Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@dorinka01
Dokonale jsi mě pobavila
Chápu, že tobě to asi moc vtipný nepříjde, ale já jsem se fakt zasmála ![]()
Mě naposledy manžel naštval a v hádce jsem mu řekla, že mu na vaření s..u ..
Tak to dodržuju… ![]()
Taky vařím denně, někdy i vícekrát denně, aby byl oběd i večeře teplá, a pak ještě po večeři třeba chleba. Taky by mě zajímalo, jak si trochu odlehčit. ale co jíte teda když nevaříte, popř. vaříte jen 1-2× týdně?
zatím jsem taky doma s prckem , ale za chvilku bude muset do jeslí, tak si neumím představit co pak. vařila jsem skoro denně, i když jsem chodila do práce, ale ted s dítětem si to ještě po práci neumím představit. ![]()
Me mrzi ta ztrata casu pri vareni, si rikam, ze uz jsem musela provarit roky zivota. A nejhur se mi vari, kdyz na otazku „Co budeme varit?“ dostanu odpoved „Nevim…“
To vymysleni je asi nejhorsi a mam pocit, ze kuchtim porad tak nejak dokola to same…
@74paja píše:
Me mrzi ta ztrata casu pri vareni, si rikam, ze uz jsem musela provarit roky zivota. A nejhur se mi vari, kdyz na otazku „Co budeme varit?“ dostanu odpoved „Nevim…“
To vymysleni je asi nejhorsi a mam pocit, ze kuchtim porad tak nejak dokola to same…
@dorinka01 píše:
Závidím všem, co vaří párkrát za týden a mají z čeho. Já vařím každý den, někdy i 2×. Třeba dnes je dcera doma, je nemocná a už od 10 loví v lednici a co jako bude k obědu. Než jsem uvařila, zmizelo z lednice snad i sádlo na smažení. Ve 14 hod přijde domů syn a ten doluxuje i led z mrazáku. Večer přijede chlap a bude mít hlad. Studená večeře by mě u něj vyšla tak na 100,– jen pro něj. Musím tedy vařit pořádnou teplou večeři a když chci ušetřit a udělám zapečené těstoviny, tak potom oloupe barvu vevnitř v lednici hlady. Manžel nechce jíst po hospodách, navíc ono dát každý den v Praze ze hotovku + pití 100,– je docela znát, takže uvařim večer víc a má porci na druhý den k obědu. Když neuvařím, nemá ani oběd druhý den a to je pak něco… Když udělám něco na dva dny, tak večer je kastrol prázdný, když nakoupím na týden - 10 jogurtů, broskvový kompot, šunku, sýr, zeleninu, ovoce, sladkosti, krokety, salám…za dva dny je vše pryč. Mám dojem, že v lednici je 60 stupňů protože tam má stále někdo strčenou palici. Když odejdu ven se psem, dcera si klidně osmaží hranolky ( u nás tak 1× do měsíce v troubě) no jo, jenže co já potom s nima, když jsou tam už jen 3 porce. Holky na jiné diskusi radí, jak se dá na jídle ušetřit, když si sepíšete jídelníček a nakoupíte si podle toho a potom už jen vaříte. No jóó, ale z čeho, když mi to sežerou?![]()
![]()
![]()
![]()
@dorinka01 píše:
Závidím všem, co vaří párkrát za týden a mají z čeho. Já vařím každý den, někdy i 2×. Třeba dnes je dcera doma, je nemocná a už od 10 loví v lednici a co jako bude k obědu. Než jsem uvařila, zmizelo z lednice snad i sádlo na smažení. Ve 14 hod přijde domů syn a ten doluxuje i led z mrazáku. Večer přijede chlap a bude mít hlad. Studená večeře by mě u něj vyšla tak na 100,– jen pro něj. Musím tedy vařit pořádnou teplou večeři a když chci ušetřit a udělám zapečené těstoviny, tak potom oloupe barvu vevnitř v lednici hlady. Manžel nechce jíst po hospodách, navíc ono dát každý den v Praze ze hotovku + pití 100,– je docela znát, takže uvařim večer víc a má porci na druhý den k obědu. Když neuvařím, nemá ani oběd druhý den a to je pak něco… Když udělám něco na dva dny, tak večer je kastrol prázdný, když nakoupím na týden - 10 jogurtů, broskvový kompot, šunku, sýr, zeleninu, ovoce, sladkosti, krokety, salám…za dva dny je vše pryč. Mám dojem, že v lednici je 60 stupňů protože tam má stále někdo strčenou palici. Když odejdu ven se psem, dcera si klidně osmaží hranolky ( u nás tak 1× do měsíce v troubě) no jo, jenže co já potom s nima, když jsou tam už jen 3 porce. Holky na jiné diskusi radí, jak se dá na jídle ušetřit, když si sepíšete jídelníček a nakoupíte si podle toho a potom už jen vaříte. No jóó, ale z čeho, když mi to sežerou?![]()
![]()
![]()
![]()
Mám to podobně,čím víc se nakupuje,tím se víc a dřív sežere.Tudíž mám doma jen maso a základní věci v lednici a raději vymýšlím.Denně, i dvakrát,školáček rád palačinky,šulánky apod.Někdy se stane,že mu taťka nechá nějaké drobty od oběda.
