Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj ženy, poraďte co má kamoška dělat když ji hrozně bolí bradavky při kojení… i maže vším možným ale nepomáhá. Má je hrozně rozpraskané. Máte nějaký tip jak to usnadnit? Jesi tu už někde tato diskuze je, tak se omlouvám ale chtěla sem to teď akutně bez hledání pořešit.
Ahoj,já to měla taky u prvního dítěte v porodnici a pomohl mi zminovaný bepanthen
Bepanthen a pokud má kvasinkovou infekci, doporučuji konzultaci s doktorkou, aby to nepřenesla na dítě a pak si to nepřenášeli navzájem. ![]()
ja poradim hydrogelove naplasti od medely.
bepanten u me nepomahal ani u znamych.
pak jeste lanolin (koupi v lekarne)
Podepisuju se pod Purelan - mazala jsem u druhého dítěte a ragády žádné. Bolet to opravdu může i z kvasinek a na to je super Pevaryl, ale je jen na předpis.
calcium pantotenikum - mě pomáhalo líp než bepanten a když už jsem to měla fakt hodně, tak odvar nebo olej z měsíčku a větrat
chránič a po každém kojení si je potři mat. mlékem pomáhá a urychluje hojení
Taky jsem tím hodně trpěla a pomohl mi Bepanthen, hodně mazat po každém kojení, ale bude muset vydržet, až se mimi naučí pořádně sát, nám to trvalo necelý měsíc, myslela jsem, že už to nevydržím, ale ta bolest stojí za to. Přes ty kloboučky nám to vůbec nešlo.
tak já sem odcházela s porodníce s rozužlanýma do krve popraskanýma bradavkama (než se vytvořilo mlíko tak byla furt u prsa a řvala). Bepanten nezabíral. Pomohly mi silikonové chrániče bradavek do podprsenky - bradavky mohly „dýchat“ a změna polohy při kojení. Ještě mi sestřička poradila ať co nejvíce prsa větrám a popř. použiji fialku na vysušení. Jelikož se mi prsa i bolestivě nalévaly tak sem si je před kojením nahřívala horkou mokrou žínkou (i přes ty bradavky, které to změkčilo) a po té dávala studený zábal). Do týdne to bylo v pohodě a vrátily sme se ke klasický poloze u kojení. Jo a bacha u těch chráničů je potřeba často vylévat i pokojení, bo při předklonu to co se zachytí v kloboučku vyteče, takže sem se furt převlíkala
Ahojky, pokud má hodně citlivá prsa, tak nezbyde než vydržet. Nepomáhalo mi nic, trošku praskliny zmírnil purelan, nejlepší byla pak jedna homeopatická mast z Francie, která ale není u nás na trhu. Bradavky šíleně bolely i když popraskané nebyly, prostě než si na kojení zvykly - probrečela jsem hóóódně kojení. Se zaťatými zuby jsme vydrželi a kojím skoro tři roky
Takže bych šla do toho purelanu, zkusila kloboučky, ale je možné, že nepomůže nic. Ať kamarádka kojení i přes tu šílenou bolest nevzdává - nebude to trvat věčně ![]()
Luxusně mi pomohl na tohle krém Bepanthen … měla jsem je do krve a krém super pomohl … popř můžeš zkusit kloboučky … (může se ale pak stát, že si dítě na ně ale pak zvykne a bez nich nechce pít)