Varikokéla u partnera - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39816
7.8.21 20:34
@Kikča12345 píše:
Děkuji moc za názor. Ještě jsem tedy nezmínila, nevím zda i to nemůže mít nějaký vliv, přítel jako malý měl retenci obou varlat… Jedno operovali ve třech letech a druhé až v 5… Někde jsem četla, že snad do 3 let veku, když se provede operace, je šance veliká, ale poté už špatná?
Na spermiogram určitě půjde, pokud se nepovede během roku… I když by jsme se tomu radši vyvarovali…

No - vlastně by sestup měl být do doby, než začne chodit. Pak se totiž zvyšuje napětí břišní stěny a s tím se uzavírají prostupy z břišní dutiny do šourku.
Proto se to kontroluje už u novorozenců a dále při kontrolách.
Z hlediska spermiogeneze by to mělo rozhodně být do nástupu puberty.
V 5 by to nemělo mít až tak vážný dopad. :think:
Naši předci ještě měli schopnost v případě velké zimy varlata zatáhnout do břišní dutiny… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39816
7.8.21 20:43
@Náhodný host píše:
V běžné situaci je dnes docela obvyklé, že k otěhotnění nedojde hned, trvá to třeba několik měsíců. Plodnost zkrátka klesá. Vzhledem k zmiňovaným věcem (nesestouplá varlata, která byla operována, u věku si nejsem jist, přišlo mi to docela pozdě), tak asi je už na čase to řešit přes doktory.Taky je dobré dávat pozor na notebook. Někdo si ho rád vezme večer do postele na čtení, pokud si jím muž hřeje klín, tak jako antikoncepce to fungovat může dobře, ale pokud chtějí dítě, tak by to vážně dělat neměl.

No - jde o to, že léčby nezabere hned, klidně to může trvat pár měsíců, tak není na co čekat.
Případné léky ordinuje doktor, já můžu jen zopakovat odkaz na vlákno, kam se snažím sesypat podpůrné věci:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?…
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
7.8.21 20:49
@M_Vladim píše:
No - jde o to, že léčby nezabere hned, klidně to může trvat pár měsíců, tak není na co čekat.
Případné léky ordinuje doktor, já můžu jen zopakovat odkaz na vlákno, kam se snažím sesypat podpůrné věci:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?… :mavam:

Ano, léčba pár měsíců - ale záleží na situaci, někdy může jít i o pár let. Dobrý odkaz. Takže neodkládat, začít řešit přes ty doktory hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí