Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak si připadám jak dinosaurus můj první kočárek byla Liberta velká hranatá hnědá a nedalo se jí nic vytknout
, ale je to skoro 23 let a na tuhle osmiměsíční cácorku mám Mikado Oxford a jsem sní taky spokojená
Měla jsem Peg Perego GT3 a spokojenost…
jen je těžší a dost blbě skladný.
Golfky…Peg Perego Pliko ![]()
Když bude další prcek,kočárek bude stejný
prodala jsem korbičku,sporták si nechala.
takže jen koupím jinou korbičku
Tak první kočárek klasická trojkombinace. Vcelku dobrej, ale těžkej a špatný pásy. Ale mám ho ještě schovanej a v zimě, když bude nejhůř, tak ho vytáhnu.
Pak jsem měla na první dceru babydesign walker, děsnej kočár.
Teď mám Gesslein F4 Buggy a a jsem spokojená, kdyby měl boudu jako Jogger, tak je to úžasnej kočárek, hlavně ty jízdní vlastnosti jsou super, je prostornej, velkej. Jogger je úžasnej, ale pro už moc těžkej, oproti Buggy váží skoro o dvě kila víc, navíc byl moc drahej, to už by mi doma neprošlo.
Pak mám ještě takový hrkátka golfky, ale moc s nima nejezdím, neb jsem zmlsaná Buggy
.
Barčo,
ABC design Viper 3 je pěkný kočár. je hrozně praktický co do vlastností pro miminko, úplný leh, sed, bouda, otočný sedák. možnost nacvaknutí bezpečné autosedačky (cybex aton, maxi cosi, roemer - hlavně ne tu jejich ABC desg rider, nemá testy bezpečnosti ADAC), i když píšeš, že auto nemáš, někdo v rodině asi ano..
jediné, co mi na něm nesedí je váha, ta je opravdu velká. jenže za tu cenu nemůžeme chtít všechno, že? ![]()
co do okolních výletů si myslím budeš spokojená. horší to bude s tím autobusem, ale snad se najde někdo, kdo pomůže..
a časem až bude mrně větší pořídíš do města golfky. na ty máš ještě času dost, uvidíš, jaké miminko bude, a ty sama pak uvidíš, jaké vlastnosti budeš potřebovat.
samozřejmě je možnost pořídit si na občas do města golfkohluboký kočárek, abys netahala ten velký..
(já to tak právě měla a do teď slintám blahem ![]()
přemýšlím a lámu si hlavu jestli
by nešla ta korba nasadit na nějaký jejich golfáč/sporťák.. ale podle mých info zrovna tady to nejde ![]()
Babyjogger city elite - to je trojkolka s velkými koly, ale ne těmi obřími
stojí v zákaldní verzi 10,5tis sporťák, plus 600 madlo, 200 pláštěnka, korby jsou jedna za 2,5tis., klasická za 5.5tis. no ceny jak blázen
měla jsem - resp. mám - naštěstí jen sporťák, hluboký jsem při druhém použila QUinny.
BJ má několik kočárů, ten o kterém píšu, že na něj mám zálusk, se ještě neprodává, je to novinka stará týden.. podle mého v čr max. v létě 2012..
mají ještě BJ mini, to jsou golfky, prostorné, pak mají ještě kočáry speciálně na jogging a tak..
edit: zaujalo mě tohle: http://www.babystar.cz/…_olive_5.jpg
ABC design Primo s nějakou korbou? nebo je to romer sleeper?
jo, tak pro ty, koho by to zajímalo:
nová korba ABC design Snooze, (obrázek výše) kombinovatelná s kočáry: ABC Design Primo
ABC-Design Cobra
ABC Design Mamba
ABC Design 3-Tec
ABC Design Condor 4S
ABC Design Turbo 4S / 6S
ABC Design Avus
ABC Design Zoom (tandemový)
(bohužel ne Viper
)
ale je to fajn, když je korba kombinovatelná s terénnějším kočárem i golfkovějším.. (je teda i homologovaná do auta, což nedoporučuju využívat, ale budiž.. )
jé strašně moc ti děkuji jak jsi mi to tu popsala jsem nadšená, a myslíš že by bylo fajn kdyby jsem si teda jako golfky koupila nunu? pokud vím tak už jde polohovat až do lehu cž mi příjde super co myslíš? Určitě by bylo lepší využití s tou korbou jak popisuješ ale je škoda že není i naviper holt stím nic nenadělám, samozdřejmě autosedačka je u mě jasná maxi cosi cabriofix aby se dala občas využít i na kočárek ale hlavně do auta.Jinak ten babyjogger se mi líbí jak je ten mini ale spíš teda zatím boduje stejně nuna ale na tu je ještě čas ![]()
Barčo,není zač.
nuna jsou docela dobré golfky, ale počítej s tím, že jsou docela malé, a mají hrozně malá kolečka!! takže snih neprojedou žádný.. měla jsem v nich teď před měsícem Martina, měl 9kg, 74cm a spal v nich teda pěkně namáčklý!! jako vozily se mi dobře, když jsem ho uspávala.
jdou do lehu, mají adaptéry na maxi cosi a kol 2012 má mít snad i polohovatelné nožičky!!!!
My jako první měli deset let starý obyčejný hlubokáč cam. Byl super, jen jsme měli moc velké dítě, které tam v půl roce s fusakem už nevešlo
Tak jsme koupili teréňák hoco, jsem s ním moc spokojená… ale je teda těžkej jako kráva, tak s ním nejezdím mhd, to už radši vemu golfky (které jsme dostali)
Jinak děkuji za další příspěvky v tom to tématu
je to moc pěkné to číst. Natašo a prosím tě děkuji i za zhodnocení nuny tak tu teda ještě zvážím ted teda nevím vůbec jaký golfky jsme v nich ztracená..
Ted jsem se tu koukala po golfkách a co si myslíš o těhto: bebidoo by knorr, chipolino Rio, Osann iron,4baby zicco, espiro magic, také se mi líbí I´coo oluto teda až na cenu..
Ahojky,
taky si ráda zavzpomínám na náš první kočárek
i když to byla polská výroba značka Tako, dál už nevím, je to už 7 let a tenkrát jsem se v kočárcích moc neorientovala a hlavně jsem neměla tu vyřídilku, jak ukecat manžela na něco dražšího ![]()
Ale s tím Takem jsme byli tenkrát opravdu spokojeni, žádný problém s ním nebyl, taková čtyřkolka velká, s otočnou rukojetí, to jsem fakt oceňovala pak u sporťáku, hmm nakonec jsem v něm vozila holku asi do 20 měsíců.
Pak jsme koupili golfky Patron Pluton, nebo tak nějak, ty jsme vlastně použili i teď na mladší při cestování.
Na mladší dcerku mám Jané Slalom Pro 2009 a Bebe Confort Elea. No a ten Slalom
je srdcovka, s ním se jezdí perfektně. Tu Eleu jsem kupovala hlavně kvůli možnosti otočení a trošku i z marnivosti ![]()
A chtěla bych teda ještě nějaké hezké nové golfky, ale to už asi neprosadím, musela bych něco prodat. Jak říká můj muž, tři kočáry doma je víc než dost ![]()
Barča K píše:
Ted jsem se tu koukala po golfkách a co si myslíš o těhto: bebidoo by knorr, chipolino Rio, Osann iron,4baby zicco, espiro magic, také se mi líbí I´coo oluto teda až na cenu..
Tak já mám představu golfek: jednoduchá kolečka, spojená rukojeť.. takže se v některých tipech shodneme ![]()
Bebidoo by Knorr - taky se mi moc líbí, ale vadí mi, že podložka nožiček není polohovatelná - aspoň v poloze lehu kdyby byla, jinak by to ani nemuselo být. Protože takto to vypadá tak, že v spánku by dítěti visely nožky.
U toho Espiro Magic nevím, jak to je s tou podložkou-podnožkou ![]()
Jé také ti děkuji je to moc hezky napsaný to jsem ráda že se shodneme taky by jsem ocenila spíše jednoduchá kolečka a spojenou rukojet ale to jsou většinou pak moc drahé kočárky a co říkáš na ten poslední 4baby zacco? ten si mi celkem líbí tedkon asi nejvíc jednoduchá kola má spojenou rukojet také a zatím je mezi favoritem u golfek al ejne by mě zajmalo do kolika let by v něm mimčo asi mohlo býtt třeba jestli do dvou nebo aspon tří let nebo déle to ej co by mě třeba zajmalo.
Espiro magic má polohování nohou,a le takové jednoduchoučké, jen se podnožka zvedne do roviny a zachytí páskem. je ho hyper skladný, celkem lehký utíkáček, který určitě není špatnou volbou, nicméně sníh a obecně tato konstrukce kočáru = dost mizerie. ten kočár jakoby pruží a když se ve sněhu opřeš, tak místo jetí rovně se on zhoupne. podle méhé je jedno jestli nuna nebo espiro, z tohoto hlediska. Nuna se mi zdá kvalitněji zpracovaná..
ten baby4zicco
https://www.emimino.cz/…4baby/zicco/
https://www.emimino.cz/…zicco-66919/
podle těch recenzí mo jako kvalita moc nepřijde.
sníh určo projedou lépe, je to vlastně kopie cybexu callisto, a ten něco zvládne. pořádný sníh nedají žádné..
jinak já taky miluju na golfkách jednoduchá kola a spojenou rukojeť. měla jsem i jiné, ale CC je prostě
jen jsou trochu drahé..
chipolino Rio, no, podle obrázku špatně nevypadá, ale já zatím chipollino jako značku kočárů moc neberu, nepřijde mi že by to byla nějaká kvalita, bohužel reference moc nejsou je to letošní novinka…
Osann iron,tak o něm jsem nic neslyšela.
bebidoo by knorr - moc o nich taky není slyšet, nevypadají špatně, nevěřím ale váze 7kg, realita bude mezi 9 a 10kg dle konstrukce. ale vypadají pěkně, stálo by to za pruzkum..
http://www.malvik.cz/…ole-Advancer
tenhle jsem dlouho chtěla.. měli jsme tehdy zappa a nebyla jsem tak průbojná ![]()