Včerejší návštěva dr.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
20.10.10 08:37

včerejší návštěva dr.

Ahojky všichni. Tal včera jsem byli u dr. na očkování a 4.měsíční kontrole. Ale musím říct,že nejsem moc potěšená. Malá za poslední měsíc moc nepřibrala a tak nám dr doporučila dávat UM. To jsem už týden před tím zkoušela,ale malá to prostě odmítá. Tak mě napadalo že bych jí místo mlíka začala dávat normálně příkrmi. Mrkvičku atd. Co si o tom myslíte?? Musím jí něco dávat aby přibírala a nebyla hladová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
20.10.10 08:57

a co jí zkusit dávat normálně mateřské mléko jak si řekne, nebo máš pocit, že když se napije od tebe, že má ještě hlad? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
savina
20.10.10 08:59

Ahoj, jak to cítíš ty - máš pocit, že je malinká fakt hladová? Mě vždycky tak mrzí, když se děti odstaví na UM jen proto, že na jednej z kontrol nepřiberou podle tabulek … ohledně toho vážení: dělá hodně i to, jestli je zrovna vyčuraná/vykakaná, napitá - to ti klidně udělá i 30 deka uplně v pohodě … třeba by příště všechno dohnala i při kojení. Příroda je mocná.

Kdybych měla fakt dojem, že moje dítě trpí hlady, tak bych zkusila dát 1× denně mlíčnou kaši (už s UM, co se rozdělává do vody) - nemusí být nutně večer (kvůli případnýmu bolení bříška).

Kdybych měla pocit, že hlady netrpí a prostě jen tentokrát nepřibrala tabulkový gramy, tak bych kojila v klidu dál a počkala ještě na další prohlídku - ta by to rozhodla. Třeba teď měla jen nějakej růstovej útlum. (že ve 3 měsících měla spurt, takže přibrala skokově víc a teď má její tělo „odpočinek“ a další měsíc to zase nabere o to víc) :nevim:

Za sebe - snažila bych se odstavování a přecházení na UM fakt hodně zvážit a ne automaticky po prvním nepřibrání dávat UM.

Je to ale čistě na pocitu maminky a je to její rozhodnutí. UM jsou dneska fakt kvalitní a není to žádnej hřích dávat dětem UM, první měsíce jsi malou odkojila a to se jí určitě hodí :palec:

Já jsem pro kojení hlavně kvůli pohodlnosti, finanční úspoře a taky neřešíš, jestli jsou lahvičky dostatečně čistý a voda dostatečně vhodná a jakou značku UM …

• Citovat
  • Upravit
3580
20.10.10 08:59

ahojki, no zkusila bych jinou značku mlíka. HOlka mi naprosto odmítala Sunar, ale Hami jí teda slušně jelo..... Hami má podobnou chuť jako Nutrilon, Sunar je proti nim trošku jinej… i vůní.
Ale jinak já začala s příkrmy taky už nějak krátce po ukončeném 4. měsíci… u nás to bylo z důvodu toho, že holka vypila litr mlíka denně a to je prý jakási hranice, kdy začít u nekojených dětí s příkrmy.
ale u vás bych zkusila změnit mlíko.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.10.10 09:14

Ahoj, řešila jsme úplně to samé. Mezi 3 a 4 měsícem mi Kačenka přibrala 50 g.

UM jsme zkoušela dávat od 2 m, protože málo přibírala, přesto že byla klidná, spokojená a v pohodě. Nutrilon HA,který mi doporučila dr nechtěla. PAk jsem ve 4 m zkusila bebu a ejhle, vzala ji a v pohodě…
Přibírá krásně, předpisově i když nic nedohnala… Akorát pak začala odmítat kojení…

Kojila jsme a dokrmovala pak UM 14 dní, pak začala odmítat a kojila jsme jen v noci… asi 14 dní a definitivní konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.10.10 09:23

jj mám pocit že je ještě potom hladová. Mlíka už moc nemám. Malá chvilku tahá a pak už tam prostě nic není. V noci se mi budí co 2 hoďky a tak se nebudila ani když byla malinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.10.10 09:30

já malou nechci odstavit.To v žádném přídadě. Jen jí prostě po kojení dát ještě trošku aby byla spokojená a napapaná. Vidím na níc,že má ještě po kojení hlad a hrozně mě trápí že jí nemůžu pomoct.Pořád brečí,je nespokojená,protivná. No prostě vidím že to není na 100% spokojený a napapaný miminko a moc mě to mrzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.10.10 09:41

Ahojky Andrunko, nesmutni!!! To sou ty tabulky… :cert: Nechceš ještě zkusit začít odsávat, aby se Ti zvýšila produkce mléka? Nevadí, že nic neteče, stačí stimulovat a tělo se přizpůsobí zvýšené poptávce :-) . Já ještě občas piju takový ty nápoje na podporu tvorby mléka (např. od Hippa- natal). Do 2-3 dnů budeš mít tolik mlíčka, že malá bude jak sluníčko a ty taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.10.10 09:47

jo kéžby to tak bylo. Piju čaj už od začátku co kojím a nějak extra to nepomáhá. Zkoušela jsem už i ricinus comunnis a taky žádná změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.10.10 09:54

Moje Zuzi taky malo pribirala (tedy mezi 4 a 5 mesicem), MUDra rikala UM nebo kasi, tak jsme zacali v 5 mesicich davat vecer kasicku od Nutrilonu lzickou (nekdy trosku i dvakrat denne, kdyz mliko nestacilo a mela hlad), aby se mi neodstavila. Pak mela hezkej prirustek, ja jsem se vyspala, bo nemela hlad a kojeni mi zustalo (tedy do 8m, ale to uz je jina kapitola) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.10.10 09:55

Jo tu kasicku jsem delala hodne ridkou, ona to z te lzicky skoro pila a chutnalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
20.10.10 09:58

Tak zkus ještě to odstříkávání, to by tvorbu mělo nastartovat nejlíp. Neboj bude dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.10.10 10:07

Andrunko, já taky začínala přikrmováním po kojení… a stalo se přesně to, co jsme řekla...... jakmile začnu dávat UM odstaví se… ale každé dítě je jiní !!

KOlik měla porodní váhu a kolik má v těch 4 m…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
20.10.10 10:41

Porodní váha byla 3550g a teď má 6390g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
20.10.10 10:44

Určitě vyzkoušej víc druhů UM. Když dáš příkrmy, může se stát, že budeš kojit méně často a mlíka ještě ubyde a tak malé mimčo prostě nemůže být v tomhle věku bez mléka bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová