Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak si ted sepisuju vanocni nakup co nezapomenout a chci se zeptat co u vas v seznamu nesmi chybet, pripadne na kolik vas vyjde nebo kde nakupujete ![]()
Ja tesco nebo lidl, cca 2500 a asi takovou tu klasiku, na chlebicky, na salat, piti vseho druhu ![]()
Asi nic, dobré víno i džus máme doma běžně a veškeré suroviny na uvaření čehokoliv také. Pokud by chtěl někdo něco zobat, také to tu je celoročně.
Jeden rok mi dosel olej, jeden sul a jednou strouhanka, tak to uz nezapomenu nakupit pri kazdem prosincovem nakupu a vystaci na dalsi dva mesice. Letos mam na tajnem miste 10 baliku mych oblibenych bramburek, proti trudnomyslnosti.
Nic extra neporizujeme. Veci na salat, kapra, dzus, vino, detem rychle spunty. ![]()
@kacakaca
Ja jeden rok nemela vajicka na obaleni, tak to taky nezapomenu ![]()
My jsme docela nenároční, pro mě nějaké to vínko, manželovi pivo. Děti nejraději pijí čaj a na přilepšení dostanou trochu džusu. Jinak nakupuji fakt jen na salát, řízky a polévku, chlebíčky udělám pro návštěvu 26. Cukroví je doma v dózách a jediné co upeču, bude štrůdl. Vánočku letos koupím, stejně jí jím jen já a občas si zobnou děti. Jen musím přemýšlet, abych měla vše nejlépe až do Silvestra. Žiju v Německu, vše, kromě potravin zavřené, takže v pondělí 28.vezmou všichni obchody útokem.
Ja koupim akorat sunku a veku na chlebicky a detem naky rychlý spunty. Jinak uz vse mame. Zas nemusime cele vanoce jenom zrat ![]()
Věci na salát, maso - rybu, kuřecí prsa a kousek krkovičky, krabici džusu. Ovoce na mísu, ale taky to nepřeháníme. Žádné brambůrky a pod, suroviny na chlebíčky, ani alkohol nekupuju. Počítám tak 6 - 7 stovek.
Cukroví máme tak na dva dezertní talířky.
Držíme jen Štědrý den, pak už je mi to fuk, klidně zapeču těstoviny.
Neděláme žádné extra nákupy. Vše, co potřebujeme, máme doma běžně. Chlebíčky neděláme. Pití, drusy, alko i nealko atd máme pořád ve sklepě. Na salát ke kaprovi věci máme doma pořád.
Kapra koupíme (už vykuchaneho, bez šupin) 23.12.
Nějak ty Vánoce nemáme jako svátky obžerství.
K pohádkám (na zobání) máme rádi liči a pistacie.
A tak kdo tedy nakupuje v těch obchodech…? Očividně uživatelky emimina to nebudou
. A mi teda přijedou na svátky rodiče, děti od muže… bude nás tu 7 od pozítří až do neděle. Takže dneska nákup 2tis, a ještě půjdu dokoupit ve středu počítám cca 1-1,5tis. Na salát, ryby, a pak různé šunky, sýry, salámy, klobásky, víno, džusy, pivo, ovoce, zeleninu, pečivo, na řízky na 25.12., na knedlovepřozelo na 26.12.
U nás jenom běžný nákup, aby byla třeba vánočka, nějaké koláče upečem a nebo závin, něco z toho, všci na sálat, filé pro dtěi, kapr, věci na obalování- loni jsem měla kdejakou.. a strounka nebyla ![]()
Na pití jednou, dvakrtá za rok koupíme Colu, Kofolu, a nějaké maso,
Maso, věci na salát, na polevku, uzené, křen, ovoce, džusy. A na obědy alespoň do silvestra, nějaké šampaňské, džusy
Beres mi slova 🙂
@Veru1987 tak ono je jedno, jeslti má někdo narvaný košík až přetéká a nebo má někdo v kočíku tři věci, pokud myslíš, tím, že obchody jsou narvané.. ![]()
Já chodím ted jenom do menších obchodů, výběr stejný, ale třeba v obchodě potkám tři lidi