Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.. chtěla bych se zeptat na váš názor na tuto situaci co se mi dnes stala.
Dneska ráno jsem videla inzerát na kočarek za 5 tisíc. Psala jsem hned paní že bych ho vzala, domluvily jsme se ptala jsem se paní jestli za 5 tisíc teda platí, napsala ze ano. Tak jsme pro něj je-li, zaplatili jsme vzali jsme si ho.
Asi po dvou hodinách mi psal její manžel sms, že jeho žena ho prodala za špatnou částku a že měl být za 9500 korun, a že ho máme odvést zpátky a peníze nám vrátí. Volala jsem paní a ta řekla ze se cítí jako osel a ze to máme řešit s nim. Jejímu manželovi jsem odepsala že kočarek jsme si koupili. A on odepsal že mě žádá aby jsme jej vrátili. Dal jaem nereagovala a napsala jsem paní, že nechápu takové jednání a slušně jsem ji napsala že o koupi jsem jednala s ni a ne s nim ať mi nepíše., ona napsala že ji to moc mrzi a nemá sílu k tomu něco říkat.Jaký nato mate názor? Je to dost nepříjemná situace![]()
![]()
Já bych nereagovala a dál se v tom nevrtala.
Kočárek jste koupili za dohodnutou cenu a že si to manžel (nebo možná oba) rozmysleli je jejich problém, ne váš.
Nic. Cena byla daná a tys ji zaplatila. Tím to pro obě strany končí. Chtít můžou cokoliv ale ty nemáš žádnou povinnost. Zablokovat pokud budou moc otravovat a hotovo.
Přesně, jak už bylo napsáno.
Obchod sis domluvila s paní, zaplatila si paní… že po pro mě nepochopitelné změně ceny komunikuje její partner a ne ona, to už není váš problém…
nech to být, nereaguje a nestresuje se… vy jste předem smluvené dodrželi.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.. chtěla bych se zeptat na váš názor na tuto situaci co se mi dnes stala.
Dneska ráno jsem videla inzerát na kočarek za 5 tisíc. Psala jsem hned paní že bych ho vzala, domluvily jsme se ptala jsem se paní jestli za 5 tisíc teda platí, napsala ze ano. Tak jsme pro něj je-li, zaplatili jsme vzali jsme si ho.
Asi po dvou hodinách mi psal její manžel sms, že jeho žena ho prodala za špatnou částku a že měl být za 9500 korun, a že ho máme odvést zpátky a peníze nám vrátí. Volala jsem paní a ta řekla ze se cítí jako osel a ze to máme řešit s nim. Jejímu manželovi jsem odepsala že kočarek jsme si koupili. A on odepsal že mě žádá aby jsme jej vrátili. Dal jaem nereagovala a napsala jsem paní, že nechápu takové jednání a slušně jsem ji napsala že o koupi jsem jednala s ni a ne s nim ať mi nepíše., ona napsala že ji to moc mrzi a nemá sílu k tomu něco říkat.Jaký nato mate názor? Je to dost nepříjemná situace![]()
![]()
A myslite, ze ta cena 9500 by byla stale dobra? Jen mne zajima, co za tim je. Zda se pani opravdu tak sekla.
@Tarena píše:
A myslite, ze ta cena 9500 by byla stale dobra? Jen mne zajima, co za tim je. Zda se pani opravdu tak sekla.
Záleží na jakém kočáru. Šmejd alá Abc design a podobné, je i 5tis moc.
Nějaký top Bugaboo a pod, by bylo i 9500 málo. ![]()
Nicméně pána bych poslala někam. Cena byla daná. Tys ji zaplatila. Dál bych nekomunikovala a neřešila to.
@Tarena píše:
zřejmě se jim někdo ozval a měl zájem, tak na tom chtěli víc trhnout. Nereagovala bych.
Ten jeji manzel mi prijde divny. Jako by chtel tu pani ponizit. Obchod byl uzavren a hotovo. Takto byste projeli 2×benzin tam a zpet zbytecne+2krat vas cas.
Nereagovala bych. Byla dána cena, vy jste řádně zaplatila, že se ono rozmysleli, jejich problém. To jakoby jste si něco v obchodě koupili, a pak by vás tam prodavačky naháněly, ať doplatite.
Nereagovala bych. Byla dána cena, vy jste řádně zaplatila, že se ono rozmysleli, jejich problém. To jakoby jste si něco v obchodě koupili, a pak by vás tam prodavačky naháněly, ať doplatite.
@Šmoulice píše:
Záleží na jakém kočáru. Šmejd alá Abc design a podobné, je i 5tis moc.Nějaký top Bugaboo a pod, by bylo i 9500 málo.
Nicméně pána bych poslala někam. Cena byla daná. Tys ji zaplatila. Dál bych nekomunikovala a neřešila to.
Prave proto me to zajima, jestli je blba pani nebo ten chlap.
Pokud prodávám větší položku, tak se vždy domlouvám s manželem předem. Takže bych to neřešila. Měli se líp domluvit a vymáhat to po tobě také nijak nemohou.
Příspěvek upraven 28.09.23 v 23:07
@Tarena
Byl to kočárek thule urban glide 1
Známky opotřebení tam jsou, a trochu vybledly od sluníčka
Kupni smlouva byla uzavrena a splnena, bylo zaplaceno a predano. Ty jsi ted vlastnik. Je to na nich. Budou se soudit o kocar a co by tvrdili? Taky bych radila nereagovat.
Já bych už nereagovala. Dále raději nekomentuji… Lidé se opravdu dneska neumí chovat na úrovni…
Asi po dvou hodinách mi psal její manžel sms, že jeho žena ho prodala za špatnou částku a že měl být za 9500 korun, a že ho máme odvést zpátky a peníze nám vrátí. Volala jsem paní a ta řekla ze se cítí jako osel a ze to máme řešit s nim. Jejímu manželovi jsem odepsala že kočarek jsme si koupili. A on odepsal že mě žádá aby jsme jej vrátili. Dal jaem nereagovala a napsala jsem paní, že nechápu takové jednání a slušně jsem ji napsala že o koupi jsem jednala s ni a ne s nim ať mi nepíše., ona napsala že ji to moc mrzi a nemá sílu k tomu něco říkat.
Jaký nato mate názor? Je to dost nepříjemná situace