Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky..chci se vás optat.Malému je měsíc,dávám mu Hami optivital…ale začal mi dneska hodně ublinkávat.Slyšela jsem od švagrové že mám mléko zahošťovat Nutritonem.Máte stím někdo zkušenosti????…Reflux nemáme,podezření bylo,ale po sonu nebylo nic nalezeno.
Nutrilon AR, máme ho taky cca od 1 měs., stejný problém. Od té doby co ho používáme, tak je po blinkání, jsem spokojená
My ho taky používali a reflux jsme asi neměli. Podle mě tím nic nezkazíš. Já s ním byla spokojená.
Je to vláknina ze svatojánského chleba.Aha,teď mi kámoška říká,že to vyrábí i firma Nutricia,pod názvem Nutrilon-Nutriton…Když jsem to dávala synovi do mléka,dělal to někdo jiný,ale pomáhá to a na chuti to vůbec není poznat.Je tam určitě návod kolik…atd,ale určitě se poraďte s pediatrem,nám to tenkrát sám doporučil ![]()
Ahoj, já měla s malou stejný problém, hodně ublinkávala i třeba hodinu nebo dvě po kojení a doktorka mi poradila Nutriton od Nutrilonu a pomohlo nám to, je tam napsáno že se to má rozdělat ve vodě ale to mi vůbec nevzala tak jsem jí to dávala do odstříkanýho mléka, protože ještě kojím. Ale určitě to zkus nám to pomohlo. Nebo potom ten Nutrilon AR ten je přímo pro dětičky co ublinkávají.
Já dávala uplně první Nutrilon na ublinkávání je to malá piksla,která nám vydržela cca 3dny.Je pravda,že neublinkaval a tak hned druhý jsem mu koupila klasický Nutrilon a kombinovala jedno jídlo ten a druhý zas obyč a ted jsme u obyč.a s ublinkáváním nemám problém,Jen třeba mu někdy vyteče trocha mlíčka s pusinky,ale to asi co nespolkne a nebo to dělám já jak ho přebaluju po jídle pač se většinou u jídla pokaka ![]()
Já jsem taky dávala mléko Hami a zahušťovala NUTRITONEM, i když malý neměl vyloženě reflux potvrzený od doktora, ale ublinkával a moc mu to pomohlo. Teď, když je velký (11.měs.), tak mu dávám do mléka odměrku rýžové kaše nestle, která je do mléka, protože Nutriton stojí myslím 200,– a ta kaše 30,–, efekt to má stejný, ale takhle malému miminku bych dávala NUTRITON.
Ahojky holky tak manžel sehnal ten nutriton a hned jsem ho malému přidala do mlíčka.....už mu to konečně neleze nahoru a zatím bez ublinknutí…jo a vipadá to, že mu to chutná ![]()
Smaikii89 píše:
Ahojky holky tak manžel sehnal ten nutriton a hned jsem ho malému přidala do mlíčka.....už mu to konečně neleze nahoru a zatím bez ublinknutí…jo a vipadá to, že mu to chutná
To je dobře ![]()
ahoj,malej taky ublinkával i dvě hodiny po jídle,taky dáváme nutrilon AR,je to lepší
ale zas má problémy s kakáním ,má dost hustou stolici.Může se mlíkoo AR přidat do normálního nutrilonu ![]()
julla píše:
ahoj,malej taky ublinkával i dvě hodiny po jídle,taky dáváme nutrilon AR,je to lepšíale zas má problémy s kakáním ,má dost hustou stolici.Může se mlíkoo AR přidat do normálního nutrilonu
A proč nekoupíš již zmiňovaný NUTRITON? To je zahušťovadlo ze svatojánského chleba a můžeš ho dát do jakéhokolv mléka, tudíž i do Nutrilonu a nemusíš kupovat AR.
Ewule0712 píše:julla píše:A proč nekoupíš již zmiňovaný NUTRITON? To je zahušťovadlo ze svatojánského chleba a můžeš ho dát do jakéhokolv mléka, tudíž i do Nutrilonu a nemusíš kupovat AR.
ahoj,malej taky ublinkával i dvě hodiny po jídle,taky dáváme nutrilon AR,je to lepšíale zas má problémy s kakáním ,má dost hustou stolici.Může se mlíkoo AR přidat do normálního nutrilonu
Musím dát za pravdu…našemu Alexejovi moc chutná a nemá problém ze stolicí.Vřele doporučuji.
![]()
julla píše:
Stačí, když mu nebudeš dávat tolik odměrek, dej mu třeba o jednu míň
holky dík za radu,skusím koupit NUTRITON,ještě jsem o tom neslyšela
ale skusím to ![]()
julla píše:
holky dík za radu,skusím koupit NUTRITON,ještě jsem o tom neslyšelaale skusím to
nám to zrovna dnes doporučil doktor malému jsou 3 měsíce a začal blinkat moc moc
tak doufám že to bude o.k