Vaše dcery a povinnosti

14.9.20 20:39

Vaše dcery a povinnosti

Dobrý večer mám 14 letou dceru a zajimalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1590
14.9.20 21:01

...

…nejdřív si to dopiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
14.9.20 21:16

No, ja v osmi Sekala zahradu, mycka, odnášejí svyho vyzehlenyho obleceni do skrine, spinavy obleceni automatiko do kose, umyt po sobe koupelnu atd… jako nic hroznyho. V puberte jsem sice rodice klasicky nesnasela, ale rozhodne jsem ukoly plnila dal bez debat. Bylo mi mamky lito, ze by to musela delat vsechno za nas, kdyz chodila do prace a barak na krku. Tata se vracel pozde vecer z prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21431
14.9.20 21:23

Já jsem měla: umýt zem, povysávat, vynést koš, umýt umyvadlo a vanu, pověsit prádlo, vyžehlit, nakoupit, umýt a utřít nádobí, utřít prach, vyčistit klec andulkám, umýt okna, pověsit záclony, uvařit jednoduché jídlo. A v zimě ještě odklízet sníh před vchodem.
Bydleli jsme v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122453
14.9.20 21:46

Nerozumím otázce. Ale dobrá- moje pětiletá dcera mi pomáhá s vařením. 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
14.9.20 22:08

@anonymka166
Dcera 15 let, její pokoj i koupelnu si uklízí sama, venci psa tak obden, a vyklizi myčku, stará se o kocoura. Nemá toho moc ale já dělám na půl úvazku a mám dost času na domácnost. Má školu skoro do pěti, pak učení, trénink. Dvacetiletá studuje, věčně je v luftu, vaří sama si pro sebe a dělá to co mladší dcera, když potřebuji s něčím pomoc nebo udělat tak si řeknu a holky udelaji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.20 06:45

Nevlastni dcera 9 a vlastni 8. Kdyz po nich chci aby si uklidily sve roztahane veci po byte, tak oci v sloup. To same kdyz maji dojit pro travu kralikovi. Nedej boze bych chtela aby vynesly kos. To je milion odpovedi proc nemuzou. Pry mi nebudou delat sluzku. Ta nevlastni hned sekne, ze nejsem jeji mama a nebudu ji poroucet. Ikdyz ji uz 5 let vychovavam. Matinka 5× za rok zavola, to je vse. Nevim jak je donutit pomahat. Jak je donutit bez revu a kecu delat veci do skoly, cistit si zuby, nenechavat spinave pradlo valet vsude po byte. Vynasela jsem z koupelny papirky od cokolad, vsude se vali jejich veci. Kdyz jim neco reknu tak odpovi jojo. Automaticka odpoved v nepritomnosti. A delaji dal blbosti a koukaji se na tablet. Manzel tablety podporuje, ma klid a holky po nem nic nechteji. Do zblbnuti koukaji na sitcomy jako tabornici z Kikiwaka nebo jak se to pise a podobne. Uz se mi to chce vzdat, ale preci nemutu nechat vyrust ze sve jedinne dcery povalece. :,( oporu v manzelovi nemam. On se odmita do neceho michat, ze na ro nema nervy a chce svuj klid. Smutne. A me dochazi sily. Kazdy den s nimi bojuju o to aby, vubec udelaly aspon ty veci do skoly.

• Citovat
  • Upravit
14643
15.9.20 08:00

Kluk devět let, vynáší odpadky, bioodpad a tříděný odpad, vyklizi a nandava myčku (nandava občas, vyklizi pravidelně), vymazává mi máslem formy na pečení, obaluje řízky, skrabe brambory a zeleninu, občas to i kraji, svléká povlečení z posteli když prevlikam, nosi ze sklepa vodu, rozrezava krabice po stěhování a ještě různě jinak pomáhá, když chce. Když je na prázdninách nebo u otce, tak zjišťuji, ze toho dela vlastně celkem dost, protože je to hned znát, ze tu není :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: když jsme měli kocoura, vyklizel mu záchod, měnil vodu a občas dával zradlo.

Já ve čtrnácti dělala doma úplně vše co máma :nevim: a uklizela jsem babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
15.9.20 08:29

Ja osobne, jsem ve 14ti delala vse, krome vareni. Samozrejme jsem to nedelala vyhradne za mamku, stridaly jsme se, ale umela jsem vse. Od 1.- 2.tridy jsem chodila nakoupit, vencit, stlala jsem po skole postele vsem, postupne i utirala prach atd.,pro pivo do dzbanku :lol: proste takova popeluska pro vsechno, az se tomu dneska divim, ze jsem to zvladala. Ale takhle driv fungovalo hodne decek, bylo to beznejsi, nez dneska. Ja mam doma devitiletou, a ta si uklidi pokoj, i si ho je schopna preluxnout, ustele, vyklidi mycku, ale to je tak vsechno. Neumim si predstavit, poslat ji na nakup, je to vsechno nejak jine :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
15.9.20 08:48
@Anonymní píše:
Nevlastni dcera 9 a vlastni 8. Kdyz po nich chci aby si uklidily sve roztahane veci po byte, tak oci v sloup. To same kdyz maji dojit pro travu kralikovi. Nedej boze bych chtela aby vynesly kos. To je milion odpovedi proc nemuzou. Pry mi nebudou delat sluzku. Ta nevlastni hned sekne, ze nejsem jeji mama a nebudu ji poroucet. Ikdyz ji uz 5 let vychovavam. Matinka 5× za rok zavola, to je vse. Nevim jak je donutit pomahat. Jak je donutit bez revu a kecu delat veci do skoly, cistit si zuby, nenechavat spinave pradlo valet vsude po byte. Vynasela jsem z koupelny papirky od cokolad, vsude se vali jejich veci. Kdyz jim neco reknu tak odpovi jojo. Automaticka odpoved v nepritomnosti. A delaji dal blbosti a koukaji se na tablet. Manzel tablety podporuje, ma klid a holky po nem nic nechteji. Do zblbnuti koukaji na sitcomy jako tabornici z Kikiwaka nebo jak se to pise a podobne. Uz se mi to chce vzdat, ale preci nemutu nechat vyrust ze sve jedinne dcery povalece. :,( oporu v manzelovi nemam. On se odmita do neceho michat, ze na ro nema nervy a chce svuj klid. Smutne. A me dochazi sily. Kazdy den s nimi bojuju o to aby, vubec udelaly aspon ty veci do skoly.

Jednoduše svolej rodinnou radu, včetně manžela, vysvětli jim v klidu a bez emocí, že už tě to nebaví za všechny všechno dělat a proč je pro tebe důležité, aby se o sebe uměly postarat. Pak se jich zeptej, jak navrhují si domácí práce rozdělit. Pokud řeknou, že nic dělat nebudou, řekni ok, rozpusť sezení a přestaň se o ně starat. Žádné svačiny (a žádné peníze na ně), žádné praní, uklízení, vaření. Doporučuju si udělat jejich oblíbené jídlo jen pro sebe atd. Uvidíš, za jak dlouho to dospěje nějakého vrcholu, tipují tak týden až dva. Pak znovu svolej rodinnou radu a polož jim stejnou otázku. Pokud se opět nedovedete řešení, pokračuj ve své stávce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28950
15.9.20 08:55

Dcera tatim moc povinnosti nema, ale osmilety syn uklizi boty, obcas vynasi odpadky, mycka, vyndava nakup, samozrejmosti je spinave pradlo do spiny, papirky do kose, uklizi hracky, obcas vyluxuje. Na nakup ho nepoustim, mame obchod poměrně daleko. Samozřejmě s kecama, ale musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21431
15.9.20 11:18
@Anonymní píše:
Nevlastni dcera 9 a vlastni 8. Kdyz po nich chci aby si uklidily sve roztahane veci po byte, tak oci v sloup. To same kdyz maji dojit pro travu kralikovi. Nedej boze bych chtela aby vynesly kos. To je milion odpovedi proc nemuzou. Pry mi nebudou delat sluzku. Ta nevlastni hned sekne, ze nejsem jeji mama a nebudu ji poroucet. Ikdyz ji uz 5 let vychovavam. Matinka 5× za rok zavola, to je vse. Nevim jak je donutit pomahat. Jak je donutit bez revu a kecu delat veci do skoly, cistit si zuby, nenechavat spinave pradlo valet vsude po byte. Vynasela jsem z koupelny papirky od cokolad, vsude se vali jejich veci. Kdyz jim neco reknu tak odpovi jojo. Automaticka odpoved v nepritomnosti. A delaji dal blbosti a koukaji se na tablet. Manzel tablety podporuje, ma klid a holky po nem nic nechteji. Do zblbnuti koukaji na sitcomy jako tabornici z Kikiwaka nebo jak se to pise a podobne. Uz se mi to chce vzdat, ale preci nemutu nechat vyrust ze sve jedinne dcery povalece. :,( oporu v manzelovi nemam. On se odmita do neceho michat, ze na ro nema nervy a chce svuj klid. Smutne. A me dochazi sily. Kazdy den s nimi bojuju o to aby, vubec udelaly aspon ty veci do skoly.

Moje matka by ty tablety zabavila a nove obleceni by nedostaly, dokud by nemely slusne znamky ve skole :nevim:
Po nich by uklizel manzel. Uvidis, jak rychle by holky zaukoloval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.9.20 20:45
@Semtex píše:
Kluk devět let, vynáší odpadky, bioodpad a tříděný odpad, vyklizi a nandava myčku (nandava občas, vyklizi pravidelně), vymazává mi máslem formy na pečení, obaluje řízky, skrabe brambory a zeleninu, občas to i kraji, svléká povlečení z posteli když prevlikam, nosi ze sklepa vodu, rozrezava krabice po stěhování a ještě různě jinak pomáhá, když chce. Když je na prázdninách nebo u otce, tak zjišťuji, ze toho dela vlastně celkem dost, protože je to hned znát, ze tu není :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: když jsme měli kocoura, vyklizel mu záchod, měnil vodu a občas dával zradlo.Já ve čtrnácti dělala doma úplně vše co máma :nevim: a uklizela jsem babičce.

Tak to je šikula! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati