Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vařím denně, ale stane se, že máme i na druhý dne..U nás zase jsme zvyklý na polévky..
Mám známé co polévku mají v neděli- vývar a to je všechno. To by u nás neklaplo denně máme i polévku - zeleninovou, čočkovou, česnečku atd.. Byla jsem tak zvyklá u nás .. Manžel zase ne, ale chudák si musel zvyknout.. Nesnědl polévku další nebylo
![]()
@ArankaC. píše:
No já bych měla strach, že to zblbnu. Hlavně to zabere dost času, pořád vyvalovat, překládat a chladit…
Ale já dělám takový to švindl těsto s nastrouhaným ztuženým tukem. Na chuť i na vzhled je to k nerozeznání, alespoň pro nás.
@Jůlinka T. píše:
Včera jsem dělala fazole na mexický styl,s tím že misto chleba byly s takovýma tenkýma testovinama.Bylo to krapet ostřejší,ale fat lehce.Nepocitala jsem s tim,ze by to 5,5 lety synek jedl,tudiz jsem chtela delat šulanky,ktere miluje.Tatka se pustil do tech fazoli a pry tati co to mas.Povida ze bomba fazole co ji spiderman a to ze on by ucite nechtel…Mel v sobe za par minut plny talir![]()
![]()
a maminka mela pokoj od sulanku.
@ArankaC. píše:
No já bych měla strach, že to zblbnu. Hlavně to zabere dost času, pořád vyvalovat, překládat a chladit…
No já ho právě dělala jednou a katastrofa. To vnitřní se mi propilo do vrchního,tak jsem se naprdla,udělala kouli a upekla koláč. jako dalo se to,ale dost mě to mrzelo a teď se toho bojím. Nebo máš @Paoloska nějaký dobrý recept,sem s ním ![]()
U nás se vaří skoro denně, pokud nám nezbyde jídlo z předešlého dne. A když jsme někde ve městě nebo na nákupech, tak si dáme jídlo tam a doma už ten den nevařím.
@1024 Domácí švindl listové těsto
500g hladké mouky
250g 100% tuku
asi 2 deci vody + 2 lžičky octa
lžička soli
Tuk musí být vychlazený, nastrouhám ho do osolené mouky a vodou s octem zadělám těsto. Vyválím do tenka a klasicky plním. Z této dávky udělám 4 šišky. Před pečením potřu vajíčkem a propíchám vidličkou. Peču na pečícím papíře na 175 stupňů. Vyzkoušej. Uvidíš ![]()
@Paoloska píše:
@1024 Domácí švindl listové těsto
500g hladké mouky
250g 100% tuku
asi 2 deci vody + 2 lžičky octa
lžička soli
Tuk musí být vychlazený, nastrouhám ho do osolené mouky a vodou s octem zadělám těsto. Vyválím do tenka a klasicky plním. Z této dávky udělám 4 šišky. Před pečením potřu vajíčkem a propíchám vidličkou. Peču na pečícím papíře na 175 stupňů. Vyzkoušej. Uvidíš ;
Taky jsem byla zvědavá na recept, asi to zitra vyzkouším.
Jo a kdybych chodila do práce tak denně taky nevarim, ale když už jsem s prckama doma, tak co mi hold zbývá.
Vařím často, někdy vaří chlap (když má čas) baví ho to, a mě taky. Někdy vaří restaurace (když se nechce ani jednomu
).
Denně nevařím, snažím se navařit i na další den nebo do mražáku.. naštěstí manžel má teplé jídlo v práci a večer už mu stačí chleba, a děti to zatím taky nelikvidujou, tak to jde…
@Paoloska Super díky
. Já mám takový pocit,že babča ho dělá stejně jako ty s tím tukem,akorát ho párkrát stejně překládá
. To zas bude žranice ![]()