Bolest prsa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
314
18.10.10 17:41

bolest prsa

Ahoj holky, prosím o radu, od noci mě strašně bolí pravé prso, bodavá bolest, nedá se to vydržet a když se malá přisaje, tak brečím bolestí.Pokoušela jsem se z něj odstříkat, ale nic neteče, ani miminko z něj nic nevypije, doteď bylo vše v pořádku a normálně jsem z něj kojila. Nevíte co to může být? Jsem z toho zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1008
18.10.10 17:47

Asi ucpaný mlékovod, zkus obkládek, nebo nám v porodce radili střídat teplou a studenou sprchu na uvolnění mléka..držím palce, mě kojení bolelo osm měsíců, tak vím o čem píšeš…závidím všem, které si to užívají…

No a jestli máš i teplotu a prso zarudlý, tak je to asi zánět, tak potom se radí koupit tvaroh a pomatlat prsa tavrohem a taky asi k dr., když je zánět velký, tak jsou na něj i ATB..držím palce, ať to není nic vážnějšího…Každopádně se musíš snažit z něj kojit, i když to bolí…To mlíko musí ven… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.10.10 18:13

Já zkoušela odstříkat a vůbec to nejde :nevim: Malinká při přiložení chudák kouká, že nic neteče, jsou nám necelé 4 týdny. Teplotu nemám, takže to vypadá na ten ucpaný mlékovod, nahřívám, ale mám pocit, že se to nelepší, bolí mě to nejvíce na dolní části prsa, nahoře vůbec. Už zase bulim, vím, že to je pro malou špatné, ale jsem teď strašně přecitlivělá a do toho tohle :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
18.10.10 18:16

Ahoj, dej si horkou koupel a prso pořádně promasíruj a dej malé napít. Po kojení ochlaď prso ledovým tvarohem. A tak pořád dokola, až mlíčko poteče. Já jsem s tím bojovala několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.10.10 18:18

A nemůže to ledování zhoršit?Nahřívání chápu, ale to ledování je k čemu? Jdu to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
18.10.10 18:19

https://www.emimino.cz/…znaky-49416/

https://www.emimino.cz/…-prso-35386/

Zkus se podívat tady a nebo si ještě najdi jiné diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
18.10.10 18:23

Ten ledový tvaroh je jakoby na dočasné snížení tvorby mléka. Nejdříve musíš uvolnit mléčný kanálek a pak teprve se snažit o tok mléka. Kdybys nechladila, to mléko se pořád kumuluje a nemá kam odtékat a z toho by pak mohl být i zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.10.10 18:28

Dobře, malá se za chvíli probudí, tak nahřívám lampou a pak po kojení dám tu zeleninu. Mám i ten tvaroh, mám ho naptlat a dát igelit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.10.10 18:31

suhlasim s tym,co pise Bongiorno. Sama som si tym presla, v auguste som bola kvoli zapalu prsnikov az hospitalizovana v nemocnici a tam mi davali i.v.antibiotikum a potom som to este tyzden doma uzivala. Ked mas teplotu,navstevu u lekara urcite neodkladaj. Mne osobne stupla teplota v priebehu hodiny a rano som uz musela ist na pohotovost.
Ak nemas teplotu-pred kojenim tepla sprcha a masirovanie kruzivym pohybom, po kojeni som si do podprsenky vkladala studene vankusiky. Ozaj to mlieko musi von a ten zapal vytiahne samotne baby. Este som si davala do podprsenky kapustovy list, viackrat denne na 15 minut.drzim palce :wink:
PS:ake stare je baby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.10.10 19:35

Tak jsem přikládala malou a nevycucla nic, pokusil se i manžel.Malé je 4 týdny, jak jste se ptaly.Teď leduju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
19.10.10 13:21

A nemáš třeba odsávačku na mléko nebo to zkus ručně, když malá nic nevytáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
19.10.10 15:17

Ahoj holky, už je to lepší, ale zdá se mi, že se mi ztrácí mléko, malou vážim, tak vím, že před tím vypila 80 až 100 ml a teď pokaždé jen 50 ml, je to možné? a jak mlíčko znovu obnovit_

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.19 09:07

Bolest prsu

Ahoj holky, uz skoro tyden me velmi silne boli leve prso, bulku jsem si ale nenasla. Boli me jak nadotek, tak normalne kdyz treba sedim. Je mi 20let a rakovinu prsu v rodine nemame. Zrovna to tedy vychazi, ze mam mit nyni menstruaci, ale nikdy jsem se s takove bolesti nemela. Take tedka posledni mesic - dva, 4× tydne chodim cvicit a vzdy mam sportovni podprsenku, ktera teda pevnou oporu nema a vzdy mi prsa skacou 😂 kdyz bezim na pase. Musela jsem si je i lehce pridrzet kdyz jsem naposledy na pase behala.
(Samozrejme se ke gynekolozce chystam, ale mam ji mimo Prahu a tak se k ni dostanu nejdrive za 10dni)
Nevite cim by to mohlo byt? Dekuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová