli žádný limit, kdy se výrobce kryje a píše /+-…g/.
Ze srandy jsem hodila na váhu i lískové ořechy a místo 100g vážil sáček 90g….
Tak já nevím, jestli je to i v jiných domácnostech nebo se takto výrobky ztrácejí na váze jen v naší lednici…![]()
![]()
.
Kdo máte doma Heru a podobné potraviny, zkusíte si doma zvážit jen tak pro zajímavost? A kdyby jste se jo hodně nudily mezi vánočním úklidem a pečením, napíšete sem, kolik v které domácnosti váží? Jen tak, z nudy třeba?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak Heru jsem nevážila (můžu zkusit), ale nedávno jsem jen tak ze srandy zvážila dvousetgramový kojenecký příkrm a vážil 150g…
Jdu na tu Heru…
@Nelisa píše:
Pokud ti to váží jinou gramáž u hery i oříšků, tak bych podezírala spíš váhu.![]()
Váhy dvě. Ale je to možné, že obě váží špatně, kilo mouky váží na obou vahách kilo…
.
@Pipet, nn, není to spec. edice, na obalu je uvedeno 250g.
No, asi máme špatné váhy…
Takže „moje“ Hera váží 210g a máslo Dr. Halíř taktéž. Třeba mám pitomou váhu - Ikea s rafičkou za 99,– ![]()
@fragola píše:
Teď jsem si představila, jak spousta emimiňaček převažuje doma tuk na pečení
Hera i Stella s obalem 253-256g
![]()
Zajímavá představa, jak spousta žen z celé republiky právě stojí v kuchyni a váží…
![]()
Mě se stalo něco podobného… do jednoho těsta bylo potřeba 90g tuku. Odvážila jsem a zbytek schovala na další. Do druhého těsta se mělo dát 130g. Hodím zbytek tuku na váhu a bylo to přesně.. takže dohromady celá kostka 210g
Asi by bylo zajímavé kontaktovat výrobce. Nebo že by rovnou nějaký pořad v tv?
Někde dávaj za podobný špeky i peníze ![]()
@radúna píše:
Váhy dvě. Ale je to možné, že obě váží špatně, kilo mouky váží na obou vahách kilo…![]()
![]()
![]()
.
@Pipet, nn, není to spec. edice, na obalu je uvedeno 250g.No, asi máme špatné váhy…
Počkej, vždyť jsi psala, že ta druhá malá váha váží jen do 250g. ![]()
Zazvoň u sousedů a půjč si několik vah. ![]()
Ale podezření chápu, pořád se zmenšuje obsah a zvětšuje obal potravin. ![]()
@radúna píše:![]()
![]()
Zajímavá představa, jak spousta žen z celé republiky právě stojí v kuchyni a váží…![]()
![]()
![]()
Ještě můžem tu Heru změřit, jesli je menší, nebo něčím ošizená a má jen menší hustotu ![]()
Tak jsem dnaska páchala taky těsta
a všechny hery mělí víc jak 250
![]()