Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky potřebuju radu, dnes mi gynekolog předepsal na tlak kromě dopegytu i vasocardin, ale v příbalovém letáku je že pokud mám alergii na vosí bodnutí mám se poradit s mudr. gynekolog řekl, že se nic neděje, ale kardiolog že při anafylaktickém šoku mi nebude fungovat adrenalin. kardio odmítl dál řešit, že nemá čas. Dokázala by jste mi některá říct zda to co mi tvrdí kardio je opravdu pravda?
V tomto se nevyznám. A asi bych požadovala radu jen od lékařů a ne tady na tomto fóru. Podle mě je to tak závažné téma, že nějaké „jakože rady“ bych ani nechtěla.
@olmacek píše:
V tomto se nevyznám. A asi bych požadovala radu jen od lékařů a ne tady na tomto fóru. Podle mě je to tak závažné téma, že nějaké „jakože rady“ bych ani nechtěla.
tak radu od lékařů jsem si vyžádala a nedohodli se ve finále neporadili, jinak i sem chodí spousty lékařů a dokonce mi už i dobře poradili ![]()
Neporadím, ale mám podobnou zkušenost z gynekologie. Mám problém s léky, gynekologa jsem dopředu při předpisu léků na úpravu cyklu varovala, že po tom léku budu mít zhoršený zdr.stav. „ne, to opravdu nemá vliv“. JOj, díky, již více nechci - jen pokud nebude zbytí.
Co zkusit obvodního lékaře nebo alergologa?
@-Evka- píše:
Neporadím, ale mám podobnou zkušenost z gynekologie. Mám problém s léky, gynekologa jsem dopředu při předpisu léků na úpravu cyklu varovala, že po tom léku budu mít zhoršený zdr.stav. „ne, to opravdu nemá vliv“. JOj, díky, již více nechci - jen pokud nebude zbytí.Co zkusit obvodního lékaře nebo alergologa?
alergoložka se dala na aleternativní medicínu, takže při poslední návštěvě mi zdělila, že jsem si všechny nemoci vymyslela, no nejsem jediná říká to všem
a obvodní je sice úžasná ale o tomhle se bude radit právě s mým karido který na mě nemá čas a přitom mi do tel řekl, že by mi mohl předepsat něco jiného ale neudělá to, kdyby mi alespon řekl co ![]()
@ka2ka píše:
alergoložka se dala na aleternativní medicínu, takže při poslední návštěvě mi zdělila, že jsem si všechny nemoci vymyslela, no nejsem jediná říká to všema obvodní je sice úžasná ale o tomhle se bude radit právě s mým karido který na mě nemá čas a přitom mi do tel řekl, že by mi mohl předepsat něco jiného ale neudělá to, kdyby mi alespon řekl co
@-Evka- píše:, je to k úsměvu i pláči.
Potkat dobrého (nejen) alergologa dá někdy práci.
A lékaře se smyslem pro obojí ještě těžší.
no kdyby to nebylo tak blbý tak se tomu člověk fakt směje, jediná varianta je chodit ven ve skafandru ![]()
@ka2ka a ty sis nekdy adrenalin opravdu musela pichnout?
Jine leky na tlak ti nezabiraji, musis mit zrovna betablokator? V nejhorsim by sis musela kdyztak pichnout ty adrenaliny dva.
@Pudloslava jednou mi ho píchali při alergické reakci, beru už osm dopegytů což je maximum proto mi dneska přidal vasocardin, jsem těhotná, takže nevím jestli můžou dát něco jiného
@ka2ka píše:
@Pudloslava jednou mi ho píchali při alergické reakci, beru už osm dopegytů což je maximum proto mi dneska přidal vasocardin, jsem těhotná, takže nevím jestli můžou dát něco jiného
tak jde jen o dobu tehotenstvi, tak si hold poridis vcelarsky oblecek a budes se hlidat, po porodu, pokud bude treba, ti daj nejake ACEi. Adrenaliny nos u sebe dva. Kdy mas termin?: Vosy jsou az v srpnu.
kouknu se jaka skupina jsou ACEi, treba by se to sneslo i v tehotenstvi - edit, tak nesneslo
@Pudloslava tak já si jdu koupit oblek
termín mám 27.6 takže to vydržím jen mě to docela vyděsilo
mě vůbec nenapadlo že by se to mohlo takhle tlouct a můj kardio měl špatnou náladu tak mě vyděsil k smrti no holt hormony. Ještě mám na alergii prednison tak to by snad pomohlo na 40 minut než se dostanu k mudr ![]()
@ka2ka píše:
@Pudloslava tak já si jdu koupit oblektermín mám 27.6 takže to vydržím jen mě to docela vyděsilo
mě vůbec nenapadlo že by se to mohlo takhle tlouct a můj kardio měl špatnou náladu tak mě vyděsil k smrti no holt hormony. Ještě mám na alergii prednison tak to by snad pomohlo na 40 minut než se dostanu k mudr
A tys mela nekdy anafylakticky sok? Jakou mas tu reakci na vosi bodnuti? Prednison ti u anafylaktickeho soku nepomuze…
@mroe měla, začne mě brnět hlava, lítat tlak, začnu se třást, chce se mi zvracet, mám průjem, nemůžu se nadechnout. Prednison mi dali aby se mi lépe dýchalo, stalo se mi to 3× jednou mi píchali adrenalin a 2× stihla dojet záchranka tak mi pak něco dávali ale co to bylo nevím
právě mi jde že kardi řekl že mi adrenalin vůbec nezabere tak mám ted strach
@ka2ka píše:
@mroe měla, začne mě brnět hlava, lítat tlak, začnu se třást, chce se mi zvracet, mám průjem, nemůžu se nadechnout. Prednison mi dali aby se mi lépe dýchalo, stalo se mi to 3× jednou mi píchali adrenalin a 2× stihla dojet záchranka tak mi pak něco dávali ale co to bylo nevím
právě mi jde že kardi řekl že mi adrenalin vůbec nezabere tak mám ted strach
v spc pisou, ze reakce na adrenalim muze byt snizena, ne, ze by vubec nezabral…