Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnesšní rychlá večeře byla o tom, že jsem sáhla do lednice, kde jsem měla od oběda mísu zeleninového salátu ![]()
Obalovaný chleba ve vajíčku-osolit,nebo trochu vegety,můžete přidat nastrouhaný sýr..Chleba může být i tvrdší-/je lepší/
Chleba obalíme,dáme do rozpáleného omastku a opečeme na pánvi…
Navrch dám hořčici,cibulku,rajče a uvařím dobrý čaj…
Je to teplá a rychlá večeře…
Dobrou chuť Ála
Ála 222 píše:
Obalovaný chleba ve vajíčku-osolit,nebo trochu vegety,můžete přidat nastrouhaný sýr..Chleba může být i tvrdší-/je lepší/
Chleba obalíme,dáme do rozpáleného omastku a opečeme na pánvi…
Navrch dám hořčici,cibulku,rajče a uvařím dobrý čaj…
Je to teplá a rychlá večeře…
Dobrou chuť Ála
Zbytky v ledničce: plátky uzeného masa, které se za chvíli již zkazí, sugo z pizzy (= omáčka/natírka z tomatového protlaku, česneku a koření), kopa vajec.
nápad: zapečené těstoviny s uzeným a cibulkou, zalité sugem - právě se vyhřívají v troubě ![]()
Pane Bože vy teda máte jídelníček, se pak nedivím, že polovina národa umírá na rakovinu tl. střeva nebo na infarkt…
Co takhle si udělat salát s rajčaty, paprikou, fazolky, nakrájet do toho mozzarellu a pokapat oliv. olejem? Nebo jednoduše uvařit špagety, na troše oliv. oleje hodit čerstvý rajčata, kousek česneku (nemusí), bazalku a nějaký sýr a je to!
Anebo plátek kuř. masa, osmahnout a nechat na něm rozpustit sýr anebo kolem hodit nějakou zeleninu?
Anebo si upéct rybu?
Těch receptů rychlých a zdravých je hodně, jen používat hlavu a nebýt líná. Dát děckovi uzeninu je jako mu dát hřebík do rakve. Já jím uzeniny max 1× za měsíc a to ještě vybírám kvalitní.
No jo no, co pořád vymýšlet, a kor když potrebuji něco rychlého,
z práce se vracím na 4 (když se někde nezapomenu), a to je uvařit na další den přítelovi oběd, tím pádem to je večeře, jinak já si vystačím s chlebem a podobně… nebo chleba ve vajíčku..to miluju ![]()
ale ty obědy na další den…to je porod..:-) a zase aby jsem neco vařila provonělo to byt a k večeři byl chleba to je také hloupý…
Taky bych ráda měla větší fantazii.. Už léta mluvím o tom, jak budeme mít k večeři zeleninové saláty… A už léta dělám převážně teplé večeře rovnající se velkému obědu…

Ale teďka v létě přeci jen něco z té studené kuchyně (i když finančně to asi není z kategorie „za kačku“) - hroznové víno + na plátky/kousky nakrájené různé druhy tvrdého a polotvrdého sýra, které se nám v obchodě líbily (vyhrávají ty s ořechy a pak ty pikantní do červena s paprikou), případně ještě na kolečka klobása - pak si vždycky utrhneme jednu kuličku vína a sníme s kouskem sýru (a uzeniny - kupuji v jednom stánku s 95% masa).
No a další, což se dá použít i na snídani - z mrazáku vytáhnu listové těsto, vyválím a plním zbytky z ledničky - sýr, uzenina, kysané zelí, marmeláda, mleté maso, zelenina,… a dělám z toho „šátečky“, které pak upeču v troubě (asi 15 min). Úžasný, levný, rychlý, sytý