Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KPKristy : mám to obdobně, taky mi vadí, když nemůžem jít dodpoledne ven kvůli vaření, a že to je kolikrát ![]()
Ahoj, tak u nás si vaříme jen pro radost, někdy dostaneme na něco chuť, tak vařím někdy já, někdy partner. Pro 8mi letého syna vařím občas, tak 2× týdně a to jídlo, jako maso, rýži, brambory, nebo luštěniny, které musí být uvařené.Jinak se musí obsloužit sám, už je velký. Doma máme neustále k dispozici čerstvou zeleninu, ovoce, pečivo, mléčné výrobky, musli, ořechy apod, takže si i myslím, že je to i zdravější a neobtěžuje s tím mě. Já to mám zařízené tak, že se každý obslouží sám a spíš se mi líbí, když uvaří nějakou dobrotu mě, nebo když mi syn nosí výbornou šťávu s odtečenou studenou vodou z kohoutku. Dělá tu nejlepší.
Nicméně za půl roku mi to začne, miminku bude půl roku, tak mu začnu každý den vařit ty jeho dobrotky v mini množství ![]()
vařím obden a stačí nám to… manžel tedy naštěstí nevyžaduje vždycky teplé večeře… mimo léto vařím polévku i hlavní chod, v létě polévku jen občas. taky mě to nebaví… ![]()
ale v létě se snažím vstát dřív a začít vařit ještě než se malej probudí, pak mu dám snídani, dovařím a většinou tak hodinku až dvě venku dopoledne stihneme ![]()
Ja se vracim z prace denne v 7 vecer (i pozdeji), a presto varim kazdy den. Rodinna vecere je jediny moment, kdy se sejdeme a mame chvili klidu, takze si nedovedu predstavit, ze si kazdy namaze chleba a nekde si ho sam sni.Jsem „expert“ na rychla jidla, v pul osme uz je vetsinou hotovo. V sobotu a nedeli, kdyz jsme doma, varim 2× denne. Nekdy uvari manzel. Fakt si to jinak nedovedu prestavit. Ja mam tedy studene obedy, takze i vecer bych to neprezila. Ale i pro deti a manzela, kteri maji ve skole a praci jidelnu, je varene jidlo zdravejsi.
@madi píše:
vařím obden a stačí nám to… manžel tedy naštěstí nevyžaduje vždycky teplé večeře… mimo léto vařím polévku i hlavní chod, v létě polévku jen občas. taky mě to nebaví…
ale v létě se snažím vstát dřív a začít vařit ještě než se malej probudí, pak mu dám snídani, dovařím a většinou tak hodinku až dvě venku dopoledne stihneme
Budu to muset nějak přehodnotit, přece nebudeme celé léto sedět doma kvůli vaření ![]()
Vařím většinou na 2 dny. Když máme třeba sekanou s br. kaší, tak kaši uvařím pokaždýá čerstvou. Nebaví mě vařit, nebo teda spíš likvidovat ten bordel po vaření.
Už se těším, až Vítek pujde do školky, já snad do práce a budu dělat maximálně svačiny chlapovi
a vařit budu jen o víkendu
teda nečtu vše, ale já vařím tak jednou za 14 dní. přes týden jsme s manželem v práci, děti v jeslích a ve školce. takže k večeři je něco studeného, nejčastěji namazaný rohlík. a o víkendu většinou někam vyrážíme, takže se najíme venku. Pokud vařím o víkendu, tak v sobotu uvařím na dva dny, abych se s tím nemusela otravovat. Radši trávím čas jinak než u plotny.
@JayLee díky za podporu. začala jsem dočítat diskusi a mít depresi, že tu rodinu odbývám
![]()
@dorinka01 píše:
@Paoloska alespoň, že je to tak i jinde
Pamatuju si, jak minulé léto přijeli k nám na chalupu ségřiný kluci, v tu dobu 19 a 17 let. Moje mamka tam byla taky. já upekla i přes její reptání, že je toho staršně moc 6 šišek štrůdlu. Ona žije sama, tak 2 šišky by měla do dalšího léta. Řekla dětem ať si dají štrůdlík a že je tam nakrájený na plechu. Když přišla do kuchyně, zůstal jen ten nakrajený. Každý z kluků + mé dvě děti si vzaly pěkně celou šišku do ruky, mazali ven hrát na schovku a už dlabaly. Máma stála jak zkoprnělá. Tak takhle se u nás vaří a peče
Nóóó…co se týče štrůdlu, tak tam nemám zábrany ani já
Sice si to nakrájim, aby to tak nevypadalo, ale šiška žádný problém
Podobným tempem u nás mizí koblihy a třeba pečená kachna. Ty dělám k obědu dvě, protože potřebuju, aby taťkovi aspoň kousek zbyl na druhý den k obědu. Včera jsem dělala řízky ze 2,5kg masa. No, kolik myslíš, že jich tam zbylo? Správně. Žádnej. Zajímavý je, že nejsme tlustý, kluci, ti jsou úplně hubený.
