Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkuste z toho něco vytěžit, vím, že se to lehce řekne a těžce koná, ale od doby co jsem začala mít problémy jsem se naučila hledat úplně v každé situaci něco pozitivního. Proč se to děje, co mi to má dobrého přinést. Třeba máte budovat lásku k sobě (já to tak mám) a až pak přijde ten správný čas na lásku k druhému. Přeji hodně síly 🌹
Moje známá se snaží o miminko, a to je ve věku podobném tobě. Já myslím, že dneska se dá řešit plno problemu ohledně početí, cimz nerikam, ze bys je mela mit,. Takže myslím, že když najdeš vhodného manžela, tak děťátko pak bude taky ![]()
Přeju, ať se ve všem zadari. Za mě osobně jsem rada, ze mam děťátko, je to nepopsatelny pocit, který preju zažít všem
@Anonymní píše: Více
Jestli stihneš děti, to ti nikdo neřekne, s Kateřinou souhlasím. A hezký život určitě stihnout můžeš.
@Katerinakrutinozka presne tak, nejdřív najít lásku k sobě, abys pak mohla najít vhodného partnera.
Byla jsem nějaký ten rok sama se sebou a hodně mi to pomohlo si uspořádat co chci a nechci
Myslím si, že pro pocit životní spokojenosti, co se týká vztahů, tak nejdůležitější je vztah k sobě. Jakmile znám sebe samu, umím využít svoje přednosti a smířit se se svými nedostatky, tak až potom teprve jsem schopná takto přistupovat i ke druhým. To se projeví ve schopnosti navázat zdravý vztah s vhodným partnerem, který má taky dobrý vztah k sobě samému (a není to nějaká problematická osobnost). No a přivést na svět děti je nejlepší až v takto funkčním vztahu. Tohle je přirozená návaznost věcí, které není dobré nějak uspěchávat či přeskakovat. Když nemám dobrý vztah k sobě samé, dost možná si najdu nevhodného partnera. Pak třeba budeme mít dítě, a já na to dítě zůstanu sama. A protože nebudu mít dobrý vztah k sobě, bude se to nutně promítat do mého vztahu k dítěti, dítě mě bude víc frustrovat a štvát, a celkově ten život nebude tolik radostný.
Jasně, ne vždycky se podaří zařídit si život takhle optimálně a někdy na to ani nemáme vliv, stává se. Co ale chci říct, je to, že bych na Tvém místě opravdu dala na první místo sebe, pak až partnera, a pak až děti. A jestli třeba ty děti kvůli věku nevyjdou, tak být OK sama se sebou a tím pádem mít OK partnera (a třeba i práci a vše ostatní), přinese člověku ve výsledku více spokojenosti, než rychle někde „splašit“ dítě. Protože to dítě člověku na mnoho let „sebere“ hodně energie a pozornosti a rozvíjet ty předchozí věci v životě už nebude tolik čas a prostor. Je spousta lidí, která děti nemá, a žijí spokojený život. Je to jako vše o prioritách.
Mladá si…nevim co všichni plaší…mám kolem sebe kámošky a jsou to bezdětný 40tky, spokojený… kámoška takhle otěhotněla, nahned a vše v pohodě měla děcko v 41.V Africe se rodí do 50tky a nikdo se nepozastavuje…
Mrkla bych na seznamky, scházela se a uvidíš. Že bys náhodně na někoho narazila, to je míň pravděpodobný. Taky ti držím palce, čas ještě máš.
@Wilík Sorry, nikdo neříká, že ještě nemůže stihnout děti a manžela, ale zcela upřímně - mladá fakt není, to si zase nebudeme nalhávat. Vidím to na sobě, energie ubývá. Když si představím, že skoro ve 40 mám doma batole, tak žádná sláva, ale kazdy jsme jiny. Zakladatele hodně štěstí
. Proč jste se rozešli?
Mne se libi koncept Single mother by choice, v tve situaci bych to mozna zvazila 😊
Známá má 3 děti cca po dvou letech, začala před čtyřicítkou.
Před tím dlouho nebylo s kým.
@Katerinakrutinozka děkuji ano to si uvědomuji prvně musím mít ráda sama sebe a pak můžu dát lásku druhým ![]()
@Dn0712 děkuji za odpověď vím, že mít dítě není někdy lehká cesta sama jsem před pár roky několikrát spontálně potratila. Bylo to i období kdy jsem se smířila s tím, že možná děti mít nebudu a byla jsem s ťím v pohodě, ale teď se mi mé mateřské city probouzí že bych si aspoň jedno dítě přála.
@Piková Dáma děkuji úplně stejně to vidím i já. Dát samu sebe na první místo a pak až ostatní. Mít dítě za každou cenu to ne. Záleží mi na tom abych dítě přivedla do funkčního vztahu.
Ahoj, potřebuji jen povzbuzení, že vše ještě stihnu. Je mi 37 jsem bez dětí. Po velmi toxickem vztahu. Začínám se zotavovat a dostávat se do své síly. Ještě to chvíli potrvá než dostanu odvahu jít do vztahu. Každopádně nechci se vzdát naděje, že budu mít milujícího manžela, děti prostě rodinnu