Včerejší návštěva dr.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
20.10.10 10:53

Andrunko - tak tohle bych asi brala v klidu. Kačka měla porodní 3340 g a teď v 8 m má 7000 g. ve 4 m měla 4700 g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.10.10 10:57

Já jen napíšu, že v naší diskuzi „Říjňátka 2009“ měly děti ve 4 měsících od 5,4kg do 8,5kg a průměr byl kolem 6,5kg, takže podměrečná rozhodně není.
Souhlasím s názorem Saviny, že minule mohla být víc napitá nebo dnes víc vyčuraná a tyhle tabulky jsou fakt blbost, rozumný pediatr je bere fakt orientačně.

Jakmile přidáš UM, začne ti ubývat mlíko a za chvilku odstavíš úplně :nevim:
Každopádně spokojené miminko a matka jsou důležitější než kojení. Je to prostě na tobě :wink:

Trochu kaše přes den je myslím dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.10.10 11:00
Andrunka píše:
jj mám pocit že je ještě potom hladová. Mlíka už moc nemám. Malá chvilku tahá a pak už tam prostě nic není. V noci se mi budí co 2 hoďky a tak se nebudila ani když byla malinká.

Určitě bych zkusila dokrmit až potom co zkusíš nakojit. Přibývá mi přijde dost, toho bych se určitě nebála.
Ještě bych zkusila něco na rozkojení. Kojíš už dýl tak škoda o to přijít ne ;)
Ten ricinus jsi měla jakej a jak dlouho jsi to zkoušela?
A když se v noci budí co 2 hodiny tak jí nakojíš a ona v klidu usne a vzbudí se zase za 2 hodiny? To mi ještě tak zlý nepřijde.
Určitě je dobrá i odsávačka, to bych taky nezatracovala a hlavně v tu noc, pokud máš pocit prázdných prsou, tak bych asi vždycky jednou nakojila a příště zkusila UM (asi nějakou jinou, když tahle nechutná, hodně dětí bere tu Bebu, tak bych asi zkusila tu) a za další zase kojení z druhýho prsa, mezitím samo odsávačka, noční kojení stimuluje nejvíc :wink:
Přeju hodně štěstí a hlavně ať jste s malou obě spokojené :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.10.10 11:06
Andrunka píše:
Porodní váha byla 3550g a teď má 6390g.

tomu se musím skoro smát, to má až dost ne (prosím to neber nijak špatně, to já jen, že mě napadlo kouknout se do tabulek jak jsme rostli my).
Já si porodila 4.250g a na 4m měl 6.250g a dr. neřekla nikdy ani popel :lol: Plně kojen do 6ti měsíců, pak nás totálně zmagořila sestra, protože za měsíc přibral jen 70g, a zatáhla do toho i dr., takže z toho vznikla hromadná hysterie, při které bylo nutno odebrat prckovi krev zda chudák nestrádá…sice se ukázalo, že ne, ale i tak jsem hned další den musela začít s příkrmy, jinak bych si připadala jak největší krkavec na světě, co nedá svýmu dítku ani najíst :zed: dneska už to vidím jinak a doufám, že u druhýho už se tak lehko rozházet nenechám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.10.10 11:09

I Kačce dělala nová dr. pro jistotu odběry. Od původní jsme kvůli její skoro hysterii odešli.

NOvá udělala ihned odběry a vše bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.10.10 11:19
quinny píše:
Andrunka píše:
Porodní váha byla 3550g a teď má 6390g.
tomu se musím skoro smát, to má až dost ne (prosím to neber nijak špatně, to já jen, že mě napadlo kouknout se do tabulek jak jsme rostli my).
Já si porodila 4.250g a na 4m měl 6.250g a dr. neřekla nikdy ani popel :lol: Plně kojen do 6ti měsíců, pak nás totálně zmagořila sestra, protože za měsíc přibral jen 70g, a zatáhla do toho i dr., takže z toho vznikla hromadná hysterie, při které bylo nutno odebrat prckovi krev zda chudák nestrádá…sice se ukázalo, že ne, ale i tak jsem hned další den musela začít s příkrmy, jinak bych si připadala jak největší krkavec na světě, co nedá svýmu dítku ani najíst :zed: dneska už to vidím jinak a doufám, že u druhýho už se tak lehko rozházet nenechám :wink:

Tak jak vidím tak mě jen dr. zbytečně vystrašila a já si přijdu jak hrozná matka co trápí svoje dítě hlady. A ono to tak vlastně vůbec není. No zkusím jí dát na noc jen třeba trošku kašičky a líp spinkala a vydržíme do další poradny a pak se rozhodnem co dál. To bude asi nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.10.10 11:22

Holkám, co z únorátek plně kojí se mimča taky budily co 2 hod… im v nějakých 6-7 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.10.10 13:04

Ja jsem to rozebirala s kamaradkou (velmi zkusenou) a clovek ma vpodstate 2 moznosti (tedy pokud je dite OK a vazne nestrada). Bud maximalne koji, priklada porad, strida prsa atd., ale moc se nevyspi, bo koji po 2-3 hodinach furt, nebo se na to vykasle (z mnoha duvodu, i kvuli sve psychicke pohode) a da navecer kasi (mne po ni Zuzka spala 8 hodin v kuse). Pak jen zalezi na Tobe, jestli budes spokojenejsi, ze kojis a pro mimco jsi udelala vic a nebo ze jsi vyspala a ma holt tu kasi :wink: Ona zvolila tu prvni moznost, ja tu druhou a obe mame svoji pravdu, fakt zalezi jen na Tobe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.10.10 16:02
Andrunka píše:
Tak jak vidím tak mě jen dr. zbytečně vystrašila a já si přijdu jak hrozná matka co trápí svoje dítě hlady. A ono to tak vlastně vůbec není. No zkusím jí dát na noc jen třeba trošku kašičky a líp spinkala a vydržíme do další poradny a pak se rozhodnem co dál. To bude asi nejlepší :)

tak vystrašila tě určitě zbytečně, ale myslím že to nemyslela zle :nevim:

Kašičku klidně zkus, ale třeba u nás, a stejně i u mnohých kamarádek, byla kaše spíš větší problém než užitek, vstával po ní spíš častěji, dodnes nevím jestli měl větší žízeň po tom, nebo bolení bříška…
tak určitě to zkus, jen opatrně s tím, přeci jen je malé teprve 4 měsíce tak začni s nějakou bezlepkovou a uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová