Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, co si myslíte o tomto kočárku? Bude fungovat? Mně to připadá jak nepovedená imitace Cybex Callista.
bez vidění na vlastní oči se nedá nic poznat
ale je fakt že za tuhle cenu to asi nemuze byt stejna kvalita - jak vzhledově tak funkčně
No zrovna včera jsme byli koukat na kočárky a zicco jsem zkoušela a teď nad ním furt přemýšlím, protože callisto je nad mé finanční poměry. Jako kočárek vypadal celkem slušně, ale callisto je vymakanější to určitě jo.
A co ovladatelnost, když v něm sedělo dítko? Ślo s ním lehce jezdit nebo to drhlo? A prostorově? A skládá se také do deštníku?
http://www.ebambino.cz/…Zicco-turkus mně se teda vzhledově dost líbí. Ale za tu cenu i s nánožníkem?
Taky by mě zajímala kvalita.
no právě ta kvalita… na veletrhu jsem zkoušela golfky ve stejné cenové kategorii a pokud v nich nebylo dítě, tak se docela dobře ovládaly. Jenže pak jsem do nich posadila dceru (16měsíců a asi 9kg) a hned to bylo znát, že jsem musela pořádně zabrat, když jsem chtěla zatočit. Tak nevím, nevím, asi do nich nepůjdu.
My jsme jeli okolo obchodu s kočárky, tak jsme se stavili je kouknout. Malého jsme sebou neměli, takže jak se budou řídit s dítkem nevím, ale určo to zajdu během týdne zkusit. Přišel mi docela hodně široký oproti callistu a i jiným golfkám, což nám vyhovuje (malý měl v roce 12,5kg). Skládá se velmi jednoduše do deštníku. Akorát se mi moc nelíbí, že madlo před dítkem je umělohmotné a není na něm už žádná látka, ale to se dá přežít.
Jinak je jasné, že každý levný kočárek bude úplně jiné kvality než ty dražší, ale tak pokud chcete „super“ golfky, tak nechápu proč se díváte na tyhle levné, kupte dražší a je to. A taky je otázka na co golfky chcete. Já do auta na nákupy a na návštěvy ať nemusím tahat těžký 16kg sporťák a taky na menší procházky, kdy vím, že chce malý chodit a já musím jednou rukou tlačit kočár
Jinak budu stejně na výlety a delší procházky používat sporťák ![]()
já nesháním žádné super golfky, jenom už jsem doma měla dvoje a třeba ty levnější (chipolino sportiva 1700,–) toho vydržely víc než dražší (hoco falcon 4500,–). Mám ještě staršího syna a potřebuju ten kočárek uřídit jednou rukou s posazeným děckem a druhou vést syna za ruku. Proto se ptám na tu ovladatelnost. Jak říkám některé levnější se ovládají lépe než dražší, proto mě to zajímalo. Cybex už jsou nad můj finanční strop, ten je 4.000,–.
Jinak použití je stejné jako u vás, u mě ještě cesta vlakem za příbuznými.
Sušinka píše:
http://www.slune-cz.cz/…ipolino-rio/
Myslim si že jsou moc pěkný. Je to novinka a jsou lehký.
děkuji za tip, jsou hezké, ale já potřebuji spojenou rukojeť. To je nutnost
Lumpisek jasně to je taky pravda, kolikrát levnější věci jsou lepší než ty dražší
Já jsem jen pojala podezření, že si tady chtějí všichni koupit dražší golfky a jen proto, že jsou levné, tak je nechtějí ![]()
No ještě nevím, který den je zajdu zkusit, ale pak pisnu info, jak se ovládají. Ale nevím zda to bude jen po obchodě poznatelné a hlavně jsem nikdy golfky neměla, tak nemám srovnání. Mám jen velký 17kg sporťák ![]()
A spojená rukojeť je pro mě taky nutnost a u zicco se mi líbí i skládání do deštníku a že jsou vyšší než ostatní golfky, to jsem hodně porovnávala, protože mám 185cm. Sice 104cm není úplně moc, jiné dražší mají i víc nebo bez spojené rukojeti mají sem tam taky více, ale to takové nechci.
A hranici mám taky do 4000,– máte ještě nějaké tipy?
já koukala ještě na Babypoint Mark Q a Espiro
magic new,ale ten bude až od června. Jsou typově ale jiné než Zicco. Já po zkušenosti s dvojitými kolečky chci raději jednoduchá. Jsou teda hodně prostorné, dcerka se v nich ztrácela, takže dlouho vydrží. Já mám zas 155 cm, tak hledám nižší. Ale manžel asi 190, tak ut toho Mark Q vyhovuje rukojeť do oblouku.
holky viděla jste některá ty Chipolino Rio na vlastní oči? Dost mě zaujali… ![]()