Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kelsey je to všecko o rodinných zvyklostech, no. U nás se na tu polívku všichni klepou, mám ji ráda rozleželou, takže mi to ušetří hromadu práce. 23. večer navařím polívku, 24. porovnám cukroví, nazdobíme stromek sedneme k pohádkám a flákáme se, s přestávkou na tu polívku, večer pak teda kapra obaluju a smažím čerstvého. U nás by se chlebíčky nikam nevměstnaly, ale je to o tom, že ani jedna rodina je u nás nedělala.
@Veru1987 píše:
A tak kdo tedy nakupuje v těch obchodech…? Očividně uživatelky emimina to nebudou. A mi teda přijedou na svátky rodiče, děti od muže… bude nás tu 7 od pozítří až do neděle. Takže dneska nákup 2tis, a ještě půjdu dokoupit ve středu počítám cca 1-1,5tis. Na salát, ryby, a pak různé šunky, sýry, salámy, klobásky, víno, džusy, pivo, ovoce, zeleninu, pečivo, na řízky na 25.12., na knedlovepřozelo na 26.12.
Tak člověk jde nakoupit jako by šel i jindy, když bude doma živit rodinu několik dní, ne? Nemusí to být nic extra.
My nic zvláštního nekupujeme, těšíme se na kapra a salát - to jíme dva dny, takže pak už je chuť maximálně tak na ovoce, cukroví. Pijeme čaj, víno máme doma, máme tedy rádi různé oříšky a dobrý sýr. Jinak nakupuju úplně běžně. Po Vánocích jsme přejedení, takže běžně na 27. 12. máme na oběd něco jako škubánky se zákysem nebo kyselku. ![]()
Já byla dneska večer a byla jsem mile překvapena, že fakt v obchodě pár lidí a to se v Kauflandu jen tak nevidí. Regály narvané, takže měli fakt všeho dostatek. Stálo mě to 2500, ale nebyl to nákup jen na Vánoce, ale klasika velkej nákup. Jsem ráda, že to mám z krku. Největší nával bude beztak 23. Málem jsem zapomněla majonézu do salátu, jinak pro mě byla důležitá strouhanka a játra na knedlíčky do polévky. No doufám, že nezjistím, že mi něco chybí, ale snad mám všechno ![]()
@Pavlahar píše:
Tak je se přiznám. Dnes Kaufland 1900. Ale minimálně do 4.1. nikam nejdu, už máme všechno a lidi jsem dnes viděla tolik, že teď pár dní nevylezu… Ovoce, pití, syry, jogurty, vajíčka a hooodne vlhcenych ubrousku.
Na co hodně ubrousků?
@Nell2 abych vysvětlila tu castku. Mám syna s PAS, který se potřebuje pořád utirat ![]()
Taky nic zvláštního nekupujeme, ale my 25. odjíždíme, tak i proto. Ale na Štědrý den nán stačí kapr, dokoupím zeleninu na polévku, rohlíky, taky musím mák na buchtičky se sirobem, hrách na polévku k obědu na Štědrý den. Chlebíčky nedělám, taky nevím, kdy bychom je jedli. STejně tak tedy nejíme na ŠD ani to cukroví, protože ty buchtičky jsou strašně sladké a už pak na nic sladkého není pomyšlení.
Minulý týden snad za 3,5 tis, ale teď budem do silvestra doplňovat jen šunku, sýr a mandarinky. Pak pojedem před silvestrem zas doplnit.
Dneska me ceka kaufland. Nakup mam spocitany za 3000, ale jsou v tom i cistici prostredky, UM pro dite a jine nepotraviny.
Chtela bych letos zkusit vinnou klobasu, maji to v kauflandu?
@slunecnice32 píše:
Tak si ted sepisuju vanocni nakup co nezapomenout a chci se zeptat co u vas v seznamu nesmi chybet, pripadne na kolik vas vyjde nebo kde nakupujete
Ja tesco nebo lidl, cca 2500 a asi takovou tu klasiku, na chlebicky, na salat, piti vseho druhu
Já už mám vše koupené. Jediné, co jsem koupila „navíc“ je balíček uzeného lososa. Ingredience na salát máme tak nějak pořád doma. Pečivo si upeču, majonézu dělám domácí, maso na řízky mám v mrazáku.
Nic extra, všechny suroviny míváme běžně, i bramborový salat děláme docela často. Polévku míváme na oběd, protože my dvě jídla po sobě nedáme. Chlebíčky nedělám, nám bramborový salát a řízek nebo smažené filé(letos z lososa) stačí.
Velké nákupy cca jednou týdně děláme, ale nemám pocit, že bych toho kupovala víc než běžně.
@Nell2 píše:
Na co hodně ubrousků?
My je taky běžně máme na stole. Děti si otrou ruce před tím, než se jsou po jídle umýt do koupelny mýdlem a není mastné a ochytane kde co-kliky od dveří, vodovodní baterie. Taky jsem to okoukala před lety v rodinách, kde je víc malych dětí, nejprve mi to přišlo jako zbytečná investice do ubrousků, že se stejně jdou umýt. Ale po vyzkoušení jsem zjistila, že je to nejlepší nápad všech dob ![]()
Suché ubrousky z krabice ty ruce tak neočistí jako vlhké.
Deti samozřejmě umí jíst příborem přiměřeně věku, ale třeba kuře a rybu jíme rukou, dále máme často různé obiracky(maso od kosti) s chlebem, hořčicí a křenem. Razíme heslo-ruce, příbor králů ![]()
@slunecnice32 nakupuji průběžně od minulého týdne, maso mám v mrazáku, brambory od místního pěstitele, věci na salát jsem kupovala už začátkem prosince.Ted v neděli jsem dělala nákup za 2,500,–ale už to byli prevazne takové pochutiny jako chipsy, oříšky atd. Pečivo jsem také dala do mrazáku, podle potřeby vytáhnu. Pokud si náhodou ještě na něco nevzpomenu, mám nakoupeno asi na týden.
Na svatky myslíš Štedrý deň + 1.,2.svatek nebo až do Silvestra? K Stedremu dni (bude nás 5 nebo 6) to bude tak cca 2.000,– (mimo alkoholu, ten nám vozí vinař), pak nejspíš odjedeme hory. Takže další nakup podle toho, kde se rozhodneme trávit Silvestra.
Tak já nakupuju, ale ne kvůli Vánocům. Včera makro za trojku, pár měsíců jsme tam nebyli. Takže toaleťák, gely na praní. Doplnění vajec, čokolády, brambory, džus, párky, cihla sýru. Prostě to co tam obvykle kupuji.
Odpoledne jsem šla do obchodu, za 600, ale doplňovala jsem tím co tu nebylo.
Nic cíleně na Vánoce
to asi až dneska, za 300 suroviny na náplně do čokoládových pralinek.