Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me by to vadilo, protoze podle me to jsou proste ruzna jmena. nechapu, proc by meli me nebo me dite oslovovat jmenem, ktere ma i v kalendari svatek v jiny den napr.
Ano, vadilo by mi to.
Presne vim o cem mluvis, mela jsem na gymplu spoluzacku Pavlu, snad tretina ucitelu ji oslovovala Pavlino, ji to hodne vadilo, proste se tak nejmenuje.
syn je Viktor ale v 5.tř na něj učitelka volala Víto a on nereagoval. Ani netušil že volá na něj. Až pak když k němu došla proč nereaguje tak že své jméno neslyšel že je Viktor a doma mu říkáme Viki. A další den na něj volala zase Víto, po pár týdnech se naučila říkat Viki nebo Viktore.
Polno lidi neumí sklonit naše příjmení v 5tem pádu u může. Vždy to končí písmenem O. Příjmení není české. Vždy mi to trvalo uši. Pokaždé z konečným O vyjde jine jméno.
Jako malá jsem nechápala, proč všichni mému dědovi říkají Mirku
Jmenoval se Vladimír.
Jakmile končí vaše jméno na „mír“, tak to všichni zkracují ![]()
Učím na 2. stupni ZŠ. Mám jednu Pavlu a nedávno jsem jí omylem řekla Pavlíno a hned mi hlásila, že ona je Pavla, omluvila jsem se a budu se snažit používat to oslovení, které jí je příjemné
Ale prostě někdy se stát může… Podle mě zpravidla stačí vyučující slušně říct ![]()