Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
AhojMáte taky někdo takhle kolem Vánoc depku/splín? Mám poslední dobou pocit, že kolem sebe nikoho nemám(krom rodiny a manžela), žádnou kamarádku, vrbu které bych se mohla vypovídat.. Jsem mladá máma 2 krásných, zdravých dětí, ale tak nějak mi chybí někdo za kým bych mohla jít, kdo by tady byl se mnou a tak
Začalo to už asi tím, když mi umřela babička 3 roky zpět, byla nejlepší kamarádka, s mamkou jsem v té době takový vztah neměla, teď už sice jo, ale má svých starostí dost
Táhne se to se mnou už od porodu syna, teď v září to skončilo císařem a od té doby jsem tak nějak rozhozena a teď se to zhoršilo, měla jsem dobrou kamarádku, byla se mnou nerozlucna.. Ale dozvěděla jsem se, že co jí řeknu, pošle dál a už mi není schopná ani odpovědět a navíc jsem viděla, že má teď jiný kamarády a asi nehodlá sedět se mnou někde u kávičky a řešit pleny.. Navíc už o takový lidi, co pomlouvají nestojím
Připadá mi, že tim, že mám 2 děti už to všechno skončilo, že už o mě nikdo nestojí, protože kamarádi děti nemají, já nikdy nebyla člověk co se rychle s někým začal bavit.. Manžel maká na směny a občas jede ještě za kamarádem, tam se sejdou s chlapama z práce a přespí tam třeba.. Ale já už nevím co dělat, nic mě nebaví.. Asi jsem se z toho potřebovala vypsat, někomu to říct, protože mám pocit, že se zblázním
Holky co vám v těchhle situacích pomáhá a prosím, že v tom nejsem sama?
Myslím, že by ses na lidi neměla tolik upínat. Je hezké mít vztah s babičkou - ale mít ji za nej kámošku? Choď mezi lidi a nějaká spřízněná duše se najde. Jen nesmíš být jak hromádka neštěstí. To fakt nikoho nepřitáhneš. Máš štěstí, které mnozí nemají - zdravé děti.
Ahoj. Já ti rozumím, s babičkou to mám obdobně, musí to být pro tebe těžké. Co se týče těch přátel, řeknu ti, co já jako bezdětná si o tom myslím: mám hodně kamarádek, které jsou v očekávání nebo porodily. Čím víc se blíží termín porodu, tak už se neozvou - víš, já to chápu, protože mají jiné priority a tou je rodina. Myslím tedy, že hodně tvých dřívějších přátel ani nemusí vědět, že by sis na ně udělala čas. Já bych moc ráda byla v kontaktu s kámoškami, co mají rodiny - ale když píšeš jednou, dvakrát, třikrát - nedomluvíte se, přestane tě to bavit. O přátelství musíš pečovat, obnovovat. Zkus se ozvat nějaké staré kamarádce a napiš pocity, co píšeš tady, nestyď se za ně, jen hlupák tě může nějak urazit. Dej si inzerát, zkus si najít nějaký koníček - pokud máš tu možnost. Každý někoho k sobě potřebuje, spřízněnou duši. Hodně štěstí
![]()
@Russet Myslela jsem to tak, že za ní jsem mohla přijít s čímkoliv, seděla jsem s ní třeba i do 1 do rána a bavily jsme se o blbostech, daly jsme si víno atd. Ne jen takový ten klasický vztah vnučka-prarodič ![]()
Vem děti a běžte do nějakého dětského centra. Tam se s maminka zapovidas raz dva a hned máš někoho, kdo s tebou bude řešit plinky a jiné věci. Vždyť se můžete domluvit na dalším setkání a probrat spolu cokoliv, o čem si budeš chtít popovídat.
Ahoj, neboj, to se na mateřské muže stát. Nemáš nějakou třeba vzdálenější kamarádku s podobně starými detmi, že byste se občas sešly? Nebo přes cvičení s dětmi či přes hernicky a hřiště se dá navázat kontakt.
přesně jak už tady padlo, neupínej se tolik na lidi… máš děti, teď nějaký čas budeš muset žít podle nich… ale dá se to velmi dobře, aktivit s dětmi je hromada… a narozením dítěte život nekončí, naopak.. svým způsobem můžeš „pokecat“ tady… vím, že to bude znít jako sci-fi, ale já tady našla skvělou kamarádku, nejprve jsme si psaly v diskuzi, pak vyměnily mail, tel., zjistily, že bydlíme nedaleko, dnes se vídáme, vyměňujeme si rady i věci na děti… vánoční depku má plno lidí (i já), udělej si tohle období co nejvíc hezký a pak se prostě nadechni a jdi dál. Držím palce ![]()
Já jen doplním - věnuj se dítěti a jak už tady padlo - zajděte si do herniček. Potkáš tam další maminy a věř mi - čas letí jako blázen, dítě vyroste, půjde do školky. Prostě si to užívejte, pokud můžete. ![]()
@Anonymní píše:
@Russet Myslela jsem to tak, že za ní jsem mohla přijít s čímkoliv, seděla jsem s ní třeba i do 1 do rána a bavily jsme se o blbostech, daly jsme si víno atd. Ne jen takový ten klasický vztah vnučka-prarodič
Ale tohle není normální. Upínat se na jednoho o dvě generace staršího člověka a stranit se těch věkově bližších. Já mám svou babičku ráda, ale do jedné se radši fakt bavím s kamarádkou nebo jsem s partnerem.
@Anonymní píše:
AhojMáte taky někdo takhle kolem Vánoc depku/splín? Mám poslední dobou pocit, že kolem sebe nikoho nemám(krom rodiny a manžela), žádnou kamarádku, vrbu které bych se mohla vypovídat.. Jsem mladá máma 2 krásných, zdravých dětí, ale tak nějak mi chybí někdo za kým bych mohla jít, kdo by tady byl se mnou a tak
Začalo to už asi tím, když mi umřela babička 3 roky zpět, byla nejlepší kamarádka, s mamkou jsem v té době takový vztah neměla, teď už sice jo, ale má svých starostí dost
Táhne se to se mnou už od porodu syna, teď v září to skončilo císařem a od té doby jsem tak nějak rozhozena a teď se to zhoršilo, měla jsem dobrou kamarádku, byla se mnou nerozlucna.. Ale dozvěděla jsem se, že co jí řeknu, pošle dál a už mi není schopná ani odpovědět a navíc jsem viděla, že má teď jiný kamarády a asi nehodlá sedět se mnou někde u kávičky a řešit pleny.. Navíc už o takový lidi, co pomlouvají nestojím
Připadá mi, že tim, že mám 2 děti už to všechno skončilo, že už o mě nikdo nestojí, protože kamarádi děti nemají, já nikdy nebyla člověk co se rychle s někým začal bavit.. Manžel maká na směny a občas jede ještě za kamarádem, tam se sejdou s chlapama z práce a přespí tam třeba.. Ale já už nevím co dělat, nic mě nebaví.. Asi jsem se z toho potřebovala vypsat, někomu to říct, protože mám pocit, že se zblázním
s maličkým dítkem je to těžký chodit mezi lidi, ale co zkusit najít třeba tady nějakou maminku na procházky s kočárkem? třeba se z vás stanou kámošky
Chce to najít elán a bude líp, na jaře se to zlepší.
Odkud jsi?
Děkuji za rady
U nás je to těžký, tady v okolí žádná taková hernička pro prcky není
Co vím, tak už se to tady řešilo hodněkrát a ani město, ani soukromník nemá zájem tady něco takového vybudovat
A co mám spolužačky s dětmi, tak jsou daleko, chodila jsem na střední v jiném kraji a byla na intru ![]()
Ahoj
Máte taky někdo takhle kolem Vánoc depku/splín? Mám poslední dobou pocit, že kolem sebe nikoho nemám(krom rodiny a manžela), žádnou kamarádku, vrbu které bych se mohla vypovídat.. Jsem mladá máma 2 krásných, zdravých dětí, ale tak nějak mi chybí někdo za kým bych mohla jít, kdo by tady byl se mnou a tak