Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cuddy píše:
Tak pak se musis prizpusobit ty. Ja mela tehotenstvi vymodlene, takze prvni trimestr jsem eliminovala veskera rizika nakazy, takze minimum navstev, zadna mhd… Nemocne dite vem cert, to je jen neprijemnost, ale ty by jsi se mela chranit.
Mas pravdu, sice jen nepříjemnost, ale když dítě nemá kdo hlídat, je to nepříjemnost poměrně velká. Ty bys jim těhotenství už takto brzy oznámila?
@Zuzanec Nevim, jaky mate vztah. Ja těhotenství oznamuji tem, kterym oznamuji i pripadny neuspech. Jinak bych vymyslela jiny duvod, proc se nevidet - hory, ockovani ditete… Ale musis to resit dopredu, jinak budes za megeru, co posila navstevu pryc v pulce obeda. Je to hloupe, ze se musi starat ten, kdo jic spatneho nedela a ti bezohledni jsou v pohode.
@Zuzanec píše:
Mas pravdu, sice jen nepříjemnost, ale když dítě nemá kdo hlídat, je to nepříjemnost poměrně velká. Ty bys jim těhotenství už takto brzy oznámila?
Já bych řekla, že jestli jsou nemocní, nemají chodit. Že mám za sebou třeba angínu a o jinou nemoc nestojím.
K nam teda jezdi dospeli s rymama, deti se hlasej, neberu nahodile popotahovani. Zeptala bych se po smsce, at te to nesvadi k dlouhym vysvetlovackam. Nebo to zrus rovnou, ze ti je zle ![]()
Ja to ted neresim, poněvadž jsme zaplatpanbu dost zdraví, ale v dobe, kdy byl synek vecne nemocny bych na dotycne byla hodne hnusná. Ale predpokladem je pokus „po dobrem“
drzim palce ![]()
@Cuddy to já nic takto nevymyslim, viděli jsme se dva dny zpět a tu nedělní návštěvu domluvili než vytáhla malého s horečkou z kočáru. Takže asi budu jednat na rovinu.
@PaníKadrnožková píše:
K nam teda jezdi dospeli s rymama, deti se hlasej, neberu nahodile popotahovani. Zeptala bych se po smsce, at te to nesvadi k dlouhym vysvetlovackam. Nebo to zrus rovnou, ze ti je zleJa to ted neresim, poněvadž jsme zaplatpanbu dost zdraví, ale v dobe, kdy byl synek vecne nemocny bych na dotycne byla hodne hnusná. Ale predpokladem je pokus „po dobrem“
drzim palce
Jn zrušit to rovnou mě napadlo. Třeba mi i zle bude, dnes jsem zvracela…ale tím zase problém odsunu. Asi bysme si měli narovinu vyříkat, že toto fakt ne.
@Cuddy tak u mne třeba nemocné dítě není jen nepříjemnost, ale velký problém, když jsem matka samoživitelka a od září už jsem byla 4× na paragrafu ![]()
Ja tohle nesnasim. Jsem ted dost nemocna, i holky neco maji. A i pres upozorneni, jsem tady mela 15 lidi na navsteve. Bylo mi strasne a jeste jsem se musela tvarit, ze pohoda.
@PaníKadrnožková píše:
K nam teda jezdi dospeli s rymama, deti se hlasej, neberu nahodile popotahovani. Zeptala bych se po smsce, at te to nesvadi k dlouhym vysvetlovackam. Nebo to zrus rovnou, ze ti je zleJa to ted neresim, poněvadž jsme zaplatpanbu dost zdraví, ale v dobe, kdy byl synek vecne nemocny bych na dotycne byla hodne hnusná. Ale predpokladem je pokus „po dobrem“
drzim palce
Možná ji narovinu řekne, že mám rizikové a opravdu nepotřebuji nic chytit, ať chodi jen absolutně zdraví. Ale myslím, že i bez toho těhotenství by to měla být samozřejmě. S takovou už se na návštěvu neřeším vůbec. Navíc už vidím, jak sem ty nemocné děcka budou vodit k miminu 😈
@scentini píše:
Ja tohle nesnasim. Jsem ted dost nemocna, i holky neco maji. A i pres upozorneni, jsem tady mela 15 lidi na navsteve. Bylo mi strasne a jeste jsem se musela tvarit, ze pohoda.
Proč mi se neumíme ozvat a poslat je všechny do pr… Když jsme v právu??? Asi si dáme předsevzetí do nového roku ne?
@Zuzanec píše:
Možná ji narovinu řekne, že mám rizikové a opravdu nepotřebuji nic chytit, ať chodi jen absolutně zdraví. Ale myslím, že i bez toho těhotenství by to měla být samozřejmě. S takovou už se na návštěvu neřeším vůbec. Navíc už vidím, jak sem ty nemocné děcka budou vodit k miminu 😈
Drzim palce, je videt, ze jsi z toho dost rozhozena. Asi to budes muset resit, protoze mas pred sebou 8 měsíců, kdy leky jsou napzl tabu + mimino nez se vyhrabe z nejhorsiho
@PaníKadrnožková píše:
Drzim palce, je videt, ze jsi z toho dost rozhozena. Asi to budes muset resit, protoze mas pred sebou 8 měsíců, kdy leky jsou napzl tabu + mimino nez se vyhrabe z nejhorsiho
Rozhozená jsem předem, když si představím situaci, když se narodila malá.
@Zuzanec píše:
Rozhozená jsem předem, když si představím situaci, když se narodila malá.
Hele k nám jednou přišel finanční poradce, měl fakt hnusnou rýmu, kašel, jako známe ho už dlouho, měla jsem doma třítýdenní miminko a ještě další 3 děti, takže jsem ho normálně vypakovala, jel přes celou jižní Moravu. No on děti nemá, já jsem byla opravdu naprosto nekompromisní. Nijak to naše vztahy nepoznamenalo, jen se chytl za nos, omluvil se a vypadnul.
Normalne bych jim zavolala, ze z duvodu nemoci jejich ditete nejsou pozvani ze nechci aby jsme to pak chytli vsichni. Jestli nejsou natvrdly tak to pochopi a jestli jsou je to jejich problem. Proc vystavovat vsechny riziku ze vsichni lehnou. At si treba tuka na celo. Jinak ja se vzdycky se vsema domluvim jak na tom jsou at vim a podle toho se setkame nebo ne. To samy ja oznamuju jak na tom jsme.
My se se vsemi pribuznymi informujeme predem, v case navstev, kdyz nekdo onemocni. Aby jsme to mezi sebou zbytecne nesirili. Popřípadě si zavolame - Pepicek ma rymu, vadi/nevadi? A kdyz vadi, tak se nikdo neurazi a navsteva se posune. Moje deti teda každý bacil nechytaji, ale i tak jsem na tohle jak pes. At si svoje moribundusy kazdy necha u sebe doma ![]()
Normalne bych volala vyhruzne predem, ze jestli neco, at prijdou jindy.