Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jen doufám,až půjdu do práce,kluk do školky a holka povinně do jídelny,že se chlap taky nějak o sebe během dne postará. Jako přijít domů vynervovaná z pacientů/myšleno klienti/ a ještě doma kuchtit,tak to by mě asi zabilo ![]()
Příspěvek upraven 28.05.12 v 12:39
Ahojky, teoreticky vařím obden. Když byl malý doma, vařila jsem obden pro nás oběd a manžel měl k večeři.Teď obědvá manžel i malý ve školce tak je to pohoda. Večeře může být studená. miminko zatím nejí - kojí se. Ale já už delší čas pokukuji, že bych obědy odebírala ze školní jídelny.Já s malou bychom měli oběd a manžel večeři. Lukášek večer jí stále studenou večeři.
Ahoj, to co se vařilo v sobotu, jíme v pondělí, to co bylo v neděli, máme v úterý
Ve středu vařím i na čtvrtek a v pátek se většinou nějak „odbydeme“, protože jezdíme na nákupy a tak - takže malá dostane skleničku… Takže vařím 3× do týdne ![]()
Taky varim denne pro tri dospeli a zvlast pro malou. Nekdy se mi nechce, tak udelam neco u ceho nemusi stat
jeste pred rokem jsem neumela nic ![]()
Závidím všem, co vaří párkrát za týden a mají z čeho. Já vařím každý den, někdy i 2×. Třeba dnes je dcera doma, je nemocná a už od 10 loví v lednici a co jako bude k obědu. Než jsem uvařila, zmizelo z lednice snad i sádlo na smažení. Ve 14 hod přijde domů syn a ten doluxuje i led z mrazáku. Večer přijede chlap a bude mít hlad. Studená večeře by mě u něj vyšla tak na 100,– jen pro něj. Musím tedy vařit pořádnou teplou večeři a když chci ušetřit a udělám zapečené těstoviny, tak potom oloupe barvu vevnitř v lednici hlady. Manžel nechce jíst po hospodách, navíc ono dát každý den v Praze ze hotovku + pití 100,– je docela znát, takže uvařim večer víc a má porci na druhý den k obědu. Když neuvařím, nemá ani oběd druhý den a to je pak něco… Když udělám něco na dva dny, tak večer je kastrol prázdný, když nakoupím na týden - 10 jogurtů, broskvový kompot, šunku, sýr, zeleninu, ovoce, sladkosti, krokety, salám…za dva dny je vše pryč. Mám dojem, že v lednici je 60 stupňů protože tam má stále někdo strčenou palici. Když odejdu ven se psem, dcera si klidně osmaží hranolky ( u nás tak 1× do měsíce v troubě) no jo, jenže co já potom s nima, když jsou tam už jen 3 porce. Holky na jiné diskusi radí, jak se dá na jídle ušetřit, když si sepíšete jídelníček a nakoupíte si podle toho a potom už jen vaříte. No jóó, ale z čeho, když mi to sežerou?
![]()
Vařím denně na dva dny. A každý den to dvoudenní vaření v pohodě zdoláme
. Ať udělám sebevětší množství. Na svědomí to mají hlavně moji dva puberťáci.
@kamikaa píše:
Jo taky vařím denně![]()
![]()
![]()
.A to ještě oběd zvlášt pro malou(maso zelenina příkrm)a apk pro zbytek rodiny.Někdy se to sní už k obědu,takže vařím i večer
,ale to jen opravdu málokdy.Ale taky mě to štve.Závidím těm co je to baví.Pro mě strašnej vopruz
Taky jsem kolikrát dělala 3 meníčka. Malýmu to jeho,dcerce spešl porci,protože je šťoura a jen tak nic nesežere a nám normální jídlo. To už jsem si připadala jako debil,že mi kolikrát už ujely nervy a při sebemenší hádce jsem řvala,že jsem jen kuchta a služka
. Teď už se s tím nemažu,nejíš,máš smůlu budeš o hladu. Asi to není to nejlepší,ale ani jídlo neochutnat a už ho předem odsoudit je fakt přes čáru
.
Varim tak 2-3 krat tydne..Zbytek vari partner.Bavi ho to a varime prevazne rychlovky.Na knedliky a omacky si nepotrpime,jsme spise kralici..Spousta zeleniny,takze rizoto a zelenina,ruzny salaty s kuskusem,testoviny s pestem nebo tunakem,tortily se salatem a kousky masa..Malymu rozmrazim maso a udelam nejakou zeleninu na pare plus prilohu..Partner moc maso nemusi,takze jemu staci tak 3 krat tydne maximum.A pecu jednou tydne ale klidne bych pekla i vickrat kdyby to mel kdo snist..Peceni me bavi-vareni moc ne.. ![]()
@dorinka01
To je přesný. To je jak u nás. Já nakupuju denně, jinak by v lednici a ve špajzu nic nezůstalo.
@dorinka01
Dokonale jsi mě pobavila
Chápu, že tobě to asi moc vtipný nepříjde, ale já jsem se fakt zasmála ![]()
Mě naposledy manžel naštval a v hádce jsem mu řekla, že mu na vaření s..u ..
Tak to dodržuju… ![]()
Taky vařím denně, někdy i vícekrát denně, aby byl oběd i večeře teplá, a pak ještě po večeři třeba chleba. Taky by mě zajímalo, jak si trochu odlehčit. ale co jíte teda když nevaříte, popř. vaříte jen 1-2× týdně?
zatím jsem taky doma s prckem , ale za chvilku bude muset do jeslí, tak si neumím představit co pak. vařila jsem skoro denně, i když jsem chodila do práce, ale ted s dítětem si to ještě po práci neumím představit. ![]()
Me mrzi ta ztrata casu pri vareni, si rikam, ze uz jsem musela provarit roky zivota. A nejhur se mi vari, kdyz na otazku „Co budeme varit?“ dostanu odpoved „Nevim…“
To vymysleni je asi nejhorsi a mam pocit, ze kuchtim porad tak nejak dokola to same…
@74paja píše:
Me mrzi ta ztrata casu pri vareni, si rikam, ze uz jsem musela provarit roky zivota. A nejhur se mi vari, kdyz na otazku „Co budeme varit?“ dostanu odpoved „Nevim…“
To vymysleni je asi nejhorsi a mam pocit, ze kuchtim porad tak nejak dokola to same…
@dorinka01 píše:
Závidím všem, co vaří párkrát za týden a mají z čeho. Já vařím každý den, někdy i 2×. Třeba dnes je dcera doma, je nemocná a už od 10 loví v lednici a co jako bude k obědu. Než jsem uvařila, zmizelo z lednice snad i sádlo na smažení. Ve 14 hod přijde domů syn a ten doluxuje i led z mrazáku. Večer přijede chlap a bude mít hlad. Studená večeře by mě u něj vyšla tak na 100,– jen pro něj. Musím tedy vařit pořádnou teplou večeři a když chci ušetřit a udělám zapečené těstoviny, tak potom oloupe barvu vevnitř v lednici hlady. Manžel nechce jíst po hospodách, navíc ono dát každý den v Praze ze hotovku + pití 100,– je docela znát, takže uvařim večer víc a má porci na druhý den k obědu. Když neuvařím, nemá ani oběd druhý den a to je pak něco… Když udělám něco na dva dny, tak večer je kastrol prázdný, když nakoupím na týden - 10 jogurtů, broskvový kompot, šunku, sýr, zeleninu, ovoce, sladkosti, krokety, salám…za dva dny je vše pryč. Mám dojem, že v lednici je 60 stupňů protože tam má stále někdo strčenou palici. Když odejdu ven se psem, dcera si klidně osmaží hranolky ( u nás tak 1× do měsíce v troubě) no jo, jenže co já potom s nima, když jsou tam už jen 3 porce. Holky na jiné diskusi radí, jak se dá na jídle ušetřit, když si sepíšete jídelníček a nakoupíte si podle toho a potom už jen vaříte. No jóó, ale z čeho, když mi to sežerou?![]()
![]()
![]()
![]()
@dorinka01 píše:
Závidím všem, co vaří párkrát za týden a mají z čeho. Já vařím každý den, někdy i 2×. Třeba dnes je dcera doma, je nemocná a už od 10 loví v lednici a co jako bude k obědu. Než jsem uvařila, zmizelo z lednice snad i sádlo na smažení. Ve 14 hod přijde domů syn a ten doluxuje i led z mrazáku. Večer přijede chlap a bude mít hlad. Studená večeře by mě u něj vyšla tak na 100,– jen pro něj. Musím tedy vařit pořádnou teplou večeři a když chci ušetřit a udělám zapečené těstoviny, tak potom oloupe barvu vevnitř v lednici hlady. Manžel nechce jíst po hospodách, navíc ono dát každý den v Praze ze hotovku + pití 100,– je docela znát, takže uvařim večer víc a má porci na druhý den k obědu. Když neuvařím, nemá ani oběd druhý den a to je pak něco… Když udělám něco na dva dny, tak večer je kastrol prázdný, když nakoupím na týden - 10 jogurtů, broskvový kompot, šunku, sýr, zeleninu, ovoce, sladkosti, krokety, salám…za dva dny je vše pryč. Mám dojem, že v lednici je 60 stupňů protože tam má stále někdo strčenou palici. Když odejdu ven se psem, dcera si klidně osmaží hranolky ( u nás tak 1× do měsíce v troubě) no jo, jenže co já potom s nima, když jsou tam už jen 3 porce. Holky na jiné diskusi radí, jak se dá na jídle ušetřit, když si sepíšete jídelníček a nakoupíte si podle toho a potom už jen vaříte. No jóó, ale z čeho, když mi to sežerou?![]()
![]()
![]()
![]()
Mám to podobně,čím víc se nakupuje,tím se víc a dřív sežere.Tudíž mám doma jen maso a základní věci v lednici a raději vymýšlím.Denně, i dvakrát,školáček rád palačinky,šulánky apod.Někdy se stane,že mu taťka nechá nějaké drobty od oběda.
![]()