![]()
@Paoloska alespoň, že je to tak i jinde ![]()
Pamatuju si, jak minulé léto přijeli k nám na chalupu ségřiný kluci, v tu dobu 19 a 17 let. Moje mamka tam byla taky. já upekla i přes její reptání, že je toho staršně moc 6 šišek štrůdlu. Ona žije sama, tak 2 šišky by měla do dalšího léta. Řekla dětem ať si dají štrůdlík a že je tam nakrájený na plechu. Když přišla do kuchyně, zůstal jen ten nakrajený. Každý z kluků + mé dvě děti si vzaly pěkně celou šišku do ruky, mazali ven hrát na schovku a už dlabaly. Máma stála jak zkoprnělá. Tak takhle se u nás vaří a peče ![]()
@1024 píše:![]()
to mě pobavilo,zrovna jsem si dnes říkala,jestli mám správnou teplotu v lednici,protože mi tam přišla docela nějaká zima. No já zásoby ani moc dělat nemůžu,máme 175 cm lednici a tam fakt nic nedám. Tedy pak už tam nedám po nákupu zase kastrol s jídlem na druhý den,tak si vyber. Holka je nežravec.
A uplně nejvíc mě nakrkne chlap,kterej ví,že denně vařím a on se denně ptá máme jídlo? A nebo přijde z práce já hned hážu hrnce na sporák a on jde a vyžere půl lednice a pak řekne,že už nemá hlad.
Jo to znam taky
to pak vetsinou par dni stavkuju, nevarim a hlavne nenakupuju zadny „dobrutky“ do lednice. Protoze trebas muj je schopnej si dat 20dkg salamu na jeden krajic chleba a tak podobne. Na otazku, co bude k jidlu pak odpovidam, ze SETO nenakoupilo a nedopravilo do lednice ani do hrnce. Bohuzel to zabira jen kratkodobe.
Vařím denně, ale mám v plánu to změnit, vařit třeba na dva dny, protože to opravdu zabere čas.
Vařím denně, jen někdy mám z předešlého dne, když je dcera ve školce a manžel služebně pryč (jinak pracuje blízko domu, tak chodí pravidelně ve 12 na oběd), tak se odbydu, udělám jen něco synovi. Dřív jsem dělávala i polívky, ale to jsem kojila, tak jsem se o sebe „starala“ víc ![]()
Prakticky ano, protože i když navařím na dva dny, tak na večeři vařím stejně něco jiného, takže vaříme pořád. Potřebovala bych dvě myčky. ![]()
vařím denně pro malou i pro nás..to, co já mám k obědu mají přítel s dcerou k večeři
Vařím každý den a už mě to moc nebaví, ale syn nemá v práci obědy, tak musím. Navařit na 2 dny nemůžu, mám doma pažravé kobylky. O víkendu (sobota nebo neděle) vaří jeden za synů, má to jako koníčka ![]()
@1024 píše:
Ahoj holky co jste doma,ale i ty co pracujeteVaříte doma denně? Já ano. A popravdě někdy mi to leze krkem. Máme 2 dítka 8 let a skoro 2 roky,takže je to vyloženě nutné. Přemýšlela jsem,že dám dcerku do jídelny,ale zase ona se jen povrtá a nechá a to je mi líto dávat měsíčně 450Kč. Manžel zase v práci jíst nechce,je správce budov a prý mají v nájmu i jídelnu a když vidí,jak to tam jede,prý se mu chce. No a v neposlední řadě náš prcek musí papkat,takže teď už Hami skleničky nejedou. Já sama jsem se vždycky nějak tzv. odbyla,ale teď už to fakt nejde. Někdy mám chuť a stojím u plotny od rána,do toho i stihnu upéct něco sladkého,ale někdy jako třeba dnes vyhrabuju z lednice zbytky a jsem jim ráda. Mám tulení nemoc a opravdu se mi dnes nechce nic dělat. Jak si pomáháte vy. Někdy se snažím uvařit na 2 dny,ale většinou máme denně čerstvé. Maso cca obden,nejsme moc masaři.Jsem na to asi navyklá z domu,máma celý život byla doma a tak denně u plotny stojí,asi jsem to od ní pochytila
Vařím denně a už mi to taky leze krkem. Občas se stane, že máme jídlo na dva dny. To pokud dělám omáčku nebo hustou polévku. Jiná jídla nemám ráda ohřívaná
. Vadí mi ohřáté i brambory ![]()
Například dneska jsme kvůli vaření nemohli jít dopoledne ven, což mi vadí. Vstávali jsme až v osm, než obstarám batole a mimčo, tak je pomalu deset a musím začít vařit, aby dítě šlo zase včas spát…
Ahoj, taky vařím denně, manžel mi v práci nejí, nejstarší jí ve škole jen v pondělky a úterky, kdy má kroužky, pak má doma dvouleté batole co má značný apetit, no a já se odbývat taky nemůžu, jelikož plně kojím.
No ale hrabe mi z toho už řádně, nejhorší, že už kolikrát fakt nevím co mám vařit ![]()