@JayLee píše:![]()
i ty jedna
![]()
![]()
no já jsem se spíš bála aby se tu do me nikdo nepustil co jsme to za rodinu, ze mam dite v jeslich, oba dva jsme v praci pres den takze vecere jen neco snadnyho lehkyho a rychlyho a jen ty spolecny vikendy na chalupe to zachranují
Kdepak holky,já vám spíš jen tiše závidím. Včera jsem byla na prášky a tak i manžel nejspíš usoudil,tedy po večeři v 5 hodin,že na večer udělá pizzu. Já koukala na kriminálku Anděl a měla jsem z toho divný pocit. Občas chlap taky uvaří,ale většinou jídlo pro nás 2,děti by to nejedly
,takže stejně pak musím nastoupit já. Ale toho bordelu co po sobě nechá a samo neuklidí,ach jo.
My bohužel na stravování venku nemáme moc penízky,takže raději se nao doma a pak někam vyrazíme. Ono chlapovi se kroutí peněženka i pokud má koupit holce párek v rohlíku,natož jít někam na oběd ![]()
@1024 píše:
Kdepak holky,já vám spíš jen tiše závidím. Včera jsem byla na prášky a tak i manžel nejspíš usoudil,tedy po večeři v 5 hodin,že na večer udělá pizzu. Já koukala na kriminálku Anděl a měla jsem z toho divný pocit. Občas chlap taky uvaří,ale většinou jídlo pro nás 2,děti by to nejedly,takže stejně pak musím nastoupit já. Ale toho bordelu co po sobě nechá a samo neuklidí,ach jo.
My bohužel na stravování venku nemáme moc penízky,takže raději se nao doma a pak někam vyrazíme. Ono chlapovi se kroutí peněženka i pokud má koupit holce párek v rohlíku,natož jít někam na oběd
Tak to zní opravdu strašně ![]()
@Paoloska Asi jste vysírací typy
a jen závidět. Já taky miluju štrůdl,ale z dom.těsta,které neumím
a tak ho mám jen 2× do roka od babičky,která ho peče speciálně pro Janičku
a ostatní ségry a naši pak háží kyselé ![]()
@dada12 Pro něj je utrpění jít do nák.centra před obědem,kdy já se těším,že nebudu vařit,děcka jsou šťastný za hranolky a on nemá prý hlad. Tak tam sedí o kafi a pak doma vyžere co může. Jako štve mě teda neskutečně,ale co s ním nadělám.
@1024 píše:
@dada12 Pro něj je utrpění jít do nák.centra před obědem,kdy já se těším,že nebudu vařit,děcka jsou šťastný za hranolky a on nemá prý hlad. Tak tam sedí o kafi a pak doma vyžere co může. Jako štve mě teda neskutečně,ale co s ním nadělám.
Dělá naschvály, já bych mu nevařila přísahám. Ale chápu, že by to u vás mohlo být na rozvod ![]()
U nás je hodně problém s penězi/ale kdo nemá,že/. Jsem na RD,máme hypošku a přidružené dluhy cca 5 měs. za blbosti ještě tak na 2 roky. Vždycky byl šetřivej a já spíše rozhazovačná. Nejsem zastánce drahých restaurací,ale třeba výlet spojený s jídlem není přece hřích. Min. neděli jsem byli na nábřeží nakrmit kachny,holka o tom básnila ještě týden,pak samo hranole u meka. On má vždycky snahu řešit a vymýšlet výlety jen když jsem jakoby naštvaná,že už mám všeho plné zuby. Dokonce i do dm drogerky mě chtěl zavést,tam teda jezdí vyloženě s odporem
. Nejraději se jde projít ven v té naší pražské prdeli a nepochopí,že jsem zavřená celý týden na sídlišti a že i blbej nákup je pro mě zpestření.U nás v Letňanech v centru jezdí po Tescu mašinka,vždycky do ni srčím obě děti a oni jsou happy. Tam jezdím sama s dětma,porostě se vyvenčit během týdne. Kdybych nejezdila v sobotu uklízet přes půlku Prahy uplně zapomenu jak vůbec vypadá.
Příspěvek upraven 29.05.12 v 09:29