Varianty jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
8.4.19 14:53

@kristyn.g to je náhodou super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
8.4.19 16:12

Me by to vadilo, protoze podle me to jsou proste ruzna jmena. nechapu, proc by meli me nebo me dite oslovovat jmenem, ktere ma i v kalendari svatek v jiny den napr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.4.19 19:17

Ano, vadilo by mi to.
Presne vim o cem mluvis, mela jsem na gymplu spoluzacku Pavlu, snad tretina ucitelu ji oslovovala Pavlino, ji to hodne vadilo, proste se tak nejmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
8.4.19 19:29

syn je Viktor ale v 5.tř na něj učitelka volala Víto a on nereagoval. Ani netušil že volá na něj. Až pak když k němu došla proč nereaguje tak že své jméno neslyšel že je Viktor a doma mu říkáme Viki. A další den na něj volala zase Víto, po pár týdnech se naučila říkat Viki nebo Viktore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
8.4.19 19:30
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.4.19 19:40

Polno lidi neumí sklonit naše příjmení v 5tem pádu u může. Vždy to končí písmenem O. Příjmení není české. Vždy mi to trvalo uši. Pokaždé z konečným O vyjde jine jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.4.19 07:29

Jako malá jsem nechápala, proč všichni mému dědovi říkají Mirku :D Jmenoval se Vladimír. :D Jakmile končí vaše jméno na „mír“, tak to všichni zkracují :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.19 11:56

Učím na 2. stupni ZŠ. Mám jednu Pavlu a nedávno jsem jí omylem řekla Pavlíno a hned mi hlásila, že ona je Pavla, omluvila jsem se a budu se snažit používat to oslovení, které jí je příjemné ;-) Ale prostě někdy se stát může… Podle mě zpravidla stačí vyučující slušně říct ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence